9 feluri în care poÈ›i găti cu mirodeniile
Mirodeniile sunt cele care te ajută să pui cel mai bine în valoare savoarea alimentelor în momentul în care le pregăteÈ™ti. Iată nouă sugestii în acest articol care s-ar putea să îÈ›i fie extrem de utile.
Pune într-o clipă în valoare savoarea cărnii la cuptor
Pentru asta trebuie să amesteci o lingură de scorțișoară și una de ghimbir. Mai adaugă un strop de nucșoară, de piper și de cuișoare. Freacă pieptul de pui cu acest amestec, un file de porc sau carnea de miel și pregătește-o apoi ca de obicei.
Vino cu mai mult relief pentru ciocolata ta
Adaugă scorÈ›iÈ™oară È™i câÈ›iva fulgi de chili ciocolatei tala calde pentru a obÈ›ine o versiune mai delicioasă.Sau mai poÈ›i folosi puÈ›in cardamom È™i scorÈ›iÈ™oară pentru a prepara o ciocolată home-made sau o prăjitură cu ciocolată.
ÎmbunătățeÈ™te garniturile
Aruncă în amestecul tău câteva seminÈ›e de cardamom, un baton de scorÈ›iÈ™oară È™i cuiÈ™oare. Ideale pentru couscous, pentru orez sau pentru quinoa.
Un fel de mâncare extrem de special
Trage o ceapă mare la tigaie în puÈ›in ulei. Când este fragedă, adaugă o linguriță cu ingredientele următoare: scorÈ›iÈ™oară, cuiÈ™oare, ghimbir È™i cardamom. Amestecă timp de două minute. Adaugă apoi o cutie mare cu năut È™i roÈ™ii mărunÈ›ite. Lasă totul pe foc până ce năutul devine È™i el fraged.
O asezonare extrem de gustoasă
Pune un strop de nucÈ™oară sau puÈ›ine cuiÈ™oare peste carnea de curcan, de miel sau peste carnea tocată de vită atunci când vrei să o serveÈ™ti sub formă de bulete. PoÈ›i face acest lucru È™i pentru o supă sau pentru jambon sau chili.
La micul dejun sau la prânz
Presară puțină scorțișoară peste terciul servit dimineața sau peste cerealele integrale. Mai poți folosi scorțișoara și pentru băuturile smoothie sau frappe pe care le savurezi dimineața. Mierea se poate folosi și ea.
Un preparat care l-ar înnebuni È™i pe Popeye
Trage la tigaie o ceapă. Atunci când este fragedă, adaugă nucÈ™oară È™i frunze de spanac. Amestecă totul.
Ceai chai făcut cât mai repede
Într-un vas mare amestecă două ceÈ™ti de apă È™i o cantitate generoasă de scorÈ›iÈ™oară. Mai adugă È™i ghimbir, cardamom, cuiÈ™oare…. Lasă totul să fiarbă È™i după ce a fiert mai lasă totul pe foc timp de cinci minute. Adaugă È™i lapte degresat, două pliculeÈ›e de ceai negru È™i puÈ›ină miere.
O nouă umplutură pentru curcan sau pentru pui
La rețeta ta preferată mai poți adăuga nuci prăjite, cuburi de mere și cardamom, nucșoară și scorțișoară.