Â
Reinventează felurile tale de mâncare clasice cu 5 ingrediente exotice
 Din când în când ar trebui să folosești în felurile tale de mâncare clasice niște ingrediente exotice. Aceste ingrediente exotice savuroase și minunate pot face minuni la tine în bucătărie. Vei veni cu o notă personală dar și exotică pentru toate felurile tale de mâncare, chiar și pentru cele mai clasice.
Â
Laptele de cocos
 Nu trebuie să confunzi laptele de cocos care se face pornind de la pulpa de nucă de cocos zdrobită și preparată cu apă cu sucul prezent în mod natural în nuca de cocos. Laptele de cocos se poate cumpăra în conservă sau se poate prepara în casa și este foarte folosit în bucătăria asiatică.
 Laptele de cocos are un gust unic și suav și poate parfuma de minune atât felurile de mâncare sărate cat și cele dulci. Este plin de elemente nutritive, printre care fier și mangan.
 Poți înlocui smântâna cu laptele de cocos sau chiar laptele în numeroase preparate și în aceleași cantități- clasicele cereale de la micul dejun, prăjiturile- clătite, goffre, flanuri, băuturile frappe, supele, sosurile etc. Adaugă puțin lapte de cocos și curry la dovleceii pregătiți la tigaie sau la pestele pe papiota și îți vei delecta papilele gustative.
Â
Citronela
 Această iarbă cu parfum de lămâie este un adevărat regal în bucătărie. Citronela are o savoare dulce, ușor de lămâie care nu va înceta să te surprindă. Este ideală în combinație cu laptele de cocos, usturoiul, ghimbirul, busuiocul, menta, piperul.
 Citronela o poți folosi la prepararea de marinate, este ideală pentru carnea preparată la grătar, pentru pește, salată sau chiar ceaiuri.
Â
Anasonul stelat
 Anasonul stelat îl recunoști foarte ușor după forma sa de stea bineînțeles. Are o aromă foarte puternică, este decorativ, are și niște virtuți digestive, dar lasă și o aromă plăcută în gură.
 Anasonul stelat poate să parfumeze foarte bine puiul, iepurele, peștele și carnea roșie. Se poate folosi în salate, alături de crudități sau în ciorbă. Poate înlocui scorțișoara și merge de minune cu vinul dulce, compotul sau fructele posate.
Â
Miso
 Miso este un aluat fermentat compus în general din soia, oțet și apă sărată. Supa pe baza de miso este consumată în fiecare zi de către japonezi. Miso se poate folosi în foarte multe feluri atat pe post de condiment mai ales pentru a înlocui sarea, cat si pentru a asezona salatele sau sosurile pentru carne. Fiind pe bază de soia, miso este un ingredient bogat în proteine și elemente nutritive în mod natural.
 Miso te ajută să adaugi parfum dar și mai multă consistență supelor, vinegretelor, sosurilor și marinatelor. Îl poți amesteca cu orezul cald înainte de servire, il poți încerca pe pâinea prăjită și să îl amesteci cu vinetele la cuptor, sau cu brânza feta.
Â
Curcuma
 Supranumit și "pudra de aur", confundat adesea cu șofranul, curcuma colorează mâncarea minunat în galben. Mai ales orezul și supele. Poate asezona deci supele - o supă cremă de dovlecei sau să sublimeze o salată de fructe. Este ideal alături de un pilaf de orez, bulghur sau quinoa, de cartofi, sau de linte.