Alimente recomandate înainte de antrenament

 

Alimente recomandate înainte de antrenament

Alimente recomandate înainte de antrenament Majoritatea persoanelor preferă să nu mănânce nimic înainte de un antrenament fizic, însă contrar acestui obicei, consumul anumitor alimente înainte de a face sport poate îmbunătăți randamentul fizic. Atunci când se realizează activități fizice mai intense și care necesită o mai mare rezistență, este esențial să se includă în dietă mai multe proteine, câteva grăsimi sănătoase și o cantitate mică de carbohidrați.

 Ideal este să se consume aceste alimente cu o oră sau o jumătate de oră înainte de antrenament, pentru ca corpul să aibă timpul necesar pentru a le digera. Vă prezentăm în acest articol 7 alimente sănătoase recomandate înainte de antrenamentul fizic. Iată care sunt acestea:

 

1. Sucurile de legume și fructe

 Sucurile de legume și fructe sunt una dintre cele mai bune surse naturale de energie care se poate consuma înainte de antrenament pentru a crește randamentul fizic. Aceste băuturi sunt deopotrivă răcoritoare și energizante și se digeră ușor, stimulând metabolismul să ardă mai ușor grăsimile.

 Se pot prepara diverse sucuri amestecând legume precum:

 - Spanac;

 - Salată verde;

 - Broccoli;

 - Pătrunjel;

 - Dovlecei;

 - Morcovi;

 Țelină.

 Sau se pot obține delicioase shake-uri sau smoothi-uri folosind fructe precum:

 - Banane;

 - Mere;

 - Pere;

 - Kiwi;

 - Ananas;

 - Mango;

 - Căpșuni;

 - Fructe de pădure.

2. Semințele de chia

 Consumul semințelor de chia a devenit popular datorită unui motiv întemeiat: aceste semințe mici sunt foarte bogate în proprietăți nutriționale care oferă mari beneficii pentru sănătate. Semințele de chia conțin acizi grași esențiali de tip omega 3, fibre, proteine și minerale care contribuie la tonifierea și energizarea corpului. Din punct de vedere nutrițional, semințele de chia sunt o sursă bogată de minerale precum potasiu, calciu și de proteine. Vitaminele prezente în aceste semințe sunt vitaminele din grupul B și vitamina A.

 Partea bună este aceea că nu trebuie să se consume mari cantități din acest aliment pentru a beneficia de proprietățile sale; o singură lingură de semințe adăugată în shake-uri este suficientă. Datorită conținutului său de proteine, vitamine și minerale, semințele de chia sunt recomandate mai ales pentru sportivi și pentru persoanele care depun efort fizic zilnic, deoarece le oferă un plus de energie și de vitalitate.

3. Fructul de avocado

 Acest fruct exotic este delicios și oferă numeroase beneficii pentru sănătatea generală a corpului. Avocado este o sursă bogată de acizi grași esențiali, vitamine, antioxidanți și alți nutrienți recomandați într-o dietă sănătoasă. Datorită aportului său caloric, fructul de avocado este un supliment perfect pentru a energiza corpul în mod natural și pentru a-i îmbunătăți funcția fizică și mentală.

 Consumul zilnic al unui fruct de avocado contribuie la reglarea nivelelor de colesterol și ajută la slăbit deoarece este un aliment sățios. Datorită conținutului benefic de grăsimi crude din avocado, corpul va absorbi într-un mod mai eficient nutrienții solubili în grăsime din celelalte alimente care se consumă în combinație cu avocado. Gustul său specific și cremos, ușor neutru, se îmbină bine cu alte alimente, atât cu legume, cât și cu fructe, astfel încât poate fi folosit în diferite rețete.

4. Fulgii de ovăz

 Unul dintre alimentele având cel mai mare conținut de fibre dietetice este ovăzul, respectiv fulgii de ovăz. Această cereală, considerată ca fiind cea mai completă, contribuie la stabilizarea nivelelor de zahăr din sânge și impulsionează metabolismul pentru a facilita transformarea grăsimii în energie. Este un aliment sărac în calorii și, datorită grăsimilor sănătoase pe care le conține, protejează inima și reglează nivelele de colesterol.

 Consumul regulat de fulgi de ovăz ne ajută să ne menținem arterele curate, eliminând prin intermediul fibrelor pe care le conține, depozitele de grăsimi care se formează pe acestea. Totodată, carbohidrații din ovăz sunt cu absorbție lentă, ceea ce ne oferă o senzație de sațietate perfectă care ne ajută să pierdem kilogramele în plus și să nu mai simțim nevoia să mâncăm între mese sau să mâncăm în exces.

5. Fructele uscate

 Fructele uscate conțin mai puțină apă în comparație cu fructele proaspete, iar aceasta explică de ce sunt mai concentrate în calorii. Totuși, fructele uscate sunt o sursă excelentă de proteine, grăsimi sănătoase și antioxidanți. În cazul sportivilor, fructele uscate sunt o opțiune foarte bună deoarece calmează foamea, fiind sățioase și acționează ca o sursă naturală de energie. Pe de altă parte, aportul lor ridicat de fibre reduce absorbția carbohidraților, ceea ce le recomandă ca un supliment alimentar ideal pentru controlarea nivelelor de glucoză.

 Un pumn de fructe uscate consumat zilnic este suficient pentru a ne bucura de beneficiile acestor delicioase alimente. De exemplu, nucile sunt o excelentă sursă de omega-3, care contribuie la funcționarea corectă a celulelor creierului şi a neurotransmiţătorilor, iar migdalele sunt una dintre cele mai importante surse vegetale naturale de calciu.

6. Ouăle organice

 Ouăle sunt o sursă naturală de proteine care stimulează metabolismul și implicit pierderea în greutate, în timp ce construiesc masa musculară. Ouăle sunt o sursă bogată de fier și proteine și de vitaminele de tip B care sunt responsabile de transformarea alimentelor în energie. Complexul de vitamina B din ouă ajută la buna funcționare a sistemului nervos.

 De asemenea, ouăle conţin lecitină, care menţine sănătatea vaselor capilare, vitamina B6, care previne oboseala mentală şi colină, indispensabilă pentru sinteza acetilcolinei (care este un neurotransmiţător cerebral). Ouăle sunt perfecte la micul dejun, mai ales dacă antrenamentul fizic se realizează în timpul dimineții.

7. Iaurtul grecesc sărac în grăsimi

 Iaurtul grecesc este bun atât pentru menținerea sănătății și echilibrului florei intestinale, dar și pentru stimularea funcției digestive și evitarea scăderii bruște a nivelelor de zahăr din sânge. În plus, fiecare porție de 170 g de iaurt grecesc oferă 18 grame de proteine, ceea ce recomandă acest aliment ca o opțiune foarte bună pentru persoanele care doresc să-și optimizeze antrenamentul. Iaurtul grecesc poate fi consumat simplu sau cu adaos de fructe, miere și nuci.

 Recomandare: pe lângă atenția acordată unei diete sănătoase și cât mai variate, cel mai important aspect este motivația de a realiza mișcare fizică în mod constant. Fiind disciplinat și constant și acordând timp suficient dietei și odihnei necesare, vei putea obține cele mai mari beneficii atât pentru aspectul fizic, cât și pentru starea ta interioară.

Mai poți citi din Activitatea fizică

Schimbările metabolice…

ExerciÈ›iile fizice declanÈ™ează modificări metabolice în sânge  Astăzi toată lumea È™tie cÄ...

20 beneficii pentru să…

Exercițiile fizice au grijă de sănătatea ta  Găsirea timpului și a motivației pentru a real...

Beneficiile majore ale …

Studii medicale despre beneficiile sportului  American College Sports Medicine (Colegiul american ...

7 beneficii ale mersulu…

30 minute de mers pe jos, multiple beneficii  Mersul pe jos ne aduce multe beneficii pentru sănă...

Beneficiile incredibile…

Natația: un sport complet  Există ceva mai bun decât a face o baie în piscină sau la mare atu...

Beneficiile mersului pe…

De ce este bine să mergem cu bicicleta?  Efectuarea unei activități fizice în mod regulat este...

Riscurile pentru sănă…

Dacă doriÈ›i să trăiÈ›i mai mult, miÈ™caÈ›i-vă!  Un studiu medical recent sugerează faptul cÄ...

Chei esenÈ›iale pentru …

Cum să ajustăm tonusul corpului?  Tonusul adecvat al mușchilor și al altor țesuturi ale corpu...

10 beneficii ale consum…

Ce sunt carbohidrații?  Carbohidrații, alături de proteine și fibre sunt o parte esențială a...

Beneficiile exerciÈ›iil…

Ce este Pilates?  Dacă există un antrenament care a devenit la modă, acesta este, fără îndoi...

Sportul pe timpul verii

Sportul, un factor esențial pentru sănătate  Știți care sunt cele mai bune momente ale zilei ...

5 shake-uri de proteine…

Shake-uri naturale bogate în proteine  În realitate, creșterea masei musculare este destul de u...

Băuturile energizante …

Există o diferență între băuturile sportive și cele energizante?  Băuturile sportive...

10 beneficii ale activi…

Inactivitatea fizică înseamnă un risc crescut de mortalitate  Inactivitatea fizică este cel de...

Recuperarea fizică dup…

  Dieta de recuperare este esențială  Dieta de recuperare este primordială pentru sport...

Activitatea fizică, de…

  Sportul, esențial la orice vârstă  Stilul de viață actual generează dezechilibre psiholo...

7 greÈ™eli comune în a…

  Beneficiile unei activități fizice regulate  A începe un program de exerciții fizice este ...

Beneficiile înotului p…

  Înotul, un sport pentru toată lumea  Înotul este unul dintre sporturile care pot fi practic...

5 tips-uri pentru tonif…

  Zona abdomenului este mai dificil de tonifiat  Cu toții știm că pentru a avea o siluetă zv...

RespiraÈ›ia incorectă …

  Importanța unei respirații corecte  Știați că pe lângă faptul că ne influențează ran...

Beneficiile gimnasticii…

  Recomandări pentru gimnastica acvatică  Gimnastica acvatică este o activitate fizică foart...

Vigorexia sau obsesia c…

  Vigorexia are efecte negative asupra sănătății  Realizarea regulată a unor exerciții fiz...

Shake-uri bogate în pr…

  Shake-uri bogate în proteine vegetale  Datorită aportului de proteine, vitamine și minerale...

6 măsuri contra grăsi…

  6 măsuri contra grăsimii abdominale  Eliminarea grăsimii abdominale poate fi una dintre cel...

Beneficiile mersului pe…

  Sedentarismul: inamicul nr. 1 al sănătății  Tot mai multe cercetări medicale au arătat c...

Alimente recomandate î…

  Alimente recomandate înainte de antrenament  Majoritatea persoanelor preferă să nu mănânc...

Efectele pozitive ale s…

  Exerciţiile fizice, cheia în lupta contra cancerului  Exercițiile fizice efectuate în mod ...

ExerciÈ›iile fizice aju…

  Exercițiile fizice sunt o cheie importantă pentru prevenirea bolilor grave  Atunci când vă...

Fitness-ul, o practică…

  Fitness-ul, o practică sănătoasă  Pentru domnii și doamnele care vor să slăbească, dar...

De ce să te apuci de j…

  Apucă-te de jogging  În curând timpul frumos își va face apariția, iar pofta de sport va...

3 beneficii ale squash-…

  Squash, un sport foarte în vogă  I-ai auzit pe cei din jur că au început să joace squas...

Trucuri ca să ai mai m…

  10 trucuri pentru a avea mai multă energie  Dimineața când sună ceasul, te trezești cu ...

10 motive de a merge la…

  10 motive excelente de a merge la sala de sport  Dacă ideea de a merge la sala de sport te ...

Secretele metodei Pilat…

  Secretele metodei Pilates  Auzi peste tot vorbindu-se despre metoda Pilates. Te ajută să s...

Fructe recomandate pent…

  Fructe recomandate pentru o musculatură definită  Unele alimente sunt mai bune decât alte...

Ce sport vei practica Ã…

  Ce sport vei practica în această iarnă?  Ce sport vei practica în această iarnă? Iată...

Alege un sport în func…

  Alege un sport în funcție de personalitatea ta!  Te temi să te angajezi în practicarea u...

Beneficiile squash-ului…

  Care sunt beneficiile squash-ului asupra sănătății?  Beneficiile sportului în general n...