Cele cinci tipuri de oÈ›et pe care trebuie să le ai la tine în bucătărie
Acest articol este destinat mai ales celor mai gurmanzi dintre voi. Un articol în care vom vorbi despre oÈ›et È™i varietățile sale. Este un produs cel mai adesea subestimat de unii în ciuda minunatelor sale calități gustative. De asemenea, este un produs pe care fiecare în are cu siguranță în bucătărie. Și dacă nu îl ai, noi îÈ›i spunem care sunt tipurile de oÈ›et pe care trebuie să le pui pe lista de cumpărături.
Și un bun oÈ›et schimbă totul. Da domnilor È™i doamnelor. Oare nu v-aÈ›i întrebat niciodată savurând o salată fresh È™i delicioasă care este ingredientul care o face să fie atât de surprinzătoare?
Ei bine, răspunsul este oțetul.
În unele țări precum Japonia È™i Italia oÈ›etul este considerat a fi unele din cele mai bune produse È™i se savurează simplu, cu linguriÈ›a. AÈ™a cei de aici pot profita din plin de aromele sale complexe È™i de incredibilul gust pe care îl lasă în gură.
Un bun oțet de vin.
Este indispensabil pentru a prepara tot felul de vinegrete pentru salate. È™i o salată lioneză sau una de cartofi nu ar mai fi la fel fără acest tip de oÈ›et. Trebuie să alegi un produs cât mai calitativ. Nu uita un lucru –cu cât vinul a fost mai bun, cu atât È™i oÈ›etul va fi mai bun.
Un bun oțet balsamic.
Dacă oÈ›etul balsamic seduce pe toată lumea nu e degeaba. Are un gust dulce care încânta inima celor mai gurmanzi. Nu trebuie să se abuzeze de el dar trebuie să recunoaÈ™tem că nota sa de dulceață pune de minune în valoare tot felul de salate, carne sau marinate. Trebuie să alegi unui îndulcit în mod natural È™i nu pe bază de caramel.
Un oțet de orez.
Pentru a face cele mai delicioase sushi. Pentru că acest preparat te obligă.
Un oțet de fructe.
Un adevărat oÈ›et de fructe este cel care îÈ›i va delecta pupilele. Există de două tipuri – cel macerat cu fructe, cum ar fi cel de zmeură sau cel care conÈ›ine pulpă de fructe, cum ar fi cel de măsline. Au o prospeÈ›ime È™i savoare care nu au termen de comparaÈ›ie. În acest caz trebuie să eviÈ›i cu orice preÈ› aromele artificiale sau zahărul.
Un oțet home-made.
Este ultimul stadiu. Și este foarte uÈ™or de preparat. Deci ce zici, încerci?