Arhanghelul Rafael, vindecătorul suprem al lui Dumnezeu

 

Arhanghelul Rafael, vindecătorul suprem al lui Dumnezeu

arhanghelul rafael vindecatorul suprem al lui dumnezeu

 Arhanghelul Rafael, împreună cu arhanghelii Mihail È™i Gabriel, este unul dintre Arhanghelii cei mai importanÈ›i din cadrul acestei ierarhii angelice. Rafael reprezintă reîntoarcerea la însăși sursa vieÈ›ii, care reprezintă în esență vindecarea definitivă, completă a tuturor bolilor È™i suferinÈ›elor. Rafael, prin puterea sa divină, ne reaminteÈ™te că Dumnezeu este supremul vindecător.

 

Ce înseamnă numele arhanghelului Rafael?

 Numele arhanghelului Rafael înseamnă Vindecător Divin sau Dumnezeu vindecă. Numele său nu se referă doar la vindecarea trupului, ci È™i la cea a vindecării sufletului. Rafael ne ajută să intrăm în contact profund cu sufletul nostru, care în mod tainic È™tie ce anume este mai bun pentru ca noi să ne restabilim starea de sănătate È™i regenerare. Arhanghelul Rafael reprezintă aspectul lui Dumnezeu care ajută fiinÈ›a umană să menÈ›ină echilibrul emoÈ›iilor È™i sănătatea corpului.

 

Care sunt atributele arhanghelului Rafael și ce semnifică?

 Arhanghelul Rafael este reprezentat adesea ca un pelerin. Această imagine este o referire la o povestea biblică a lui Tobi­as, care susÈ›ine ideea arhanghelului Rafael ca vindecător.

 Bastonul sau caducelul său reprezintă voinÈ›a È™i sprijinul spiritual necesare pentru a parcurge calea vieÈ›ii. Caducelul reprezintă de asemenea autoritatea spirituală divină care înlătură È™i alchimizează influenÈ›ele negative. Șarpele încolăcit de pe caducel Arhanghelului Rafael este simbolul vindecării.

 VeÈ™mintele cu care este reprezentat arhanghelul Rafael sunt de culoare verde, culoarea prin excelență a naturii, a regenerării, a reîntineririi È™i a speranÈ›ei. Arhanghelul Rafael ajută la vindecarea atât a fiinÈ›elor umane cât È™i a naturii È™i a animalelor. De aceea, arhanghelul Rafael este asociat cu ecologia È™i protecÈ›ia Planetei Pământ È™i a creaturilor sale.

 Rafael mai este reprezentat uneori cu un peÈ™te sau doi, care este o altă referire la povestea biblică a lui Tobias. PeÈ™tele simbolizează viaÈ›a È™i regenerarea spirituală.

 

Arhanghelul Rafael, patronul bolnavilor, spitalelor și călătorilor

 Rafael este de asemenea patronul bolnavilor È™i al spitalelor pentru că este cel care aduce fiinÈ›elor umane energia vindecătoare a lui Dumnezeu. Rafael ajută oamenii să-È™i amintească faptul că trupul este un important instrument pentru spirit È™i de aceea trebuie îngrijit cu o mare iubire È™i atenÈ›ie. Arhanghelul Rafael îi ajută pe toÈ›i cei care suferă ÅŸi au nevoie de vindecare, iar atunci când este permis, le alină durerile sau suferinÈ›ele. Atunci când ne deschidem cu adevărat inima față de vindecarea divină, Rafael este cel care ne ghidează către terapeuÈ›ii, vindecătorii sau alte persoane care ne pot îndruma ÅŸi ajuta în procesul vindecării.

 Arhanghelul Rafael este patronul sfânt al medicilor, infirmierelor È™i de asemenea al călătorilor. El îi ajută mai ales pe acei călători care realizează pelerinaje la locurile sfinte pentru a obÈ›ine vindecare sau alinare trupească È™i sufletească. Rafael are o mare compasiune față de toate fiinÈ›ele È™i de asemenea față de animale, dar mai ales față de persoanele care suferă de o anumită tulburare fizică, mentală, emoÈ›ională sau spirituală. Arhanghelului Rafael i se poate cere intervenÈ›ia È™i ajutorul pentru vindecarea bolilor È™i relelor de orice tip, a dependenÈ›elor È™i pentru a menÈ›ine sănătoase fiinÈ›ele iubite.

 

Arhanghelul Rafael în textele religioase

 Arhanghelul Rafael este menÈ›ionat în Cartea lui Tobias, o carte din Vechiul Testament È™i care face parte din canonul biblic al bisericilor Ortodoxă È™i Catolică.

 Se presupune de asemenea că Rafael este unul din arhanghelii menÈ›ionaÈ›i în Apocalipsa 8:2 când se spune: "Și i-am văzut pe cei È™apte arhangheli îngenunchiaÈ›i în faÈ›a lui Dumnezeu, cărora li s-au dat È™apte trompete."

 Identitatea sa ca vindecător al Pământului provine din povestea sa relatată în Cartea lui Enoh, care arată cum Arhanghelul Rafael a vindecat Pământul când acesta a fost profanat de păcatele îngerilor căzuÈ›i.

 

Arhanghelul Rafael în islamism

 În islam, Arhanghelul Rafael se numeÈ™te Israfel. Este recunoscut ca fiind unul dintre arhanghelii principali. Conform Hadith, care este o colecÈ›ie de texte referitoare la profetul Mahomed, Rafael este arhanghelul însărcinat cu darea semnalului divin în ziua Judecății de Apoi.

 Conform Coranului, în capitolul 69 (Al Haqqah) se afirmă că primul sunet al trompetei Arhanghelului Rafael va distruge tot, iar în capitolul 36 (Ya Sin) se spune că toate fiinÈ›ele umane care au murit vor învia odată cu cel de-al doilea sunet al trompetei lui Rafael.

 Conform tradiÈ›iei islamice, Arhanghelul Rafael este un mare muzician celest care cântă imnuri de slavă lui Dumnezeu în 1000 de limbi diferite.

 

Arhanghelul suprem al vindecării

 Arhanghelul Rafael reprezintă vindecarea È™i purificarea sufletului È™i a trupului. El ghidează fiinÈ›a umană pentru a renunÈ›a la tot ceea ce a acumulat ca energie negativă de-a lungul vieÈ›ii sale È™i să accepte "vindecarea lui Dumnezeu", aÈ™a cum arată È™i numele său. Rafael intervine È™i se roagă lui Dumnezeu pentru ca fiinÈ›ele umane să se elibereze de influenÈ›ele nefaste ale trecutului È™i să-È™i reia cursul vieÈ›ii având o nouă viziune asupra viitorului, o viziune înnoită, plină de speranță È™i de regenerare.

 Sfântul Arhanghel Rafael îi ajută pe cei bolnavi în tranziÈ›ia lor spre o viață plină de oportunități È™i de creÈ™tere spirituală. Pentru acele persoane a căror drum parcurs pe pământ se apropie de sfârÈ™it, el le oferă oportunitatea pentru vindecarea È™i purificarea sufletului în noua sa etapă existenÈ›ială.

 Arhanghelul Rafael este sărbătorit în ziua de 24 octombrie.

Categorie:

Mai poți citi din Spirite de lumină

Cum te ajută îngerul …

  Fiecare dintre noi avem un înger păzitor  Dacă te întrebi dacă ai alături un înger și ...

ÃŽngerii în diferitele…

  Istoria Îngerilor în diferitele religii ale lumii  Îngerii sunt importanți în diferitele ...

Arhanghelul Raziel

  Arhanghelul Raziel, misterul cel teribil al lui Dumnezeu  Arhanghelul Raziel, al că...

Arhanghelul Uriel

  Arhanghelul Uriel, lumina cea tainică a lui Dumnezeu  Arhanghelul Uriel este unul d...

Arhanghelul Gabriel

  Arhanghelul Gabriel, puterea lui Dumnezeu  Îngerul care apare în picturi...

Corurile angelice

  Corurile angelice  Termenul "coruri angelice" se referă în general la ierarhi...

Arhanghelul Jofiel, fru…

  Arhanghelul Jofiel, frumuseÈ›ea copleÈ™itoare a lui Dumnezeu  Arhanghelul Jofiel, al...

Cum sa lucrăm cu înge…

  Cum să te conectezi cu îngerii?  Conectarea cu îngerii face parte din c...

Ce este angelologia?

  Angelologia este studiul îngerilor.  Angelologia este ramura teologei care int...

Care sunt funcÈ›iile î…

Îngerii păzitori sunt mediatori între Dumnezeu È™i noi.  Noi suntem fiinÈ›e lim...

6 sfaturi de la îngeri…

  Cum să obÈ›ii ceea ce îÈ›i doreÈ™ti în viață  Pentru a obÈ›ine ceea c...

Atrage abundenÈ›a prin …

  10 sfaturi pentru atragerea abundenÈ›ei prin ajutor angelic  Dacă conÈ™tientizezi c...

Cum putem comunica cu Ã…

  10 sfaturi pentru a comunica cu Îngerii  DorinÈ›a de a comunica cu înger...

Atrage abundenÈ›a È™i p…

  Atrage abundenÈ›a È™i prosperitatea cu ajutorul Arhanghelilor  AbundenÈ›a este o sta...

Arhanghelul Rafael, vin…

  Arhanghelul Rafael, vindecătorul suprem al lui Dumnezeu  Arhanghelul Rafael, î...

Arhanghelul Mihail, con…

  Arhanghelul Mihail, conducătorul oÈ™tilor cereÈ™ti ale lui Dumnezeu  Arhanghelul Mi...

Despre abundență È™i …

  Ce este abundenÈ›a?   Dacă gândindu-te la abundență te gândeÈ™ti...

Cum să ne vindecăm sp…

  Ce reprezintă vindecarea spirituală?  Vindecarea spirituală înseamnă renun...

ÃŽngerii, prietenii noÈ…

  Îngerii ne învață È™i ne ghidează către ÎnÈ›elepciune  Te-ai &...