10 feluri în care poÈ›i combina fructele uscate cu lactatele
Veritabile concentrate de fibre, vitamine, minerale È™i de anti-oxidanÈ›i, fructele uscate se potrivesc de minune cu toate produsele lactate. Iată însă 10 feluri în care le poÈ›i combina.
Cu un platou cu brânzeturi
Este un acord clasic prin excelență de privilegiat cu brânza albastră. Se pot propune pentru aperitiv sau se pot folosi pur È™i simplu pentru a prepara pâinea.
În umpluturile pentru aperitiv
Fructele uscate pot să fie tăiate în două È™i umplute apoi cu brânză. Se pot folosi mai ales caise uscate, curmale sau prune. Sunt ideale umplute cu brânză dar sublimate È™i de un strop de smântână È™i eventual È™i de nuci.
Pentru trufele din brânză
Brânza se poate prepara ca È™i o trufă care are la mijloc un amestec de fructe uscate. Pentru cei adulÈ›i se pot folosi È™i stafide marinate în prealabil în alcool.
Într-o terină
Brânza zdrobită trebuie să se amestece cu unt moale apoi amestecată cu fructele uscate. Se poate servi cu pâine de la È›ară sau cu o turtă dulce prăjită.
În cea mai savuroasă salată
Fructele uscate vin cu un plus gustativ È™i nutriÈ›ional pentru preparatele obiÈ™nuite din bucătărie. Salatele cu brânză sunt delicioase alături de gulii, de È›elină, de varză, de mere, de nuci, stafide, slănină sau de prune. Toate gusturile sunt permise aici.
În cele mai delicioase prăjituri
PoÈ›i prepara o prăjitură cu fructe uscată dulce sau dulce-sărată. Aici intră È™i brioÈ™ele, budincile, fursecurile sau chiar È™i pannetone. În domeniul patiseriei, fructele uscate sunt niÈ™te produse must have. Dacă sunt mult prea uscate le poÈ›i rehidrata cu un ceai călduÈ›, cu rom sau pe vapori. Stafidele È™i prunele sunt de exemplu delicioase alături de ciocolata neagră, în timp ce aciditatea meriÈ™oarelor face minuni alături de ciocolata albă.
Cu un iaurt sau cu brânza albă
Pentru a înlocui zahărul, mierea sau dulceaÈ›a, fructele uscate sunt cele care vin cu mai multă dulceață pentru produsele lactate.
Într-un couscous dulce
Curmalele alături de lapte fermentat este o tradiÈ›ie în Maghreb. O combinaÈ›ie care se poate reinventa cu un couscous dulce, cu cous cous È™i cu unt cu lapte fermentat È™i degustat alături de curmale.
Într-un smoothie plin cu energie
Fructele uscate îndulcesc fără excese. Un smoothie cu lapte fermentat cu banane È™i curmale este delicios.
Într-un nougat glasat
Este delicios cu frișcă, cu fructe uscate, dar poți prepara și un coulis cu fructe roșii.