Arhanghelul Uriel

 

Arhanghelul Uriel, lumina cea tainică a lui Dumnezeu

arhanghelul uriel

 Arhanghelul Uriel este unul din cei È™apte arhangheli principali. El este numit È™i arhanghelul prezenÈ›ei lui Dumnezeu, fiind unul din cele È™apte spirite de lângă tronul lui Dumnezeu, aÈ™a cum menÈ›ionează Evanghelia lui Ioan.  

 

Ce înseamnă numele Uriel È™i care sunt atributele sale?

 Numele Uriel înseamnă "lumina sau focul lui Dumnezeu". El reprezintă forÈ›a atotputernică a spiritului vieÈ›ii. Atributul său este o flacără strălucitoare care reprezintă misiunea sa specifică de a trezi conÈ™tiinÈ›ele fiinÈ›elor umane prin focul cel tainic al adevărului.

 Arhanghelul Uriel poate fi reprezentat cu o carte sau un pergament. Acest atribut reprezintă rolul său de observator divin. Arhanghelul Uriel înregistrează toate sentimentele, gândurile È™i faptele fiinÈ›elor umane din timpul vieÈ›ii lor.

 Arhanghelul Uriel este reprezentat cu veÈ™minte roÈ™ii sau portocalii cu străluciri aurii, culori relaÈ›ionate cu focul È™i implicit cu calitățile sale transformatoare, cu distrugerea răului È™i cu iluminarea spirituală. Aceste culori sunt de asemenea culorile soarelui, astrul pe care John Milton îl asociază cu Uriel în opera sa numită Paradisul pierdut.

 

Arhanghelul Uriel în creÈ™tinism

 Arhanghelul Uriel era venerat alături de cei mai cunoscuÈ›i arhangheli: Mihail, Gabriel È™i Rafel în creÈ™tinismul din vechime. Odată cu trecerea timpului a apărut cultul îngerilor. Papa Zaharia, în timpul Consiliului din Roma din anul 745, a interzis numele arhanghelului Uriel. A dat de asemenea ordin să se distrugă imaginile sale din bisericile din Roma.

 În ciuda acestei interdicÈ›ii, arhanghelul Uriel a continuat să fie prezent în gândurile credincioÈ™ilor fideli. Încă se mai pot găsi imagini cu arhanghelul Uriel care datează din secolul 17 în bisericile din America de Sud.

 Biserica Ortodoxă Orientală îl venerează pe arhanghelul Uriel È™i îl comemorează împreună cu ceilalÈ›i îngeri È™i arhangheli în cadrul "Sinaxei arhanghelului Mihail È™i a celorlaltor puteri" în data de 8 noiembrie. De asemenea, Biserica Anglicană îl include în rândul arhanghelilor importanÈ›i. Biserica Coptă, datorită faptului că a păstrat Biblia Septuaginta, care conÈ›ine Cartea lui Enoh, l-a venerat întotdeauna pe arhanghelul Uriel.

 În evangheliile apocrife ale Bibliei, Uriel îl ajută pe Ioan Botezătorul să supravieÈ›uiască în masacrul ordonat de Irod. Uriel îl conduce pe acesta împreună cu mama sa în Egipt unde se vor alătura familiei lui Isus. În Apocalipsa lui Petru, Uriel este Îngerul PocăinÈ›ei, iar în tradiÈ›ia apocaliptică, Uriel este păstrătorul cheii Infernului, care se va deschide la sfârÈ™itul timpurilor.

 

Arhanghelul Uriel în iudaism

 Iudaismul nu îl recunoaÈ™te oficial pe arhanghelul Uriel, însă numele său apare în diferite texte apocrife È™i în tradiÈ›iile mistice.

 Arhanghelul Uriel este menÅ£ionat ÅŸi în Cartea lui Enoh, el fiind cel care îl avertizează pe Noe de producerea potopului.

 Uriel apare ÅŸi în Testamentul lui Solomon È™i în Apocalipsa lui Esdras, unde îl instruieÈ™te pe profetul Esdras despre adevărul divin.

 În Legendele evreilor, Uriel este îngerul care i-a dat un nou nume lui Iacob ÅŸi cel care îl ghidează pe Abraham ÅŸi marchează uÈ™ile caselor evreilor din Egipt pentru a-i proteja.

 În Cartea lui Adam È™i Eva, Uriel este cel care veghează porÈ›ile Paradisului cu o spadă strălucitoare pentru a evita accesul la arborele vieÈ›ii. În tradiÈ›iile mistice, Uriel este îngerul zilei de duminică, îngerul poeziei È™i unul din sefiroÈ›ii sacrii.

 

Arhanghelul Uriel, călăuzitorul celor care caută înÈ›elepciunea

 Uriel este cel mai înÈ›elept dintre toÈ›i îngerii. Adeseori este reprezentat cu o flacără în palma deschisă. La el omenirea poate găsi alinarea suferinÈ›elor prin rugăciune. Arhanghelul Uriel este ghidul celor care caută ieÈ™irea din ignoranță. El îi protejează pe maeÈ™trii È™i pe liderii spirituali, pe preoÈ›i, filozofi, rabini È™i deopotrivă pe toÈ›i cei care caută înÈ›elepciunea spirituală.

 Uriel este arhanghelul flăcării rubinii. El este în slujba divinității È™i este conducătorul îngerilor păzitori. Prin intermediul razei sale sacre el ajută la răspândirea adevărului È™i a înÈ›elepciunii divine în lume.

 Toate calitățile arhanghelului Uriel îl încoronează pe acesta ca fiind arhanghelul protector al spiritualității, al înÈ›elepciunii È™i al devoÈ›iunii față de adevărul divin. Împreună cu îngerul păzitor, arhanghelul Uriel veghează calea fiinÈ›ei umane către divinitate. Flacăra sa rubinie aprinde în fiinÈ›a umană dorinÈ›a de a trezi conÈ™tiinÈ›a pentru a atinge pacea È™i gloria lui Dumnezeu.

 

Arhanghelul Uriel, manifestat ca ajutor divin în vis

 Visele sunt modalitatea cea mai comună prin care se manifestă îngerii, deoarece în timpul somnului egoul unei persoane este diminuat, iar astfel lumea spiritului se exprimă mai plenar. Nu toate visele sunt însă plăcute. Acesta este È™i cazul lui Karina, o tânără studentă de 21 de ani, care relatează această experiență personală cu un înger care i-a apărut în vis pentru a o ajuta È™i a-i arăta drumul cel bun. Iată povestea ei:

 "Este prima oară când împărtășesc această experiență de viață, deoarece am considerat că este prea intimă pentru ca lumea să mă înÈ›eleagă cu adevărat È™i să nu mă judece.

 Am fost o adolescentă cu multe probleme. Sufeream adeseori de crize depresive puternice aÈ™a încât chiar am încercat la un moment dat să-mi iau viaÈ›a È™i îmi acopeream braÈ›ele cu tăieturi È™i mă automaltratam. Fiind vulnerabilă, am intrat într-un grup de persoane care m-au dus pe o cale greÈ™ită, am ajuns să-l reneg pe Dumnezeu È™i tot ceea ce este bun. Am căutat consolare în locul cel mai greÈ™it. Am petrecut câÈ›iva ani în această situaÈ›ie tristă È™i dezolantă.

 Noapte după noapte aveam coÈ™maruri insuportabile în care îmi apăreau fiinÈ›e întunecate, moarte È™i tot felul de orori. În unul din aceste coÈ™maruri mă aflam în casa în care locuisem împreună cu familia mea în copilărie. În acel vis, persoanele apropiate mie încercau să-mi facă rău È™i mă persecutau, iar eu încercam să fug din casă. În această încercare a mea de a evada din acea casă, deodată mi-a apărut în față o ființă extraordinară care iradia o lumină aurie È™i care avea un fel de scut pe pieptul său. Arăta exact ca unul din gladiatorii pe care-i vedem în filme însă chipul său nu apărea cu foarte multe detalii. TotuÈ™i, am câteva amintiri fugare despre părul său blond È™i cârlionÈ›at. Această ființă de lumină m-a îmbrățiÈ™at È™i mi-a spus: 'totul va fi bine'. În acel moment, cei care mă persecutau în vis au dispărut, iar eu m-am trezit într-o stare de uimire totală.

 Am început să caut răspunsuri. În noaptea următoare, am început să rostesc rugăciuni È™i am întrebat cine era acea ființă care mi-a apărut în vis È™i am auzit un nume: 'Uriel'. Nu È™tiam nimic despre îngeri pentru că acest subiect nu mă interesase niciodată È™i am crezut că mintea mi-a jucat o festă. TotuÈ™i, am căutat acest nume pe internet È™i astfel am avut parte de cea mai mare surpriză atunci când am văzut rezultatele căutării!

 Începând cu acea zi, viaÈ›a mea s-a schimbat complet. Am cercetat tot mai mult despre acest înger numit Uriel È™i de fiecare dată sunt tot mai uimită de ceea ce aflu. Dacă în realitate arhanghelul Uriel s-a manifestat în visul meu, îi mulÈ›umesc pentru că mi-a salvat sufletul È™i că mi-a arătat direcÈ›ia cea bună pe care o pierdusem.

 Odată cu această experiență am învățat că, cu toate că credem în mod eronat că suntem singuri în această lume, nu suntem; iar problemele vieÈ›ii nu se rezolvă învinuindu-l pe Dumnezeu È™i cu atât mai puÈ›in căutând consolare în direcÈ›ii greÈ™ite. Dumnezeu este mereu alături de noi, ne iubeÈ™te pe toÈ›i È™i ne va ajuta să ieÈ™im din situaÈ›iile cele mai dificile, mai ales dacă-i cerem ajutorul.

 Am luat cunoÈ™tință cu această ocazie de existenÈ›a îngerilor È™i datorită acestui fapt am ajuns să înÈ›eleg că în viață lucrurile se petrec dintr-un motiv È™i chiar dacă în acel moment nu înÈ›elegem, Dumnezeu ne iubeÈ™te È™i doar el È™tie de ce lucrurile se petrec într-un anume fel.

 După această experiență, simt că am crescut din punct de vedere spiritual È™i că am devenit o persoană mai bună."

Mai poți citi din Spirite de lumină

Cum te ajută îngerul …

  Fiecare dintre noi avem un înger păzitor  Dacă te întrebi dacă ai alături un înger și ...

ÃŽngerii în diferitele…

  Istoria Îngerilor în diferitele religii ale lumii  Îngerii sunt importanți în diferitele ...

Arhanghelul Raziel

  Arhanghelul Raziel, misterul cel teribil al lui Dumnezeu  Arhanghelul Raziel, al că...

Arhanghelul Uriel

  Arhanghelul Uriel, lumina cea tainică a lui Dumnezeu  Arhanghelul Uriel este unul d...

Arhanghelul Gabriel

  Arhanghelul Gabriel, puterea lui Dumnezeu  Îngerul care apare în picturi...

Corurile angelice

  Corurile angelice  Termenul "coruri angelice" se referă în general la ierarhi...

Arhanghelul Jofiel, fru…

  Arhanghelul Jofiel, frumuseÈ›ea copleÈ™itoare a lui Dumnezeu  Arhanghelul Jofiel, al...

Cum sa lucrăm cu înge…

  Cum să te conectezi cu îngerii?  Conectarea cu îngerii face parte din c...

Ce este angelologia?

  Angelologia este studiul îngerilor.  Angelologia este ramura teologei care int...

Care sunt funcÈ›iile î…

Îngerii păzitori sunt mediatori între Dumnezeu È™i noi.  Noi suntem fiinÈ›e lim...

6 sfaturi de la îngeri…

  Cum să obÈ›ii ceea ce îÈ›i doreÈ™ti în viață  Pentru a obÈ›ine ceea c...

Atrage abundenÈ›a prin …

  10 sfaturi pentru atragerea abundenÈ›ei prin ajutor angelic  Dacă conÈ™tientizezi c...

Cum putem comunica cu Ã…

  10 sfaturi pentru a comunica cu Îngerii  DorinÈ›a de a comunica cu înger...

Atrage abundenÈ›a È™i p…

  Atrage abundenÈ›a È™i prosperitatea cu ajutorul Arhanghelilor  AbundenÈ›a este o sta...

Arhanghelul Rafael, vin…

  Arhanghelul Rafael, vindecătorul suprem al lui Dumnezeu  Arhanghelul Rafael, î...

Arhanghelul Mihail, con…

  Arhanghelul Mihail, conducătorul oÈ™tilor cereÈ™ti ale lui Dumnezeu  Arhanghelul Mi...

Despre abundență È™i …

  Ce este abundenÈ›a?   Dacă gândindu-te la abundență te gândeÈ™ti...

Cum să ne vindecăm sp…

  Ce reprezintă vindecarea spirituală?  Vindecarea spirituală înseamnă renun...

ÃŽngerii, prietenii noÈ…

  Îngerii ne învață È™i ne ghidează către ÎnÈ›elepciune  Te-ai &...