Trucuri ÅŸi sfaturi – alternative facile în bucătărie
Cu siguranță că È›i se mai întâmplă să începi o reÈ›etă È™i să realizezi mai apoi că îÈ›i lipseÈ™te un ingredient. Ce e de făcut în acest caz? Cel mai adesea există destul de multe soluÈ›ii. Iată câteva:
Alternative facile pentru deserturi și pentru produsele de patiserie.
Pentru a înlocui praful de copt.
Pentru o linguriță de praf de copt poți amesteca o jumătate de linguriță de sodiu cu o jumătate linguriță de cremă de tartru.
Pentru a înlocui bicarbonatul de sodiu.
Pentru o linguriță de bicarbonat de sodiu ai nevoie de 3 lingurițe de pudră de tartru.
Pentru a înlocui zahărul brun.
Pentru o ceașcă, ai nevoie de o ceașcă de zahăr plus o lingură de melasă.
Pentru a înlocui zahărul.
Pentru o ceașcă ai nevoie de o ceașcă de miere sau trei sferturi de ceașcă de sirop de arțar.
Pentru a înlocui zahărul pudră.
Pentru o cană ai nevoie de o ceașcă de zahăr granulat plus o ceașcă de făină de porumb, date prin blender.
Pentru a înlocui un ou.
Ai nevoie de un sfert de compot de mere sau de o jumătate de banană. Sau mai poți folosi o lingură de semințe de in măcinate şi 2 linguri de apă.
Pentru a înlocui cacao.
Pentru o jumătate de cană ai nevoie de o ceașcă de ciocolată topită.
Pentru a înlocui laptele condensat dulce
Pentru a înlocui laptele condensat dulce ai nevoie de o jumătate de ceaÈ™că de apă caldă plus o ceaÅŸcă de lapte pudră, plus o ceaÈ™că de ceai, plus o lingură de unt. Amestecă totul bine.
Alternative facile pentru produsele lactate.
Pentru a înlocui laptele.
AceeaÈ™i cantitate de lapte de soia, de migdale, de nucă de cocos, de orez, etc., neîndulcit.
Pentru a înlocui untul
Pentru a înlocui untul, ai nevoie de aceeaÈ™i cantitate de ulei de cocos.
Pentru a înlocui smântâna
Pentru a înlocui smântâna, ai nevoie pentru o cană de 3 sferturi de ceaÈ™că de lapte È™i un sfert de ceaÈ™că de unt topit.
Alternative facile pentru sosuri ÅŸi alte preparate.
Pentru a înlocui făina de porumb
Pentru a înlocui făina de porumb poÈ›i folosi pentru o linguriță 2 linguriÈ›e de făină.
Pentru a înlocui sucul de lămâie.
Pentru o linguriță ai nevoie de un sfert de linguriță de oțet de cidru de mere.
Pentru a înlocui muÈ™tarul.
Pentru lingură ai nevoie de o jumătate de lingură de muștar pudră plus două lingurițe de oțet.
Pentru a înlocui sosul de roÅŸii.
Pentru o ceașcă ai nevoie de 3 sferturi de ceașcă cu apă plus un sfert de ceaşcă de paste de roşii.
Pentru a înlocui vinul roÅŸu.
Ai nevoie de aceeași cantitate de supă de vită sau de suc de merişoare.
Pentru a înlocui vinul alb.
Ai nevoie de aceeaşi cantitate de supă de pui.
Pentru a înlocui pesmetul
Pentru a înlocui pesmetul ai nevoie de fulgi de ovăz sau de cereale sau fulgi zdrobite.
Pentru a înlocui pudra de chili
Pudra de chili se poate înlocui cu o linguriţă de paprika, plus 2 linguriÈ›e de chimion, plus o linguriţă de piper de Cayenne, plus o linguriţă de oregano ÅŸi 2 linguriÅ£e de pudră de usturoi.
Un amestec de condimente pentru pui se poate obţine din o jumătate de lingură de salvie plus o jumătate de lingură de cimbru.