Desert cu legume
Dacă multă vreme legumele erau destinate doar felurilor de mâncare sărate, acum nu mai este cazul. Acestea pot înlocui de acum înainte foarte uÅŸor untul sau uleiul în deserturi, deserturi pentru care vor veni cu mai multă dulceaţă fără să ridice însă nivelul de glicemie. În plus, adăugând un dovleac sau un avocado, într-un flan sau o tartă, vei satisface ÅŸi aporturile nutriÅ£ionale ÅŸi ale celor mai mici capricioÅŸi. Åži unele legume pot îmbunătăţi consistenÅ£a unor deserturi venind cu mai multă lejeritate dar ÅŸi un aluat mai moale.
Avocado
Un fruct cremos care se poate reduce sub forma unui piure pentru a înlocui untul în glasaje. Se poate ÅŸi bate pentru a se încorpora într-o tartă flan sau pentru a se adăuga în prepararea unei creme glasate, a unor tipuri de prăjituri, muffins sau pâinici rapide. Este ÅŸi foarte bogat în potasiu, mult mai bogat decât banana de exemplu ÅŸi contribuie la prevenirea cardiopatiei.
Avocado se poate degusta ÅŸi simplu într-o salată mai exotică sau într-o spumă dulce asezonată cu puÅ£in ardei iute.
Ardeiul roÅŸu
Se poate ÅŸi el coace ÅŸi se poate reduce în sos pe care îl poÅ£i folosi alături de zmeură la un panna cotta cu vanilie sau la o spumă de ciocolată.
Mazărea se poate folosi în macarons.
Aluatul de fistic se poate înlocui cu un piure de mazăre foarte dulce. O poÅ£i folosi ÅŸi în crema de zahăr ars pe care o mai poÅ£i parfuma cu mentă.
Sparanghelul
Se poate folosi ÅŸi el pentru o prăjitură cu fructe roÅŸii. Dar ÅŸi în soufle alături de un ÅŸerbet de cocos este la fel de original. Feniculul este sublim în tartele Tatin. Sau alături de felii de pepene galben sau portocale.
Fasolea din conservă
Clătite, fără boabe ÅŸi reduse sub formă de piure, păstăile de fasole vor veni cu un gust mai bogat pentru prăjituri, pentru muffins, etc. Au o savoare neutră, mai ales cele albe. Åži toate tipurile de fasole sunt bogate în fier ÅŸi contribuie deci ÅŸi la oxigenarea sângelui.
Vânăta
Adaugă în preparatele tale dulci pulpa de la vânătă preparată la microunde ÅŸi redusă sub formă de piure. Sau mai poÅ£i încerca să umpli o vânătă cu ciocolată, cu ricotta, cu fructe confiate ÅŸi o poÅ£i prepara ÅŸi servi alături de un sos de ciocolată. Este o legumă bogată în fitonutrienÅ£i care protejează celulele nervoase.
Sfeclă, morcov, dovleac, cartofi dulce napi… toate crude
Le poÅ£i răzui ÅŸi adăuga în tot felul de preparate. Sunt bogate în betacaroten ÅŸi pot contribui deci la sănătatea ochilor. PoÅ£i încerca cea mai delicioasă prăjitură - cu morcovi ÅŸi cu brânză.
Piure de dovleac, de cartof dulce
Adaugă preparatelor tale un piure făcut în casă sau unul gata preparat. Îl poÅ£i folosi pentru biscuiÅ£i, pentru tarte, clătite sau muffins. BiscuiÅ£ii cu dovleac ÅŸi cu brânză sunt cei mai delicioÅŸi.
Roşiile şi castraveţii
Se pot folosi pentru cele mai delicioase ÅŸerbeturi sau sucuri granita. Le poÅ£i pune cel mai bine în valoare cu mentă sau cu căpÅŸuni.