Legumele în centrul farfuriei tale
Dovlecei, roÈ™ii, castraveÈ›i, cartofi, ardei, sau alte legume, te aÈ™teaptă să vii cu ele acasă de la piață. Și legumele nu sunt apetisante doar în sezonul estival. Trebuie deci să profiÈ›i cât mai repede de legume pentru a dobândi cât mai repede cele mai bune obiceiuri. Mai bine mai târziu decât niciodată.
Un mic truc
Caută mai ales reÈ›ete care conÈ›in o mare cantitate de legume pentru ca ele să fie vedetele de la tine din farfurie. De ce? Pentru că dacă vei consuma cât mai multe fructe È™i legume vei reuÈ™i să reduci È™i să previi hipertensiunea arterială, să reduci colesterolul È™i să previi diabetul, bolile cardiovasculare dar È™i anumite tipuri de cancer. Legumele te ajută È™i să slăbeÈ™ti, să îÈ›i menÈ›ii silueta È™i să ai È™i o stare bună de sănătate.
Câteva trucuri pentru a integra la tine în farfurie legumele:
- poÈ›i înlocui pastele pentru lasagna cu felii de dovlecel È™i spaghetele cu spaghete de dovlecei.
- foloseÈ™te feliile de vânătă sau feliile de ciuperci portobello pe post de bază pentru cele mai delicioase mini pizza.
- prepară câteva salate de legume care se pot păstra timp de mai multe zile. PoÈ›i prepara o salată de morcovi, de sfeclă sau de vinete È™i te vei putea bucura de propriul tău bufet cu salate.
- foloseÈ™te legume precum morcovii sau dovleceii È™i pentru pâinea de carne sau pentru burgeri. Le poÈ›i folosi È™i pentru sosurile pentru spaghete È™i pentru chili. Mizează deci È™i pe spanac, ciuperci sau orice altă legumă la îndemână. Vei adora cu siguranță È™i prăjitura cu ciocolată È™i cu dovleac. Sau mai poÈ›i renunÈ›a È™i la ciocolată È™i să o înlocuieÈ™ti cu ananas, cu scorÈ›iÈ™oară sau nucÈ™oară. Vei obÈ›ine cea mai fabuloasă prăjitură cu mirodenii.
- supele cremă sunt și ele cea mai bună opțiune pentru a consuma mai multe legume. Sunt perfecte și delicioase.
- pe post de gustare. Pentru gustări trebuie să ai la îndemână legume precum ridichi, mazăre, tot ceea ce este crocant pentru a înlocui chipsurile de exemplu.
- poÈ›i folosi legumele È™i în dipsuri. Morcovii È™i spanacul mărunÈ›it fin sunt ideale pentru astfel de sosuri. Dar È™i legumele alături de coriandru în hummus.
- în tot felul de salate îmbogățite. Salatele verzi de tot felul pot fi îmbunătățite È™i îmbogățite cu avocado, cu roÈ™ii, cu castraveÈ›i sau ardei roÈ™ii. Salate care se pot consuma în fiecare zi.
- consumă și sucuri de legume de sezon. Sucurile sunt și ele cea mai bună modalitate de a consuma mai multe legume. Le poți da prin robot și pulpa rămasă se poate folosi la preparatele de la cuptor și tot felul de prăjituri.