Beneficiile exercițiilor Pilates

Ce este Pilates?

Beneficiile exercițiilor Pilates Dacă există un antrenament care a devenit la modă, acesta este, fără îndoială, Pilates. Pilates reprezintă un tip exerciții de intensitate scăzută, care pot fi practicate de toate persoanele de orice vârstă și care vă pot ajuta să vă ușurați durerea musculaturii spatelui, printre multe alte beneficii. Dacă doriți să le cunoașteți pe toate și să aflați dacă este exercițiul pe care îl căutați, nu puteți pierde acest articol.

 Pilates este o metodă care constă în combinarea unei serii de exerciții în care vom dezvolta tonusul muscular, încrederea în sine, controlul mental, respirația și relaxarea. Obiectivul său este acela de a ne întări corpul pentru a ne îmbunătăți starea fizică și bunăstarea generală.

 Creatorul acestui tip de exerciții a fost Joseph Pilates, care s-a bazat pe diferite specialități cum ar fi gimnastica, traumatologie și yoga pentru a-l crea. Cel mai bun lucru despre Pilates este acela că nu contează ce vârstă aveți sau starea fizică pentru a o pune în practică, deoarece este un exercițiu cu impact redus. Dar, va fi mai avantajos dacă realizăm Pilates în mod regulat și ne-am înscris la o clasă care se potrivește nivelul nostru de fitness și este de asemenea convenabil să o faceți sub supravegherea unui profesionist pentru a face exerciții în mod corespunzător.

Beneficiile practicării exercițiilor Pilates

 Acum avem o idee despre ce este Pilates, dar care este motivul care ne va conduce să optăm pentru acest tip de exerciții? Așa cum s-a constatat până în prezent există numeroase beneficii pe care le veți obține în urma exersării acestui exercițiu.

 - Stimulează circulația sanguină: dacă doriți să vă ajutați organismul să echilibreze circulația sanguină, Pilates este pentru dumneavoastră, deoarece datorită acestui tip de exerciții veți crește ritmul cardiac în timp ce îl practicați. Pilates este un bun exercițiu cardiovascular cu care ne vom îmbunătăți circulația sângelui și a sistemului limfatic.

 - Impulsionează metabolismul și arderea grăsimilor: practicând cu regularitate Pilates acest lucru va ajuta să creșteți rata metabolică și să vă dezvoltați mușchii, ceea ce este foarte important pentru atingerea scopului de a pierde în greutate și de a arde grăsimile. Desigur, veți observa că veți pierde mai rapid în greutate dacă o combinați cu o dietă sănătoasă și cu unele activități aerobice cum ar fi înotul, mersul pe jos sau ciclismul.

 - Ameliorează durerile de spate și postura corporală: lucrând atât mușchii spatelui, cât și ai abdomenului cu Pilates ajutăm la îmbunătățirea poziției corpului și la prevenirea durerilor de spate.

 - Crește rezistența corpului: rezistența, agilitatea, echilibrul și coordonarea mișcărilor, toate acestea sunt beneficii pe care le vor aduce practicarea exercițiilor de tip Pilates. În plus, riscul de vătămare este mult redus cu acest tip de exerciții.

 - Crește flexibilitaea: datorită practicării exercițiilor de Pilates, veți putea să vă întindeți mușchii și articulațiile, iar în același timp vă întăriți și vă tonifiați corpul. Și, de asemenea, fiind exerciții de impact redus, Pilates nu va pune în pericol articulațiile.

 - Relaxează întregul corp: în cazul exercițiilor Pilates, dacă este ceva esențial, acel lucru este controlul respirației. Datorită acestui fapt, veți obține o stare de concentrare și relaxare, care va ține departe stresul și tensiunile musculare.

 - Crește încrederea în sine: cu Pilates se lucrează atât corpul, cât și mintea, astfel încât acestea sunt integrate și ne ajută să creștem încrederea în sine și cunoașterea corpului nostru.

Ce veți avea nevoie pentru a exersa exerciții Pilates?

 În funcție de tipul de exercițiu, puteți folosi un material sau altul, dar ca material esențial veți avea nevoie de o salteluță specială pe care să faceți exercițiile și să purtați haine confortabile. Se pot utiliza, de asemenea, benzi elastice, baloane de stabilitate, mingi sau inele. Cursurile de Pilates durează de obicei între 45 de minute și o oră și este foarte important ca un profesionist să vă supravegheze pentru a vă asigura că efectuați exercițiile corect și în postura corectă.

Controlul respirației în Pilates

Controlul respirației în Pilates este esențial pentru a efectua exercițiile în mod corect. Pentru a face acest lucru, amintiți-vă că trebuie să inhalați ușor aerul prin nas și să vă lărgiți toracele și expirați prin gură îngustând toracele și contractând podeaua pelviană abdominală.

Cele 5 exerciții de bază în Pilates

 În Pilates există multe exerciții și ar fi imposibil să le colectăm pe toate într-un singur articol, așa încât în continuare vom menționa unele dintre cele mai eficiente și cunoscute din acest tip de antrenament:

 - Exercițiul 1. Cu acest exercițiu lucrăm mușchii abdominali. Pentru a face acest lucru, ne vom culca pe covor, ne uităm la tavan, ne ridicăm picioarele și le îndoim la un unghi de 90 de grade. Apoi, vom ridica partea superioară a trunchiului, astfel încât umerii să nu atingă solul și ne vom întinde brațele la înălțimea șoldurilor, pentru a le mișca în sus și în jos ca și cum ar fi un fluture. Ne vom întinde și picioarele la aproximativ 30 de grade. Păstrând această poziție, putem începe să le fluturăm de 30 de ori în timp ce respirăm în mod corespunzător și creștem acest număr pe măsură ce progresăm.

 - Exercițiul 2: acest exercițiu, cunoscut și sub numele de exercițiul pisicii, înseamnă întinderea spatelui. Pentru aceasta îngenunchem pe salteluța de exerciții și așezăm mâinile pe ea. Apoi, inspirăm și când expirăm, împingem în sus pelvisul și contractăm mușchii abdominali, îndreptând ombilicul către coloana vertebrală. Apoi, vom inspira prin adoptarea poziției inițiale și repetăm exercițiul.

 - Exercițiul 3: pentru a efectua acest exercițiu îngenunchem și ne sprijinim mâinile pe covor, așezându-vă mâinile la înălțimea umerilor. Apoi, întindem brațul stâng și piciorul drept în timp ce inspirăm. Când expirăm, aducem brațul și piciorul în poziția inițială și repetăm apoi aceeași mișcare cu brațul drept și cu piciorul stâng.

 - Exercițiul 4: stăm cu picioarele extinse și deschidem puțin mai mult decât lățimea șoldurilor. Spatele va fi menținut complet drept și vârful picioarelor va fi în sus. Ne vom extinde brațele în cruce, le aliniem cu spatele, vom inspira, iar când vom termina vom întoarce trunchiul și îl vom înclina astfel încât mâna stângă să atingă piciorul nostru drept. Vom reveni la poziția inițială și vom repeta procesul între 8 și 10 ori pentru fiecare parte.

 - Exercițiul 5: cu ajutorul acestui exercițiu ne vom întări și spatele. Vom începe prin a sta culcați pe spate și cu brațele întinse spre tavan. Vom inspira și într-un mod lent vom expira prin răsucirea pelvisului și ridicându-ne puțin câte puțin până când ne atingem vârfurile picioarelor cu mâinile. Vom inspira din nou, iar când vom termina, vom lăsa coloana să se odihnească pe covor, întotdeauna fără să cădem. Se repetă exercițiul între 6 și 8 ori.

Categorie:

Mai poți citi din Activitatea fizică

Schimbările metabolice…

ExerciÈ›iile fizice declanÈ™ează modificări metabolice în sânge  Astăzi toată lumea È™tie cÄ...

20 beneficii pentru să…

Exercițiile fizice au grijă de sănătatea ta  Găsirea timpului și a motivației pentru a real...

Beneficiile majore ale …

Studii medicale despre beneficiile sportului  American College Sports Medicine (Colegiul american ...

7 beneficii ale mersulu…

30 minute de mers pe jos, multiple beneficii  Mersul pe jos ne aduce multe beneficii pentru sănă...

Beneficiile incredibile…

Natația: un sport complet  Există ceva mai bun decât a face o baie în piscină sau la mare atu...

Beneficiile mersului pe…

De ce este bine să mergem cu bicicleta?  Efectuarea unei activități fizice în mod regulat este...

Riscurile pentru sănă…

Dacă doriÈ›i să trăiÈ›i mai mult, miÈ™caÈ›i-vă!  Un studiu medical recent sugerează faptul cÄ...

Chei esenÈ›iale pentru …

Cum să ajustăm tonusul corpului?  Tonusul adecvat al mușchilor și al altor țesuturi ale corpu...

10 beneficii ale consum…

Ce sunt carbohidrații?  Carbohidrații, alături de proteine și fibre sunt o parte esențială a...

Beneficiile exerciÈ›iil…

Ce este Pilates?  Dacă există un antrenament care a devenit la modă, acesta este, fără îndoi...

Sportul pe timpul verii

Sportul, un factor esențial pentru sănătate  Știți care sunt cele mai bune momente ale zilei ...

5 shake-uri de proteine…

Shake-uri naturale bogate în proteine  În realitate, creșterea masei musculare este destul de u...

Băuturile energizante …

Există o diferență între băuturile sportive și cele energizante?  Băuturile sportive...

10 beneficii ale activi…

Inactivitatea fizică înseamnă un risc crescut de mortalitate  Inactivitatea fizică este cel de...

Recuperarea fizică dup…

  Dieta de recuperare este esențială  Dieta de recuperare este primordială pentru sport...

Activitatea fizică, de…

  Sportul, esențial la orice vârstă  Stilul de viață actual generează dezechilibre psiholo...

7 greÈ™eli comune în a…

  Beneficiile unei activități fizice regulate  A începe un program de exerciții fizice este ...

Beneficiile înotului p…

  Înotul, un sport pentru toată lumea  Înotul este unul dintre sporturile care pot fi practic...

5 tips-uri pentru tonif…

  Zona abdomenului este mai dificil de tonifiat  Cu toții știm că pentru a avea o siluetă zv...

RespiraÈ›ia incorectă …

  Importanța unei respirații corecte  Știați că pe lângă faptul că ne influențează ran...

Beneficiile gimnasticii…

  Recomandări pentru gimnastica acvatică  Gimnastica acvatică este o activitate fizică foart...

Vigorexia sau obsesia c…

  Vigorexia are efecte negative asupra sănătății  Realizarea regulată a unor exerciții fiz...

Shake-uri bogate în pr…

  Shake-uri bogate în proteine vegetale  Datorită aportului de proteine, vitamine și minerale...

6 măsuri contra grăsi…

  6 măsuri contra grăsimii abdominale  Eliminarea grăsimii abdominale poate fi una dintre cel...

Beneficiile mersului pe…

  Sedentarismul: inamicul nr. 1 al sănătății  Tot mai multe cercetări medicale au arătat c...

Alimente recomandate î…

  Alimente recomandate înainte de antrenament  Majoritatea persoanelor preferă să nu mănânc...

Efectele pozitive ale s…

  Exerciţiile fizice, cheia în lupta contra cancerului  Exercițiile fizice efectuate în mod ...

ExerciÈ›iile fizice aju…

  Exercițiile fizice sunt o cheie importantă pentru prevenirea bolilor grave  Atunci când vă...

Fitness-ul, o practică…

  Fitness-ul, o practică sănătoasă  Pentru domnii și doamnele care vor să slăbească, dar...

De ce să te apuci de j…

  Apucă-te de jogging  În curând timpul frumos își va face apariția, iar pofta de sport va...

3 beneficii ale squash-…

  Squash, un sport foarte în vogă  I-ai auzit pe cei din jur că au început să joace squas...

Trucuri ca să ai mai m…

  10 trucuri pentru a avea mai multă energie  Dimineața când sună ceasul, te trezești cu ...

10 motive de a merge la…

  10 motive excelente de a merge la sala de sport  Dacă ideea de a merge la sala de sport te ...

Secretele metodei Pilat…

  Secretele metodei Pilates  Auzi peste tot vorbindu-se despre metoda Pilates. Te ajută să s...

Fructe recomandate pent…

  Fructe recomandate pentru o musculatură definită  Unele alimente sunt mai bune decât alte...

Ce sport vei practica Ã…

  Ce sport vei practica în această iarnă?  Ce sport vei practica în această iarnă? Iată...

Alege un sport în func…

  Alege un sport în funcție de personalitatea ta!  Te temi să te angajezi în practicarea u...

Beneficiile squash-ului…

  Care sunt beneficiile squash-ului asupra sănătății?  Beneficiile sportului în general n...