Ce paste trebuie să alegi pentru felurile tale de mâncare?
Ai impresia că pastele alimentare pe care le alegi pentru reÅ£etele tale nu au deloc importanţă? Ei bine, nu e chiar aÅŸa. Trebuie să încerci să te bucuri de cele mai savuroase preparate, alegând pastele potrivite pe care să le combini cu cele mai bune sosuri. Vei obÅ£ine un fel de mâncare perfect.
Spaghetele
Fac parte din cele mai populare tipuri de paste. Sunt ideale de preparat alături de nişte sosuri mai lejere şi de unele amestecuri de usturoi şi ulei.
Rigatoni
Sunt pastele cu o formă de tub cu striaÈ›ii care se potrivesc de minune cu sosurile mai dense ÅŸi mai grele dar ÅŸi pentru felurile de mâncare preparate la cuptor. Cu legume trase la tigaie sunt cele mai bune.
Penele
Mai mici decât pastele rigatoni, penele sunt perfecte alături de sosurile de roÅŸii cele mai lejere.
Farfalle
NiÅŸte paste în formă de fundiţă care sunt ideale alături de fructele de mare prezentate în sosuri preparate pe bază de smântână.
Încearcă ÅŸi o variantă cu somon fume.
Pappardelle
NiÅŸte paste prezentate ca ÅŸi o fundiță mai mare care merg de minune cu carnea de miel sau de rață. Mai poÈ›i încerca o variantă cu ficat de pasăre ÅŸi cu porto.
Orecchiette
În formă de mici urechi, aceste paste sunt ideale alături de sosurile pentru garnituri mai uscate cum ar fi resturile de broccoli alături de cârnaÅ£i ÅŸi ulei.
Radiatore
Sunt niÅŸte paste clasice care îÅŸi dezvăluie toată savoarea în sosurile mai grele ÅŸi acela mai savuroase. Cu un sos pesto sunt delicioase.
Bucatini
Lungi ÅŸi cu găuri la capete, aceste paste însoÈ›esc de minune sosurile hrănitoare ÅŸi groase puse cel mai bine în valoare de jambon ÅŸi de carne. PoÅ£i încerca ÅŸi o variantă cu varză de Bruxelles.
Capelli d’Angello
Sunt cunoscute ÅŸi sub numele de păr de înger. Sunt ideale în toate preparatele pe bază de supă de legume sau cu bulion.
- Macaroanele scurte sau melciÈ™orii sunt ideale pentru preparatele pe bază de sosuri. Sosul va pătrunde în mijlocul lor ÅŸi le va sublima.
- Pastele precum gnocchi sau cannelloni sunt ideale pentru sosurile pe bază de smântână. Sunt foarte potrivite ÅŸi cu slănină sau legume.
- Pastele lungi şi cilindrice sunt cele mai delicioase alături de un sos carbonara. Cele fine şi lungi cu cele mai lejere sosuri, precum cele de roşii,pesto sau pur şi simplu un strop de ulei de măsline.
Fusilli
Iată pastele pe care le folosea Kramer în „Seinfeld”. Sunt ideale pentru a însoÈ›i tot felul de salate pentru prânz. PoÈ›i încerca o variantă cu gorgonzola ÅŸi cu jambon.