Arhanghelul Mihail, conducătorul oștilor cerești ale lui Dumnezeu
Arhanghelul Mihail este cel mai cunoscut dintre arhangheli. Este de asemenea cel mai invocat, cel la care se roagă cei mai mulÈ›i oameni È™i căruia multor persoane îi cer ajutorul. Acest lucru se datorează rolului său de luptător spiritual.
Cele patru funcții ale Arhanghelului Mihail
Arhanghelul Mihail este înainte de toate, inamicul lui Satana. El este de asemenea îngerul morÈ›ii care se spune că oferă sufletelor posibilitatea de a se căi înainte de a muri. A treia funcÈ›ie a sa este de a cântări sufletele într-o balanță perfectă în ziua Judecății Finale. Este de asemenea gardianul Bisericii Universale.
Arhanghelul Mihail în scrieri
Numele arhanghelului Mihail semnifică "Cel care este asemenea lui Dumnezeu". În scrierile religiilor abrahamice, arhanghelul Mihail este cunoscut ca fiind conducătorul oÈ™tilor angelice. El este "Conducătorul OÈ™tilor lui Dumnezeu" în religia iudeică, islamică È™i creÈ™tină. Numele său se menÈ›ionează atât în Vechiul Testament cât È™i în Noul Testament din Biblie.
Atributele arhanghelului Mihail
Datorită acestor referinÈ›e religioase, arhanghelul Mihail este reprezentat cu armele sale de luptător. Imaginea cea mai populară îl reprezintă ca fiind biruitorul lui Satana, având călcâiul pe capul îngerului căzut. Aproape întotdeauna are o spadă È™i o lance cu care îÈ™i învinge duÈ™manul.
Atributele arhanghelului Mihail se referă la rolul său de justițiar, protectorul celor inocenți și judecător al celor răi.
Simbolismul arhanghelului Mihail
Fiecare atribut al arhanghelului Mihail are un simbolism esenÈ›ial pentru a înÈ›elege rolul său în viaÈ›a fiinÈ›ei umane.
- Imaginea unui luptător reprezintă apărarea contra forÈ›elor răului È™i întunericul care învăluie fiinÈ›a umană, precum ignoranÈ›a, inconÈ™tienÈ›a È™i sclavia bunurilor materiale sau emoÈ›ionale.
- Denumirea sa de "Principe al Luminii" reprezintă iluminarea drumului fiinÈ›ei umane spre eliberarea sa de întunericul temerilor.
- Arhanghelul Mihai reprezintă forÈ›a voinÈ›ei fiinÈ›ei umane de a se confrunta cu provocările vieÈ›ii. Reprezintă în acelaÈ™i timp credinÈ›a în bine.
- Cascheta sa reprezintă invizibilitatea, invulnerabilitatea È™i puterea. Protejează gândurile de negativitate.
- Scutul reprezintă universul. Este protecÈ›ia care îi transmite adversarului său că nu poate învinge iubirea.
- Spada reprezintă lumina care conferă forță spirituală. Cu această forță se restabilesc pacea și justiția divine. Spada semnifică de asemenea arma adevărului. Cu aceasta se rupe vălul care crează ignoranța.
- BalanÈ›a semnifică justiÈ›ia, echilibrul È™i ordinea. În balanță atârnă acÈ›iunile bune È™i rele, echilibrate de iubirea È™i bunătatea care înalță sufletul uman.
- Când Arhanghelul Mihail poartă chei, acestea reprezintă puterea pentru a deschide poarta cerului sufletelor care datorită acÈ›iunilor, gândurilor È™i sentimentele lor È™i-au câÈ™tigat intrarea în Paradis.
- Lanțurile reprezintă puterea sa de a rupe legăturile care fac din ființa umană un sclav al viciilor și dorințelor.
- Mantia sa reprezintă protecția și puterea protecției ființelor umane de vibrațiile negative ale ființelor inferioare.
Atât la nivel literal cât È™i la nivel simbolic, arhanghelul Mihail reprezintă justiÈ›ia È™i lupta pentru Bine. Rolul său în scrierile biblice îl evidenÈ›iază ca fiind conducătorul armatelor lui Dumnezeu, care sunt forÈ›ele binelui în univers. SemnificaÈ›ia sa implică protecÈ›ia, siguranÈ›a, puterea, depășirea obstacolelor È™i distrugerea fricii È™i a îndoielii. De aceea, arhanghelul Mihail inspiră fiinÈ›a umană să înainteze plin de curaj È™i de forță pe calea săvârÈ™irii binelui divin.