Nu ai Nutella? Nicio problemă! Iată cum o poÈ›i înlocui
Dacă vrei să te bucuri de deliciosul gust al Nutellei È™i ai rămas în pană sau dacă preÈ›ul său È›i se pare a fi prea mare îÈ›i venim în ajutor cu cinci variante gurmande cu care poÈ›i înlocui Nutella fără probleme.
Varianta cu miere.
Un deliciu cu un gust intens care combină ciocolata cu mierea, adică două ingrediente ideale pentru micul dejun. Iată cum trebuie să procedezi. Ai nevoie de 150 de grame de ciocolată mărunÈ›ită. Pune pe foc apoi 10 cl de smântână lichidă cu 80 de grame de zahăr pudră. Varsă apoi preparatul peste ciocolată, amestecând cu energie. Mai pune È™i 3 linguri de miere È™i 20 de grame de unt È™i gata.
Varianta cu migdale.
O variantă pe care o vei adora cu siguranță. Este o variantă moale, fondantă, gurmandă È™i foarte apropiată de versiunea originală. Un deliciu pe bază de piure de migdale de încercat. Ai nevoie de 200 grame de ciocolată neagră, de 200 de grame de ciocolată cu lapte, de 100 de grame de unt, 40 cl de lapte concentrat È™i de 400 de grame de piure de migdale. Pe foc mic pune la topit ciocolata, untul È™i laptele concentrat dulce. După ce ai luat preparatul de pe foc adaugă È™i piureul de migdale È™i amestecă bine.
Varianta cu cafeină.
Pentru a ieÈ™i cât mai bine din braÈ›ele lui Morfeu, mizează pe o versiune cu cafeină. O variantă care îmbină dulceaÈ›a ciocolatei albe cu intensitatea cafelei. Ai nevoie de 15 grame de cafea măcinată, de 180 de grame de ciocolată albă È™i de 140 de grame de cremă de lapte. Pune la fiert crema È™i cafeaua, lasă la infuzat timp de 5 minute, filtrează È™i varsă preparatul obÈ›inut peste ciocolată. Lasă totul pe bain-marie.
Varianta caramelizată.
Caramel pentru tartinare, un adevărat regal! Și pentru cei care sunt dependenÈ›i de cacao se mia pot folosi È™i câteva grame de ciocolată răzuită care se va potrivi de minune cu ciocolata răzuită. Pentru caramel ai nevoie de 50 de grame de zahăr din trestie, 50 de grame de zahăr alb, de 100 de grame de miere de accacia, de 50 de grame de unt, 2 stropi de floare de sare È™i de 10 cl de smântână. Pune mierea È™i zahărul pe foc È™i după ce zahărul s-a topit adaugă floarea de sare È™i untul. După ce ai luat preparatul de pe foc, adaugă smântâna puÈ›in câte puÈ›in.
Varianta white.
O variantă foarte dulce care înlocuieÈ™te ciocolata clasică cu ciocolata albă. Rezultatul- o variantă foarte imaculată. O variantă care se mai poate folosi È™i la clătite, la pancakes È™i goffre, delicii care nu trebuie să fie foarte dulci. Ai nevoie doar de 180 de grame de ciocolată albă È™i de 140 de grame de cremă de lapte. Pune la topit de bain-marie ciocolata cu crema. După ce amestecul este suplu È™i omogen ia-l de pe foc È™i mai amestecă din când în când ca să nu se formeze cocoloaÈ™e.