Arhanghelul Gabriel

 

Arhanghelul Gabriel, puterea lui Dumnezeu

arhanghelul gabriel

 Îngerul care apare în picturile vechi, îngenunchiat în fața Fecioarei Maria și care îi oferă acesteia un crin este arhanghelul Gabriel, al cărui nume semnifică “Dumnezeu este puterea mea” sau “forța lui Dumnezeu”. Arhanghelul Gabriel este unul dintre cei trei arhangheli pe care îi menționează Biblia. Gabriel este menționat de asemenea și în Talmud (un text fundamental al iudaismului). Unul din rolurile sale cele mai importante, pe lângă cea de vestitor divin, este acela de a-i fi dictat Coranul profetului Mohamed.

 Arhanghelul Gabriel, împreună cu arhanghelul Mihail, este unul din îngerii cei mai importanți atât în religiile abrahamice cât și în cadrul spiritualității moderne sau New Age. Împreună cu arhanghelul Mihail, arhanghelul Gabriel ghidează, susține, inspiră și protejează ființele umane care aspiră sincer să-l cunoască pe Dumnezeu.

 

Care sunt atributele arhanghelului Gabriel și ce semnifică?

 Arhanghelul Gabriel este întotdeauna reprezentat în rolul său de mesager divin, pentru că el este cel care aduce vestea întrupării Fiului lui Dumnezeu. Imaginea sa reprezintă puritatea și care este simbolizată prin intermediul veșmintelor sale albe și imaculate, a crinului sau a unui buchet de crini și a aspectului său delicat.

 Floarea pe care arhanghelul Gabriel o dăruiește Fecioarei Maria reprezintă puritatea, virginitatea, inocența, iubirea pură și armonia, virtuți pe care le manifestă atât acest arhanghel sublim cât și Fecioara Maria. Plecăciunea pe care o face odată cu transmiterea veștii divine către Sfânta Fecioară este simbolul umilinței și a rolului său de servitor al lui Dumnezeu.

 Veșmintele sale albe și pure mai simbolizează transparența și limpezimea spiritului, calități sublime ale unei adevărate ființe de lumină. Acestea reprezintă deopotrivă o comunicare spirituală impecabilă.

 În unele ocazii, arhanghelul Gabriel este reprezentat cu o trompetă. Textele biblice afirmă că arhanghelul Gabriel va vesti prin sunetul trompetei sale ziua Judecății Finale pentru a trezi sufletele adormite. Uneori acest rol îi este atribuit și arhanghelului Mihail, însă atât în artă cât și în literatură, cel responsabil să vestească această zi prin trompetă este aproape întotdeauna arhanghelul Gabriel.

 Se afirmă că arhanghelul Gabriel îi inspiră pe artiști, cântăreți, dansatori, poeți, scriitori și pe orice tip de creatori care cultivă puritatea. De aceea, Gabriel mai este reprezentat adeseori cu un pergament sau cu un condei în mână. Arhanghelul Gabriel le conferă tuturor artiștilor inspirați abilitatea de a comunica lumii talentele și înzestrările lor specifice.

 

Arhanghel Gabriel, patronul mijloacelor de comunicare

 Arhanghelul Gabriel este considerat patronul tuturor mediilor de comunicare datorită rolului său binecunoscut de mesager. El inspiră ființele umane în comunicațiile de orice tip și este de asemenea de mare ajutor în cazul unui blocaj de comunicare cu cineva într-o situație dată. Cu toate că ființa umană își menține liberul arbitru când decide ceea ce va comunica și modalitatea în care va realiza aceasta, arhanghelul Gabriel este cel responsabil să o ghideze în cazul comunicării etice și responsabile față de semenii săi.

 

Arhanghelul Gabriel, patronul sălilor de naștere

 Datorită rolul său de mesager al nașterii Fiului lui Dumnezeu, arhanghelul Gabriel mai este asociat cu nou-născuții și cu copiii în general. Una din responsabilitățile sale specifice este de a instrui sufletele în timpul sarcinii, pentru a-și putea accepta corpul ca fiind un instrument care îi va ajuta să-și îndeplinească misiunea personală pe acest pământ. Arhanghelul Gabriel le instruiește de asemenea pe sufletele întrupate să nu uite că adevărata lor esență este cea divină. Lecția majoră pe care arhanghelul Gabriel o transmite sufletelor care vin în această lume este aceea că ele își creează destinul prin intermediul gândurilor. În momentul nașterii, arhanghelul Gabriel le însoțește pe mame în sala de nașteri pentru a-i ajuta pe îngerii păzitori să primească noile suflete și să le asiste în primele lor momente în această lume.

 

Reprezentant al purității în toate expresiile sale

 Arhanghelul Gabriel reprezintă înainte de toate puritatea în toate aspectele sale: ca gând, ca faptă, ca aspirație, ca intenție. Gabriel ghidează emoțiile și sentimentele pure care conduc ființa umană spre trăirea bunătății și a iubirii divine. Acest arhanghel intervine în fața lui Dumnezeu pentru ca ființele umane să-și poată menține sau să-și regăsească inocența, puritatea și bucuria pe care au trăit-o în primii ani de viață. În clipa morții, când sufletul își părăsește învelișul fizic și se reîntoarce la starea sa originară, el este asistat de arhanghelul Gabriel care îi va arăta calea mai departe. De la început până la final, arhanghelul purității divine ghidează ființa umană spre iubirea necondiționată și totală a creatorului său, Dumnezeu.

Ziua în care este sărbătorit Sfântul Arhanghel Gabriel este 24 martie.

Mai poți citi din Spirite de lumină

Cum te ajută îngerul …

  Fiecare dintre noi avem un înger păzitor  Dacă te întrebi dacă ai alături un înger și ...

Îngerii în diferitele…

  Istoria Îngerilor în diferitele religii ale lumii  Îngerii sunt importanți în diferitele ...

Arhanghelul Raziel

  Arhanghelul Raziel, misterul cel teribil al lui Dumnezeu  Arhanghelul Raziel, al că...

Arhanghelul Uriel

  Arhanghelul Uriel, lumina cea tainică a lui Dumnezeu  Arhanghelul Uriel este unul d...

Arhanghelul Gabriel

  Arhanghelul Gabriel, puterea lui Dumnezeu  Îngerul care apare în picturi...

Corurile angelice

  Corurile angelice  Termenul "coruri angelice" se referă în general la ierarhi...

Arhanghelul Jofiel, fru…

  Arhanghelul Jofiel, frumusețea copleșitoare a lui Dumnezeu  Arhanghelul Jofiel, al...

Cum sa lucrăm cu înge…

  Cum să te conectezi cu îngerii?  Conectarea cu îngerii face parte din c...

Ce este angelologia?

  Angelologia este studiul îngerilor.  Angelologia este ramura teologei care int...

Care sunt funcțiile î…

Îngerii păzitori sunt mediatori între Dumnezeu și noi.  Noi suntem ființe lim...

6 sfaturi de la îngeri…

  Cum să obții ceea ce îți dorești în viață  Pentru a obține ceea c...

Atrage abundența prin …

  10 sfaturi pentru atragerea abundenței prin ajutor angelic  Dacă conștientizezi c...

Cum putem comunica cu …

  10 sfaturi pentru a comunica cu Îngerii  Dorința de a comunica cu înger...

Atrage abundența și p…

  Atrage abundența și prosperitatea cu ajutorul Arhanghelilor  Abundența este o sta...

Arhanghelul Rafael, vin…

  Arhanghelul Rafael, vindecătorul suprem al lui Dumnezeu  Arhanghelul Rafael, î...

Arhanghelul Mihail, con…

  Arhanghelul Mihail, conducătorul oștilor cerești ale lui Dumnezeu  Arhanghelul Mi...

Despre abundență și …

  Ce este abundența?   Dacă gândindu-te la abundență te gândești...

Cum să ne vindecăm sp…

  Ce reprezintă vindecarea spirituală?  Vindecarea spirituală înseamnă renun...

Îngerii, prietenii no…

  Îngerii ne învață și ne ghidează către Înțelepciune  Te-ai &...