Arhanghelul Raziel

 

Arhanghelul Raziel, misterul cel teribil al lui Dumnezeu

arhanghelul raziel

 Arhanghelul Raziel, al cărui nume înseamnă “misterul cel teribil al lui Dumnezeu”, este un înger cunoscut de asemenea È™i sub numele de Raciel, Ratziel, Galizur, Suriel È™i Sarahel. Pentru unii, Raziel este un heruvim. Principala sursă de informaÈ›ie referitoare la acest arhanghel este o carte veche intitulată Sefer Raziel HaMalach.

 

Cartea Sefer Raziel HaMalach

 Cartea Sefer Raziel HaMalach sau Cartea cea sfântă a lui Raziel, conÈ›ine istoria acestui arhanghel. În cadrul acesteia, însuÈ™i arhanghelul Raziel relatează cum datorită faptului că este întotdeauna aproape de tronul lui Dumnezeu, ascultă È™i scrie tot ceea ce se petrece acolo.

 Conform cărÈ›ii, atunci când Dumnezeu i-a alungat pe Adam È™i Eva din Grădina Edenului, datorită neascultării față de el È™i încercarea fructului interzis din Pomul CunoaÈ™terii, arhanghelul Raziel le-a dăruit o carte care conÈ›inea cunoaÈ™terea necesară pentru a se putea întoarce È™i a înÈ›elege tainele divine. Faimoasa cartea a lui Raziel a ajuns mai târziu în mâinile Rege Solomon. De la Solomon a ajuns la descendentul său Enoh, care îi datorează cea mai mare parte din vasta È™i profunda sa cunoaÈ™tere ezoterică.

 

 Cartea lui Raziel a ajuns apoi la Noe care a fost astfel iniÈ›iat în cunoaÈ™terea tainelor ierarhiilor divine angelice È™i care l-a ajutat să discearnă binele de rău, să înÈ›eleagă tainele fundamentale ale vieÈ›ii È™i ale ciclurilor timpului, să descifreze visele profetice, È™i trezirea virtuÈ›ilor dumnezeieÈ™ti. Primul obiect pe care Noe l-a dus în corabia sa a fost tocmai Cartea lui Raziel, care reprezintă esenÈ›a tradiÈ›iei ebraice È™i prezintă în mod iniÈ›iatic anumite legi dumnezeieÈ™ti.

 

Arhanghelul Raziel și iudaismul

 Numele Raziel a apărut menÈ›ionat pentru prima oară în cea de-a doua Carte a lui Enoh. Există È™i o altă menÈ›ionare a numelui său în Targum, care este traducerea Bibliei ebraice în aramaică sau în alte limbi vorbite de poporul evreu.

 Pentru cabaliÈ™ti, arhanghelul Raziel este cunoscătorul tuturor misterelor divine. Conform Ezechiel 1:15-21, misiunea sa este de a transporta tronul lui Dumnezeu la graniÈ›a dintre lumea materială È™i cea spirituală.

 Conform cabaliÈ™tilor, Cartea lui Raziel conÈ›ine un document secret care explică o mie cinci sute de secrete care nu au fost revelate nici măcar îngerilor.

 

Arhanghelul care trezeÈ™te conÈ™tiinÈ›a È™i oferă înÈ›elepciune

 Arhanghelul Raziel este cel care oferă fiinÈ›ei umane, prin graÈ›ia lui Dumnezeu, cunoaÈ™terea tainică, înÈ›elepciunea divină È™i misterul dumnezeiesc iluminator.

 Arhanghelul Raziel personifică totodată intuiÈ›ia. El este relaÈ›ionat cu culoarea indigo din spectrul luminii. Acest arhanghel este invocat pentru a ajuta fiinÈ›a umană să simtă misterul lui Dumnezeu. Este arhanghelul de misterelor secrete care oferă informaÈ›ii divine.

 Raziel simbolizează trezirea conÈ™tiinÈ›ei umane. Pentru aceasta multe persoane meditează cu el È™i îi cer ghidarea pentru înÈ›elegerea conceptelor ezoterice, pentru manifestarea miracolelor, asimilarea ideilor de fizică cuantică È™i a relaÈ›iei cu lumea spirituală È™i trezirea abilităților psihice.

 Altă calitate care i se atribuie arhanghelului Raziel este aceea de a fi gardianul originalității È™i a purității ideilor. Raziel personifică puterea fiecărei fiinÈ›e de a aduce cunoaÈ™tere È™i dezvoltare în mediul său împreună cu o viziune unică È™i originală. Acest arhanghel personifică de asemenea dorinÈ›a fiinÈ›ei umane de a învăța despre cum funcÈ›ionează universul È™i descifrarea secretelor sale.

 

Arhanghelul Raziel este și arhanghelul magiei

 Raziel explică în cartea sa că el este îngerul magiei È™i păstrătorul secretelor universului. El îi învață pe oameni È™i le transmite cunoÈ™tinÈ›e despre astrologie, tarot È™i amulete. De aceea în prezent, Raziel este considerat arhanghelul patron al alchimiÈ™tilor, al clarvăzătorilor È™i al magicienilor benefici.

Categorie:

Mai poți citi din Spirite de lumină

Cum te ajută îngerul …

  Fiecare dintre noi avem un înger păzitor  Dacă te întrebi dacă ai alături un înger și ...

ÃŽngerii în diferitele…

  Istoria Îngerilor în diferitele religii ale lumii  Îngerii sunt importanți în diferitele ...

Arhanghelul Raziel

  Arhanghelul Raziel, misterul cel teribil al lui Dumnezeu  Arhanghelul Raziel, al că...

Arhanghelul Uriel

  Arhanghelul Uriel, lumina cea tainică a lui Dumnezeu  Arhanghelul Uriel este unul d...

Arhanghelul Gabriel

  Arhanghelul Gabriel, puterea lui Dumnezeu  Îngerul care apare în picturi...

Corurile angelice

  Corurile angelice  Termenul "coruri angelice" se referă în general la ierarhi...

Arhanghelul Jofiel, fru…

  Arhanghelul Jofiel, frumuseÈ›ea copleÈ™itoare a lui Dumnezeu  Arhanghelul Jofiel, al...

Cum sa lucrăm cu înge…

  Cum să te conectezi cu îngerii?  Conectarea cu îngerii face parte din c...

Ce este angelologia?

  Angelologia este studiul îngerilor.  Angelologia este ramura teologei care int...

Care sunt funcÈ›iile î…

Îngerii păzitori sunt mediatori între Dumnezeu È™i noi.  Noi suntem fiinÈ›e lim...

6 sfaturi de la îngeri…

  Cum să obÈ›ii ceea ce îÈ›i doreÈ™ti în viață  Pentru a obÈ›ine ceea c...

Atrage abundenÈ›a prin …

  10 sfaturi pentru atragerea abundenÈ›ei prin ajutor angelic  Dacă conÈ™tientizezi c...

Cum putem comunica cu Ã…

  10 sfaturi pentru a comunica cu Îngerii  DorinÈ›a de a comunica cu înger...

Atrage abundenÈ›a È™i p…

  Atrage abundenÈ›a È™i prosperitatea cu ajutorul Arhanghelilor  AbundenÈ›a este o sta...

Arhanghelul Rafael, vin…

  Arhanghelul Rafael, vindecătorul suprem al lui Dumnezeu  Arhanghelul Rafael, î...

Arhanghelul Mihail, con…

  Arhanghelul Mihail, conducătorul oÈ™tilor cereÈ™ti ale lui Dumnezeu  Arhanghelul Mi...

Despre abundență È™i …

  Ce este abundenÈ›a?   Dacă gândindu-te la abundență te gândeÈ™ti...

Cum să ne vindecăm sp…

  Ce reprezintă vindecarea spirituală?  Vindecarea spirituală înseamnă renun...

ÃŽngerii, prietenii noÈ…

  Îngerii ne învață È™i ne ghidează către ÎnÈ›elepciune  Te-ai &...