Â
Semințele care nu ar trebui să lipsească din bucătăria ta
 Conform unor filozofi, semințele reprezintă o sursă de viață. Conform altora, semințele sunt niște alimente ce conțin toți nutrienții de care avem nevoie (dacă le consumăm crude). Există o mulțime de semințe comestibile. Descoperă care sunt semințele care nu ar trebui să lipsească din bucătăria ta și începe să profiți din plin de ele.
Â
Secretul stă în sămânță
 Semințele sunt ușor de conservat și de consumat și ne oferă o multitudine de nutrienți. Sunt cele mai vechi alimente și în același timp cele mai puțin utilizate în epoca noastră. Unele persoane sunt de părere că singurele animale care consumă semințe sunt păsările însă, din fericire, există din ce în ce mai multe persoane care devin conștiente de proprietățile lor benefice. Mărimea lor mică nu ar trebui să te îngrijoreze, deoarece în acest spațiu restrâns sunt concentrate un număr mare de minerale, proteine, vitamine, enzime, acizi grași și multe altele.
 Chiar dacă toate tipurile de semințe sunt recomandate, cele mai bune sunt cele oleaginoase deoarece conțin o mulțime de grăsimi bune. Datorită faptului că sunt ușor de transportat, semințele se transformă rapid într-o gustare sănătoasă la locul de muncă. Singura recomandare este să le consumi crude pentru a putea beneficia de toți nutrienții.
Â
Semințele de chia
 Aceste semințe de culoare închisă conțin o mare cantitate de minerale, vitamine, fibre și antioxidanți. Semințele de chia sunt ideale pentru persoanele care nu consumă pește deoarece au un conținut bogat de acizi grași Omega 3 decât oricare alt aliment de origine vegetală. Semințele de chia reduc durerile articulare, ne protejează de boli precum diabetul sau patologiile cardiace, ne ajută să pierdem în greutate și ne energizează. Semințele de chia nu conțin gluten, ameliorează funcțiile cerebrale și ne protejează ficatul.
Â
Semințele de cânepă
 De culoare maro deschis, semințele de cânepă conțin acizi aminați (unii din aceștia neputând fi produși de corpul nostru), ne pot ajuta să ne vindecăm de bolile imunitare, de tuberculoză, conțin o mare cantitate de acizi grași Omega 3 și Omega 6 și se digeră foarte bine. În plus, semințele de cânepă conțin o serie de fitonutrienți care ne protejează sângele, celulele, țesuturile, pielea și organele.
Â
Semințele de rodie
 De culoare roșiatică sau purpurie, semințele de rodie reprezintă o sursă excelentă de antioxidanți care contribuie la protejarea corpului nostru de radicalii liberi responsabili de îmbătrânirea prematură și care previne formarea de cheaguri. În plus, semințele de rodie sunt bogate în polifenoli, elemente care reduc riscul de a suferi de cancer sau de boli cardiace. Semințele de rodie conțin o cantitate mare de Vitamina C și de potasiu, au un conținut scăzut de calorii și sunt excelente pentru evitarea constipației. Semințele de rodie pot reduce pagubele articulare provocate de boli precum artrita și pot diminua inflamațiile.
Â
Semințele de in
 Semințele de in conțin fibre dietetice care reglează apetitul și contribuie la pierderea în greutate. Acestea tratează durerile abdominale, sunt anti-inflamatorii și împiedică creșterea tumorilor. Au proprietăți antioxidante, promovează funcția intestinală și reduc riscurile de accident cardiovascular.
Â
Semințele de dovleac
 Semințele de dovleac sunt alcaline și extrem de bogate în proteine. Au un conținut bogat de vitamina B, contribuie la reducerea depresiei datorită unui compus chimic denumit L-triptofan. Semințele de dovleac îmbunătățesc starea de spirit și previn apariția calculilor renali și de asemenea, elimină paraziții.
Â
Semințele de susan
 Semințele de susan sunt folosite de mai multe secole pe post de condiment. Sunt o sursă excelentă de cupru, mangan, calciu, fier, vitamina B, zinc, fosfor și fibre dietetice. Semințele de susan conțin substanțe unice care aparțin grupelor fibrelor și permit reducerea colesterolului și tensiunea arterială.