5 tips-uri pentru tonifierea abdomenului

 

Zona abdomenului este mai dificil de tonifiat

5 tips-uri pentru tonifierea abdomenului Cu toții știm că pentru a avea o siluetă zveltă și tonifiată este necesar să dăm dovadă de multă disciplină și perseverență, să avem o dietă sănătoasă și fără excese și să realizăm rutine constante și eficiente de exerciții.

 Însă când este vorba de zona abdomenului, aceasta este mai dificil de tonifiat datorită caracteristicilor sale particulare. Dacă dorești să obții un abdomen perfect, însă nu știi cum anume, îți oferim în acest articol 5 tips-uri utile care îți vor fi de mare ajutor pentru a avea mușchi abdominali tonifiați și puternici.

    5 pași pentru tonifierea mușchilor abdominali

1. Lucrează zona abdominală zilnic

 Specialiștii în acest tip de exerciții recomandă să menținem în mișcare zona abdominală cât putem de mult într-o zi, pentru a întări centura abdominală și pentru ca aceasta să fie într-o condiție mai bună când se realizează exercițiile fizice. Tehnica cea mai simplă care se folosește este de a umfla și de a retrage apoi abdomenul de mai multe ori pe zi.

2. Învață să respiri corect

 Chiar dacă nu pare, modul de a respira afectează de asemenea estetica abdomenului. Este recomandată o respirație profundă care se execută fără agitație. Respirația este o cheie importantă și atunci când se execută exercițiile abdominale, de aceea trebuie să fie lentă, constantă și să acopere necesarul de oxigen. Amintește-ți că mușchii abdominali sunt cei care intervin în procesul de respirație și sunt vitali pentru acest proces.

3. Autodepășește-te în fiecare zi

 Pe măsură ce observi că progresezi și că exercițiile încep să dea rezultate, modifică rutinele de exerciții cu unele care cer mai mult efort, însă fără a exagera totuși. Încearcă să execuți întotdeauna exercițiile în mod lent, astfel încât să nu aibă un impact negativ asupra corpului.

4. Nu neglija nicio zonă

 Mușchii oblici și cei laterali ai taliei fac parte de asemenea din categoria mușchilor abdominali, așadar nu te centra doar pe tonifierea mușchilor frontali. Totodată, ia în considerare faptul că această zonă a corpului (este vorba de întreaga centură abdominală) are nevoie și de relaxare pentru a se dezvolta într-un mod corect și armonios, fără a o forța în exces.

5. Lucrează mușchii de jos în sus

 Antrenorii și experții în fitness recomandă persoanelor care doresc să-și întărească zona abdominală să înceapă cu exerciții pentru partea inferioară, iar apoi să lucreze partea superioară a abdomenului, pentru ca astfel mușchii abdominali sunt mai ușor de tonifiat și capătă un aspect mai bine definit.

 

Alte recomandări pentru a obține un abdomen tonifiat

 Chiar dacă tips-urile prezentate anterior sunt necesare pentru a obține un abdomen de vis, în aceeași măsură sunt importante de luat în considerare și următoarele recomandări pentru a menține rezultatele obținute. Să vedem care sunt acestea:

Contează pe probiotice:

 suplimentele cu probiotice pot ajuta mult în procesul de pierdere a grăsimii corporale excesive. Creșterea cantității de bacterii benefice de la nivelul intestinelor a fost asociată cu menținerea unei greutăți corporale echilibrate. Un studiu medical publicat în revista de specialitate European Journal of Clinical Nutrition (Revista europeană de nutriție clinică) a arătat că consumul zilnic al unui iaurt îmbogățit cu probiotice a avut un impact benefic asupra nivelelor grăsime corporală în cazul subiecților sănătoși, însă care aveau un exces de kilograme. Cercetătorii au cerut fiecărui participant la acest studiu să consume zilnic câte două porții fie de iaurt obișnuit, fie de iaurt îmbogățit cu probiotice.

 Astfel, cercetătorii au descoperit că grupul care a consumat iaurt îmbogățit cu probiotice a experimentat o pierdere a greutății corporale și în special a grăsimii abdominale semnificativ mai mare în comparație cu grupul placebo (care a consumat doar iaurt obișnuit). Cercetătorii au ajuns la concluzia că bacteriile benefice din iaurtul cu probiotice au inhibat depozitate grăsimii, ceea ce a condus la o reducere vizibilă a nivelelor de grăsime corporală în comparație cu grupul de control.

 Pentru a egala consumul de probiotice al subiecților care au participat la acest studiu, ar fi necesar să incluzi produse lactate la aproape fiecare masă. Însă acest lucru nu este practic pentru majoritatea persoanelor, în special pentru cele care sunt intolerante la lactoză. Pentru a profita de beneficiile probioticelor în mod practic, poți recurge însă la un supliment cu probiotice care se administrează o dată pe zi.

Ia enzime digestive:

 Unul dintre factorii care provoacă distensia (umflarea) zonei abdominale este o digestie proastă, iar aceasta se petrece din lipsa enzimelor din alimente, dacă se consumă alimente procesate sau o combinație greșită a acestora. Dacă ai un abdomen proeminent, atunci suplimentele cu enzime digestive te pot ajuta extraordinar de mult.

Focalizează-te pe arderea grăsimilor:

 Pentru a obține abdomenul tonifiat pe care îl dorești, este important să elimini grăsimea localizată în această zonă a corpului. Pentru aceasta este super important să realizezi rutine constante de exerciții cardiovasculare, care ajută foarte mult în acest proces. Cele mai indicate exerciții de tip cardio sunt genuflexiunile, săriturile, kickboxing, tae-bo, înotul, alergarea.

Ai grijă la alimentație:

 Consumul frecvent de carbohidrați, grăsimi trans și produse procesate este total neindicat dacă dorești să ai un abdomen tonifiat. Ai mare grijă la alimentație și optează mai bine pentru proteine, grăsimi sănătoase (cum sunt cele din fructul de avocado sau uleiurile vegetale presate la rece) sau carbohidrați buni, însă consumă-le într-o cantitate echilibrată. De asemenea, evită excesul de sare și consum-o în cantități moderate deoarece predispune corpul la retenția de lichide și implicit la luarea în greutate.

Fii constant/ă:

 Poate cel mai important aspect este acela de a realiza exerciții fizice în mod constant, aceasta însemnând cel puțin de patru ori pe săptămână pentru ca efectele să fie mai rapide.

Realizează exerciții complementare:

 Clasicele abdomene împreună cu alte activități sportive precum mersul cu bicicleta, mersul zilnic pe jos, urcarea scărilor, înotul, joggingul, exercițiile cu mingea, săritul corzii, etc. sunt de mare ajutor pentru a-ți atinge obiectivul de a avea un abdomen bine definit.

Consumă mai multe fructe uscate:

 Fructele uscate sunt o sursă foarte bună de grăsimi mononesaturate și de proteine care sunt elemente vitale pentru a crește nivelul masei musculare în aceste zone. De asemenea, peștele, mai ales cel oceanic, precum și legumele și fructele sărace în zaharuri sunt foarte recomandate dacă dorești să obții un abdomen tonifiat.

Renunță la alimentele procesate:

 Renunță la fripturi și la produsele de patiserie care conțin grăsimi saturate și făină albă, precum și la sosurile și la dressingurile din comerț care conțin aditivi alimentari și potențiatori de gust. Elimină de asemenea înghețata și prăjiturile din comerț care conțin mult zahăr alb rafinat și care se transformă în depozite de grăsimi și de țesut adipos care ulterior sunt dificil de dat jos. Alege însă să prepari în casă dulciuri sănătoase de tip vegan sau raw-vegan care dacă sunt consumate cu măsură îți aduc numeroase beneficii pentru sănătate.

Bea suficientă apă zilnic:

 Apa trebuie să fie unul dintre principalii tăi aliați, deoarece ajută la menținerea unei corecte hidratări musculare, ceea ce are ca rezultat o mai bună flexibilitate corporală. Este indicat să consumi zilnic în jur de 2-3 litri de apă plată pentru a evita retenția de lichide și distensia abdominală și pentru a elimina toxinele din organism.

Folosește creme speciale:

 Folosirea unor creme și loțiuni reductoare și a masajelor în zona abdominală poate ajuta la modelarea abdomenului, cu condiția ca acestea să fie în mod necesar însoțite de o rutină adecvată de exerciții fizice și de o alimentație corectă.

Evită excesul de exerciții fizice:

 Contrar aparențelor, dacă te antrenezi în mod obsesiv, nu vei obține rezultatele scontate și chiar se pot produce unele leziuni ale mușchilor și ale țesuturilor. Este necesar să ai multă răbdare și voință și să menții o rutină adecvată de exerciții care să vizeze întărirea zonei abdominale, însă este mai important să menții un anumit echilibru în realizarea acesteia decât să te forțezi inutil.

Menține o postură corporală corectă:

 O ținută dreaptă și menținerea contractată a abdomenului ajută la întărirea centurii abdominale. În plus, o postură dreaptă îți va conferi mai multă încredere în tine și un aspect zvelt.

 Nu te frustra dacă nu obții rezultatele dorite de pe o zi pe alta, ci ai în vedere faptul că cheia constă în a urma cu perseverență recomandările și tips-urile prezentate și în a avea un stil de viață sănătos și mai puțin sedentar.

Categorie:

Mai poți citi din Activitatea fizică

Schimbările metabolice…

Exercițiile fizice declanșează modificări metabolice în sânge  Astăzi toată lumea știe c...

20 beneficii pentru să…

Exercițiile fizice au grijă de sănătatea ta  Găsirea timpului și a motivației pentru a real...

Beneficiile majore ale …

Studii medicale despre beneficiile sportului  American College Sports Medicine (Colegiul american ...

7 beneficii ale mersulu…

30 minute de mers pe jos, multiple beneficii  Mersul pe jos ne aduce multe beneficii pentru sănă...

Beneficiile incredibile…

Natația: un sport complet  Există ceva mai bun decât a face o baie în piscină sau la mare atu...

Beneficiile mersului pe…

De ce este bine să mergem cu bicicleta?  Efectuarea unei activități fizice în mod regulat este...

Riscurile pentru sănă…

Dacă doriți să trăiți mai mult, mișcați-vă!  Un studiu medical recent sugerează faptul c...

Chei esențiale pentru …

Cum să ajustăm tonusul corpului?  Tonusul adecvat al mușchilor și al altor țesuturi ale corpu...

10 beneficii ale consum…

Ce sunt carbohidrații?  Carbohidrații, alături de proteine și fibre sunt o parte esențială a...

Beneficiile exercițiil…

Ce este Pilates?  Dacă există un antrenament care a devenit la modă, acesta este, fără îndoi...

Sportul pe timpul verii

Sportul, un factor esențial pentru sănătate  Știți care sunt cele mai bune momente ale zilei ...

5 shake-uri de proteine…

Shake-uri naturale bogate în proteine  În realitate, creșterea masei musculare este destul de u...

Băuturile energizante …

Există o diferență între băuturile sportive și cele energizante?  Băuturile sportive...

10 beneficii ale activi…

Inactivitatea fizică înseamnă un risc crescut de mortalitate  Inactivitatea fizică este cel de...

Recuperarea fizică dup…

  Dieta de recuperare este esențială  Dieta de recuperare este primordială pentru sport...

Activitatea fizică, de…

  Sportul, esențial la orice vârstă  Stilul de viață actual generează dezechilibre psiholo...

7 greșeli comune în a…

  Beneficiile unei activități fizice regulate  A începe un program de exerciții fizice este ...

Beneficiile înotului p…

  Înotul, un sport pentru toată lumea  Înotul este unul dintre sporturile care pot fi practic...

5 tips-uri pentru tonif…

  Zona abdomenului este mai dificil de tonifiat  Cu toții știm că pentru a avea o siluetă zv...

Respirația incorectă …

  Importanța unei respirații corecte  Știați că pe lângă faptul că ne influențează ran...

Beneficiile gimnasticii…

  Recomandări pentru gimnastica acvatică  Gimnastica acvatică este o activitate fizică foart...

Vigorexia sau obsesia c…

  Vigorexia are efecte negative asupra sănătății  Realizarea regulată a unor exerciții fiz...

Shake-uri bogate în pr…

  Shake-uri bogate în proteine vegetale  Datorită aportului de proteine, vitamine și minerale...

6 măsuri contra grăsi…

  6 măsuri contra grăsimii abdominale  Eliminarea grăsimii abdominale poate fi una dintre cel...

Beneficiile mersului pe…

  Sedentarismul: inamicul nr. 1 al sănătății  Tot mai multe cercetări medicale au arătat c...

Alimente recomandate î…

  Alimente recomandate înainte de antrenament  Majoritatea persoanelor preferă să nu mănânc...

Efectele pozitive ale s…

  Exerciţiile fizice, cheia în lupta contra cancerului  Exercițiile fizice efectuate în mod ...

Exercițiile fizice aju…

  Exercițiile fizice sunt o cheie importantă pentru prevenirea bolilor grave  Atunci când vă...

Fitness-ul, o practică…

  Fitness-ul, o practică sănătoasă  Pentru domnii și doamnele care vor să slăbească, dar...

De ce să te apuci de j…

  Apucă-te de jogging  În curând timpul frumos își va face apariția, iar pofta de sport va...

3 beneficii ale squash-…

  Squash, un sport foarte în vogă  I-ai auzit pe cei din jur că au început să joace squas...

Trucuri ca să ai mai m…

  10 trucuri pentru a avea mai multă energie  Dimineața când sună ceasul, te trezești cu ...

10 motive de a merge la…

  10 motive excelente de a merge la sala de sport  Dacă ideea de a merge la sala de sport te ...

Secretele metodei Pilat…

  Secretele metodei Pilates  Auzi peste tot vorbindu-se despre metoda Pilates. Te ajută să s...

Fructe recomandate pent…

  Fructe recomandate pentru o musculatură definită  Unele alimente sunt mai bune decât alte...

Ce sport vei practica …

  Ce sport vei practica în această iarnă?  Ce sport vei practica în această iarnă? Iată...

Alege un sport în func…

  Alege un sport în funcție de personalitatea ta!  Te temi să te angajezi în practicarea u...

Beneficiile squash-ului…

  Care sunt beneficiile squash-ului asupra sănătății?  Beneficiile sportului în general n...