Arhanghelul Rafael, vindecătorul suprem al lui Dumnezeu

 

Arhanghelul Rafael, vindecătorul suprem al lui Dumnezeu

arhanghelul rafael vindecatorul suprem al lui dumnezeu

 Arhanghelul Rafael, împreună cu arhanghelii Mihail și Gabriel, este unul dintre Arhanghelii cei mai importanți din cadrul acestei ierarhii angelice. Rafael reprezintă reîntoarcerea la însăși sursa vieții, care reprezintă în esență vindecarea definitivă, completă a tuturor bolilor și suferințelor. Rafael, prin puterea sa divină, ne reamintește că Dumnezeu este supremul vindecător.

 

Ce înseamnă numele arhanghelului Rafael?

 Numele arhanghelului Rafael înseamnă Vindecător Divin sau Dumnezeu vindecă. Numele său nu se referă doar la vindecarea trupului, ci și la cea a vindecării sufletului. Rafael ne ajută să intrăm în contact profund cu sufletul nostru, care în mod tainic știe ce anume este mai bun pentru ca noi să ne restabilim starea de sănătate și regenerare. Arhanghelul Rafael reprezintă aspectul lui Dumnezeu care ajută ființa umană să mențină echilibrul emoțiilor și sănătatea corpului.

 

Care sunt atributele arhanghelului Rafael și ce semnifică?

 Arhanghelul Rafael este reprezentat adesea ca un pelerin. Această imagine este o referire la o povestea biblică a lui Tobi­as, care susține ideea arhanghelului Rafael ca vindecător.

 Bastonul sau caducelul său reprezintă voința și sprijinul spiritual necesare pentru a parcurge calea vieții. Caducelul reprezintă de asemenea autoritatea spirituală divină care înlătură și alchimizează influențele negative. Șarpele încolăcit de pe caducel Arhanghelului Rafael este simbolul vindecării.

 Veșmintele cu care este reprezentat arhanghelul Rafael sunt de culoare verde, culoarea prin excelență a naturii, a regenerării, a reîntineririi și a speranței. Arhanghelul Rafael ajută la vindecarea atât a ființelor umane cât și a naturii și a animalelor. De aceea, arhanghelul Rafael este asociat cu ecologia și protecția Planetei Pământ și a creaturilor sale.

 Rafael mai este reprezentat uneori cu un pește sau doi, care este o altă referire la povestea biblică a lui Tobias. Peștele simbolizează viața și regenerarea spirituală.

 

Arhanghelul Rafael, patronul bolnavilor, spitalelor și călătorilor

 Rafael este de asemenea patronul bolnavilor și al spitalelor pentru că este cel care aduce ființelor umane energia vindecătoare a lui Dumnezeu. Rafael ajută oamenii să-și amintească faptul că trupul este un important instrument pentru spirit și de aceea trebuie îngrijit cu o mare iubire și atenție. Arhanghelul Rafael îi ajută pe toți cei care suferă şi au nevoie de vindecare, iar atunci când este permis, le alină durerile sau suferințele. Atunci când ne deschidem cu adevărat inima față de vindecarea divină, Rafael este cel care ne ghidează către terapeuții, vindecătorii sau alte persoane care ne pot îndruma şi ajuta în procesul vindecării.

 Arhanghelul Rafael este patronul sfânt al medicilor, infirmierelor și de asemenea al călătorilor. El îi ajută mai ales pe acei călători care realizează pelerinaje la locurile sfinte pentru a obține vindecare sau alinare trupească și sufletească. Rafael are o mare compasiune față de toate ființele și de asemenea față de animale, dar mai ales față de persoanele care suferă de o anumită tulburare fizică, mentală, emoțională sau spirituală. Arhanghelului Rafael i se poate cere intervenția și ajutorul pentru vindecarea bolilor și relelor de orice tip, a dependențelor și pentru a menține sănătoase ființele iubite.

 

Arhanghelul Rafael în textele religioase

 Arhanghelul Rafael este menționat în Cartea lui Tobias, o carte din Vechiul Testament și care face parte din canonul biblic al bisericilor Ortodoxă și Catolică.

 Se presupune de asemenea că Rafael este unul din arhanghelii menționați în Apocalipsa 8:2 când se spune: "Și i-am văzut pe cei șapte arhangheli îngenunchiați în fața lui Dumnezeu, cărora li s-au dat șapte trompete."

 Identitatea sa ca vindecător al Pământului provine din povestea sa relatată în Cartea lui Enoh, care arată cum Arhanghelul Rafael a vindecat Pământul când acesta a fost profanat de păcatele îngerilor căzuți.

 

Arhanghelul Rafael în islamism

 În islam, Arhanghelul Rafael se numește Israfel. Este recunoscut ca fiind unul dintre arhanghelii principali. Conform Hadith, care este o colecție de texte referitoare la profetul Mahomed, Rafael este arhanghelul însărcinat cu darea semnalului divin în ziua Judecății de Apoi.

 Conform Coranului, în capitolul 69 (Al Haqqah) se afirmă că primul sunet al trompetei Arhanghelului Rafael va distruge tot, iar în capitolul 36 (Ya Sin) se spune că toate ființele umane care au murit vor învia odată cu cel de-al doilea sunet al trompetei lui Rafael.

 Conform tradiției islamice, Arhanghelul Rafael este un mare muzician celest care cântă imnuri de slavă lui Dumnezeu în 1000 de limbi diferite.

 

Arhanghelul suprem al vindecării

 Arhanghelul Rafael reprezintă vindecarea și purificarea sufletului și a trupului. El ghidează ființa umană pentru a renunța la tot ceea ce a acumulat ca energie negativă de-a lungul vieții sale și să accepte "vindecarea lui Dumnezeu", așa cum arată și numele său. Rafael intervine și se roagă lui Dumnezeu pentru ca ființele umane să se elibereze de influențele nefaste ale trecutului și să-și reia cursul vieții având o nouă viziune asupra viitorului, o viziune înnoită, plină de speranță și de regenerare.

 Sfântul Arhanghel Rafael îi ajută pe cei bolnavi în tranziția lor spre o viață plină de oportunități și de creștere spirituală. Pentru acele persoane a căror drum parcurs pe pământ se apropie de sfârșit, el le oferă oportunitatea pentru vindecarea și purificarea sufletului în noua sa etapă existențială.

 Arhanghelul Rafael este sărbătorit în ziua de 24 octombrie.

Mai poți citi din Spirite de lumină

Cum te ajută îngerul …

  Fiecare dintre noi avem un înger păzitor  Dacă te întrebi dacă ai alături un înger și ...

Îngerii în diferitele…

  Istoria Îngerilor în diferitele religii ale lumii  Îngerii sunt importanți în diferitele ...

Arhanghelul Raziel

  Arhanghelul Raziel, misterul cel teribil al lui Dumnezeu  Arhanghelul Raziel, al că...

Arhanghelul Uriel

  Arhanghelul Uriel, lumina cea tainică a lui Dumnezeu  Arhanghelul Uriel este unul d...

Arhanghelul Gabriel

  Arhanghelul Gabriel, puterea lui Dumnezeu  Îngerul care apare în picturi...

Corurile angelice

  Corurile angelice  Termenul "coruri angelice" se referă în general la ierarhi...

Arhanghelul Jofiel, fru…

  Arhanghelul Jofiel, frumusețea copleșitoare a lui Dumnezeu  Arhanghelul Jofiel, al...

Cum sa lucrăm cu înge…

  Cum să te conectezi cu îngerii?  Conectarea cu îngerii face parte din c...

Ce este angelologia?

  Angelologia este studiul îngerilor.  Angelologia este ramura teologei care int...

Care sunt funcțiile î…

Îngerii păzitori sunt mediatori între Dumnezeu și noi.  Noi suntem ființe lim...

6 sfaturi de la îngeri…

  Cum să obții ceea ce îți dorești în viață  Pentru a obține ceea c...

Atrage abundența prin …

  10 sfaturi pentru atragerea abundenței prin ajutor angelic  Dacă conștientizezi c...

Cum putem comunica cu …

  10 sfaturi pentru a comunica cu Îngerii  Dorința de a comunica cu înger...

Atrage abundența și p…

  Atrage abundența și prosperitatea cu ajutorul Arhanghelilor  Abundența este o sta...

Arhanghelul Rafael, vin…

  Arhanghelul Rafael, vindecătorul suprem al lui Dumnezeu  Arhanghelul Rafael, î...

Arhanghelul Mihail, con…

  Arhanghelul Mihail, conducătorul oștilor cerești ale lui Dumnezeu  Arhanghelul Mi...

Despre abundență și …

  Ce este abundența?   Dacă gândindu-te la abundență te gândești...

Cum să ne vindecăm sp…

  Ce reprezintă vindecarea spirituală?  Vindecarea spirituală înseamnă renun...

Îngerii, prietenii no…

  Îngerii ne învață și ne ghidează către Înțelepciune  Te-ai &...