Arhanghelul Raziel

 

Arhanghelul Raziel, misterul cel teribil al lui Dumnezeu

arhanghelul raziel

 Arhanghelul Raziel, al cărui nume înseamnă “misterul cel teribil al lui Dumnezeu”, este un înger cunoscut de asemenea și sub numele de Raciel, Ratziel, Galizur, Suriel și Sarahel. Pentru unii, Raziel este un heruvim. Principala sursă de informație referitoare la acest arhanghel este o carte veche intitulată Sefer Raziel HaMalach.

 

Cartea Sefer Raziel HaMalach

 Cartea Sefer Raziel HaMalach sau Cartea cea sfântă a lui Raziel, conține istoria acestui arhanghel. În cadrul acesteia, însuși arhanghelul Raziel relatează cum datorită faptului că este întotdeauna aproape de tronul lui Dumnezeu, ascultă și scrie tot ceea ce se petrece acolo.

 Conform cărții, atunci când Dumnezeu i-a alungat pe Adam și Eva din Grădina Edenului, datorită neascultării față de el și încercarea fructului interzis din Pomul Cunoașterii, arhanghelul Raziel le-a dăruit o carte care conținea cunoașterea necesară pentru a se putea întoarce și a înțelege tainele divine. Faimoasa cartea a lui Raziel a ajuns mai târziu în mâinile Rege Solomon. De la Solomon a ajuns la descendentul său Enoh, care îi datorează cea mai mare parte din vasta și profunda sa cunoaștere ezoterică.

 

 Cartea lui Raziel a ajuns apoi la Noe care a fost astfel inițiat în cunoașterea tainelor ierarhiilor divine angelice și care l-a ajutat să discearnă binele de rău, să înțeleagă tainele fundamentale ale vieții și ale ciclurilor timpului, să descifreze visele profetice, și trezirea virtuților dumnezeiești. Primul obiect pe care Noe l-a dus în corabia sa a fost tocmai Cartea lui Raziel, care reprezintă esența tradiției ebraice și prezintă în mod inițiatic anumite legi dumnezeiești.

 

Arhanghelul Raziel și iudaismul

 Numele Raziel a apărut menționat pentru prima oară în cea de-a doua Carte a lui Enoh. Există și o altă menționare a numelui său în Targum, care este traducerea Bibliei ebraice în aramaică sau în alte limbi vorbite de poporul evreu.

 Pentru cabaliști, arhanghelul Raziel este cunoscătorul tuturor misterelor divine. Conform Ezechiel 1:15-21, misiunea sa este de a transporta tronul lui Dumnezeu la granița dintre lumea materială și cea spirituală.

 Conform cabaliștilor, Cartea lui Raziel conține un document secret care explică o mie cinci sute de secrete care nu au fost revelate nici măcar îngerilor.

 

Arhanghelul care trezește conștiința și oferă înțelepciune

 Arhanghelul Raziel este cel care oferă ființei umane, prin grația lui Dumnezeu, cunoașterea tainică, înțelepciunea divină și misterul dumnezeiesc iluminator.

 Arhanghelul Raziel personifică totodată intuiția. El este relaționat cu culoarea indigo din spectrul luminii. Acest arhanghel este invocat pentru a ajuta ființa umană să simtă misterul lui Dumnezeu. Este arhanghelul de misterelor secrete care oferă informații divine.

 Raziel simbolizează trezirea conștiinței umane. Pentru aceasta multe persoane meditează cu el și îi cer ghidarea pentru înțelegerea conceptelor ezoterice, pentru manifestarea miracolelor, asimilarea ideilor de fizică cuantică și a relației cu lumea spirituală și trezirea abilităților psihice.

 Altă calitate care i se atribuie arhanghelului Raziel este aceea de a fi gardianul originalității și a purității ideilor. Raziel personifică puterea fiecărei ființe de a aduce cunoaștere și dezvoltare în mediul său împreună cu o viziune unică și originală. Acest arhanghel personifică de asemenea dorința ființei umane de a învăța despre cum funcționează universul și descifrarea secretelor sale.

 

Arhanghelul Raziel este și arhanghelul magiei

 Raziel explică în cartea sa că el este îngerul magiei și păstrătorul secretelor universului. El îi învață pe oameni și le transmite cunoștințe despre astrologie, tarot și amulete. De aceea în prezent, Raziel este considerat arhanghelul patron al alchimiștilor, al clarvăzătorilor și al magicienilor benefici.

Mai poți citi din Spirite de lumină

Cum te ajută îngerul …

  Fiecare dintre noi avem un înger păzitor  Dacă te întrebi dacă ai alături un înger și ...

Îngerii în diferitele…

  Istoria Îngerilor în diferitele religii ale lumii  Îngerii sunt importanți în diferitele ...

Arhanghelul Raziel

  Arhanghelul Raziel, misterul cel teribil al lui Dumnezeu  Arhanghelul Raziel, al că...

Arhanghelul Uriel

  Arhanghelul Uriel, lumina cea tainică a lui Dumnezeu  Arhanghelul Uriel este unul d...

Arhanghelul Gabriel

  Arhanghelul Gabriel, puterea lui Dumnezeu  Îngerul care apare în picturi...

Corurile angelice

  Corurile angelice  Termenul "coruri angelice" se referă în general la ierarhi...

Arhanghelul Jofiel, fru…

  Arhanghelul Jofiel, frumusețea copleșitoare a lui Dumnezeu  Arhanghelul Jofiel, al...

Cum sa lucrăm cu înge…

  Cum să te conectezi cu îngerii?  Conectarea cu îngerii face parte din c...

Ce este angelologia?

  Angelologia este studiul îngerilor.  Angelologia este ramura teologei care int...

Care sunt funcțiile î…

Îngerii păzitori sunt mediatori între Dumnezeu și noi.  Noi suntem ființe lim...

6 sfaturi de la îngeri…

  Cum să obții ceea ce îți dorești în viață  Pentru a obține ceea c...

Atrage abundența prin …

  10 sfaturi pentru atragerea abundenței prin ajutor angelic  Dacă conștientizezi c...

Cum putem comunica cu …

  10 sfaturi pentru a comunica cu Îngerii  Dorința de a comunica cu înger...

Atrage abundența și p…

  Atrage abundența și prosperitatea cu ajutorul Arhanghelilor  Abundența este o sta...

Arhanghelul Rafael, vin…

  Arhanghelul Rafael, vindecătorul suprem al lui Dumnezeu  Arhanghelul Rafael, î...

Arhanghelul Mihail, con…

  Arhanghelul Mihail, conducătorul oștilor cerești ale lui Dumnezeu  Arhanghelul Mi...

Despre abundență și …

  Ce este abundența?   Dacă gândindu-te la abundență te gândești...

Cum să ne vindecăm sp…

  Ce reprezintă vindecarea spirituală?  Vindecarea spirituală înseamnă renun...

Îngerii, prietenii no…

  Îngerii ne învață și ne ghidează către Înțelepciune  Te-ai &...