8 rețete cu ceapă
Ceapa este o legumă plină de beneficii pentru sănătate. Iată câteva feluri de a le integra în regimul tău alimentar.
Un platou cu salată
GarniseÅŸte un platou cu rondele de castravete, cu rondele de ceapă roÅŸie, cu brânză de capră ÅŸi cu pătrunjel. Adaugă peste un strop de ulei de măsline ÅŸi puÅ£in suc de lămâie.
O salsa plină de prospeţime
Adaugă unui suc de lămâie următoarele alimente bucăţele – ardei iute, ceapă, roÅŸii ÅŸi coriandru. FoloseÅŸte acest amestec pentru a umple un taco sau drept garnitură pentru chifle sau feluri de mâncare sărate.
Cele mai delicioase produse de patiserie
Incorporează ceapa verde mărunÈ›ită ÅŸi ierburi fine pentru biscuiÅ£ii englezeÅŸti scones. PoÅ£i folosi acest amestec ÅŸi pentru pâinicile cu porumb. Este de ajuns dacă îl încorporezi aluatului în timpul preparării.
Un sos pentru salată
Amestecă următoarele ingrediente într-un robot- eÅŸalotă, cimbru, ulei de măsline, oÈ›et alb È™i muÈ™tar de Dijon.
Pentru a pune în valoare un preparat rotisat
Pentru asta nimic mai uÈ™or. Adaugă eÅŸalotă ÅŸi felii mari de ceapă albă la felul de mâncare rotisat pentru a-i pune cel mai bine în valoare gustul cărnii de vită, de porc sau de pui.
PeÅŸte preparat
Pune la sotat felii de ceapă ÅŸi de praz până devin foarte fragede. Pune totul pe fundul unei caserole ÅŸi adaugă peste ÅŸi un file de peÅŸte. PoÈ›i adăuga È™i puÈ›in vin alb.
Ceapa albă crudă
Ai nişte invitaţi? Le poţi oferi un Bloody Caesar servit cu o ceapă de primăvară.
Supă cu patru tipuri de ceapă
Taie bucăţele o ceapă roÅŸie, un praz, o ceapă galbenă ÅŸi patru eÅŸalote. Pune totul la sotat în ulei de măsline. GarniseÅŸte apoi supa cu felii de baghetă ÅŸi cu brânză. Prepară totul până când brânza se topeÅŸte.
Tu cum consumi ceapa? Te aÅŸteptăm cu câteva trucuri ÅŸi sfaturi.