ÎÈ›i plac fulgii de cereale ?
Fulgii de ovăz, de orez sau de năut sunt noii prieteni ai tăi pe care trebuie să îi integrezi în meniu. Pentru asta îÈ›i venim în ajutor cu câteva idei.
Dar ce sunt fulgii mai exact?
Fulgii de cereale sunt niÈ™te mici petale obÈ›inute prin pre-fierberea, mărunÈ›irea È™i uscarea cerealelor sau a leguminoaselor. Se pot folosi datorită texturii lor în preparate de genul granola sau batoane de cereale sau pentru a veni cu o textură mai moale sau crocantă pentru tot tipul de preparate. Se pot folosi chiar È™i pentru a se obÈ›ine o făină.
Fulgii de ovăz
Fulgii de ovăz sunt ideali pentru tot felul de deserturi.
PoÈ›i prepara cu ei niÈ™te brioÈ™e moi È™i pufoase cu banane. Ai nevoie de 3 banane pe care să le zdrobeÈ™ti È™i să le amesteci cu 3 ouă, cu 5 linguri de ulei È™i cu 5 linguri de miere. Adaugă 70 de grame de fulgi de ovăz, 130 de grame de făină, 1 linguriță de drojdie, 60 de grame de fulgi de ciocolată È™i un strop de sare. Pune totul în forme la cuptor.
Fulgii de orz
Fulgii de orz sunt cei care vin cu o savoare mai rustică. PoÈ›i prepara o tartă crumble cu 4 linguri de fulgi traÈ™i la tigaie, alături de 2 linguri de nucă de cocos, de 1 lingură de zahăr brun, 1 lingură de unt sau de ulei de cocos È™i puÈ›ină sare È™i scorÈ›iÈ™oară. Pune totul peste un compot de fructe sau peste o brânză albă.
Fulgii de hrișcă
Fulgii de hriÈ™că vin cu un gust particular È™i cu o textură fină pentru cele mai moi preparate. PoÈ›i prepara cu ei o prăjitură sărată. Trebuie să pui la umflat în lapte cald 80 de grame de fulgi. È™i 80 de grame de unt. Adaugă 3 gălbenuÈ™uri de ou È™i albuÈ™urile bătute spumă. Varsă totul într-o tavă unsă cu unt. ServeÈ™te totul alături de peÈ™te afumat sau de ciuperci sotate.
Fulgii de năut
Fulgii de năut te ajută să prepari legumele uscate fără să trebuiască să le înmoi. PoÈ›i prepara cu ei cele mai delicioase galete de legume. Pentru asta trebuie doar să amesteci 50 de grame de fulgi de năut cu 50 de grame de fulgi de cereale la alegere, cu 100 de grame de legume răzuite – morcovi, dovleac, 2 linguriÈ›e de amidon de porumb, 1 linguriță de curry È™i 6 cl de apă. Lasă totul la odihnit timp de 10 minute È™i prăjeÈ™te totul într-o tigaie cu ulei.
Fulgii de orez
Fulgii de orez sunt fără gluten, sunt lejeri È™i se pot digera extrem de uÈ™or. PoÈ›i prepara cu ajutorul lor niÈ™te nuggets foarte crunchy. Trebuie doar să tai lamele două bucăți de escalop de pui. Rulează-le apoi în făină, în albul de ou bătut asezonat È™i apoi în fulgii de orez. Pune la fript totul în tigaie timp de cinci minute.
Fulgii de castane
Fulgii de castane sunt foarte dulci È™i trebuie să fie rehidrataÈ›i înainte de a fi folosiÈ›i. Pentru cea mai delicioasă supă trage la tigaie 250 de grame de ciuperci cu o eÈ™alotă. Adaugă 60 de cl de supă de legume, 4 linguri de fulgi de castane È™i puÈ›in ardei iute. Lasă totul pe foc timp de 20 de minute È™i mai adaugă smântână.