Bran - Moeciu

 

Vacanța perfectă – zona Bran - Moeciu

bran moeciu castelul bran

 Zona Bran-Moeciu este poate cea mai vizitată zonă turistică din munții României. Aici vă așteaptă o mulțime de obiective turistice dar și de oferte de cazare care mai de care mai interesante. Poate cea mai mare atracție a acestei zone o reprezintă castelul Bran, atât de căutat de străini, care a căpătat un renume internațional datorită legendei lui Dracula. Dar și foarte multe alte obiective turistice și pensiuni sunt gata să vă primească cu brațele deschise. Așadar, pe o rază de treizeci de kilometri, veți găsi mai multe obiective turistice de vizitat decât oriunde altundeva, pe toate gusturile, pentru toate buzunarele. Dar pentru a vizita aceste obiective nu este de ajuns să stați câteva ore, ci trebuie să le luați pe îndelete, să petreceți ceva timp în zona Bran Moeciu, și vă puteți găsi cazare la cele mai bune prețuri, cu condiții excelente și cu mese festive, în zone pline de verdeață și liniștite, pensiune de trei margarete extraordinare unde vă veți simți ca acasă.

 

Unde ne cazăm și unde mâncăm în zona Bran Moeciu?

 Să vedem întâi unde ne putem caza în zona Bran-Moeciu, pentru a fi aproape de toate obiectivele turistice? Ei bine, pensiunile turistice sunt alegerea ideală. Acestea oferă acces complet la buătărie, vă oferă acces la grătarul din curte unde vă puteți prepara dejunul sau cine, unde puteți savura un pahar de vin fiert sau o bere, în funcție de anotimp. Cert este că zona Bran Moeciu este ideală pentru a fi vizitată, și vara și iarna. Vă puteți caza fie în Moeciul de Sus, fie în Moeciul de Jos, condițiile sunt extraordinare și oamenii extrem de primitori și amabili. Tot în această zonă puteți vizita și terasele și restaurantele unde puteți servi un mic dejun copios, un prânz sănătos sau o cină deosebită, după o zi lungă de vizitat. Nu vă faceți griji pentru capitolul mâncare. Există și numeroase magazine și piețe cu legume și fructe proaspete pe care le puteți achiziționa pentru a vă prepara delicioase feluri de mâncare, sau puteți alege să mâncați la terasele și restaurantele unde meniuri deosebite vă așteaptă.

 

Castelul Bran

Castelul Bran se află în localitatea Bran și de asemenea de orașul Brașov, și este un monument național de importanță internațională, un adevărat punct de reper în România. Castelul Bran are o istorie foarte lungă, fiind mai întâi o cetate, care în 1920 a fost transformată în castel. Se pare că Vlad Țepeș nu ar fi locuit vreodată în castel, deși numeroase surse susțin că acesta ar fi castelul lui Dracula, așa cum este cunoscut și pe plan internațional. Una peste alta, castelul Bran este amenajat extraordinar, după placul și gusturilecastelul bran bran moeciuReginei Maria, care a lăsat ca moștenire castelul principesei Ileana. Moștenitorii acestui castel, actualii proprietari, au lăsat castelul deschis în scop turistic, în cinstea memoriei străbunilor lor. Nu ratați nici Muzeul Stului ce se află la intrarea în castel, unde o mulțime de căsuțe cu pereți de lut și bârne de lemn recreează atmosfera satelor de demult.

 

Cheile Grădiștei și Cheile Moeciului

 Nu uitați să vă faceți timp să vizitați și cheile moeciului, situate la 8 km de Bran, în localitatea Moeciu, cu un decor spectaculos, extraordinar, de o sălbăticie aparte. Pentru turiștii cazați în Moeciu, acesta este un traseu montan excelent, un prilej de relaxare și de admirare a frumuseților naturale.

 

Cetatea Râșnov

 Cetatea Râșnov a fost atestată documentar în anul 1335, se află pe un deal stâncos și oferă o panoramă extraordinară privitorului. Cetatea Râșnovului este păzită de ziduri groase și înalte de cinci metri, iar după aceste ziduri ne așteaptă o adevărată lume medievală. Aici puteți întâlni domni și domnițe, străjeri, puteți admira magazinele cu produse de artizanat de nde puteți achiziționa o amintire plăcută, puteți servi o cafea sau o prăjitură la cafenea sau la terasă sau puteți achiziționa produse sută la sută bio de la magazinul cu dulcețuri, siropuri și produse naturale.

 

Cascada la Chisatoarea

 Aceasta este o rezervație biologică, și putem ajunge la cascadă dacă facem traseul montan pe drumul ce unește localitățile Moeciul de Jos cu Moeciul de Sus. Aici putem admira cascade minunate, un fenomen carstic de suprafață, unic în zonă, ce a fost favorizat de depunerile de calciu rezultate în firișoare de apă care cad.

 

Peștera Dâmbovicioara

 Nu ocoliți acest obiectiv turistic minunat. Peștera Dâmbovicioara se află în zona carstică a culoarului Rucăr-Bran, și s-a format în calcarela Masivului Piatra Craiului. Peștera Dâmbovicioara este caldă, având o temperatură de circa 12 grade celsius, cu umiditate moderată, și putem admira numeroasele stalactite și stalacmite, diverse forme recunoscute de localnici ca fiind asemănătoare unor animale, obiecte diverse sau ființe supraomenești.

 

Agrement in zona Bran - Moeciu

 Iarna, pârtiile de ski din zona Bran sunt foarte aglomerate. Pârtia Zănoaga este o nouă atracție turistică în zona Branului, ce se adresează îndeosebi skiorilor începători și de nivel mediu. De asemenea, aici funcționează și sistemul nocturn și de asemenea și tunurile mobile de zăpadă. Dacă nu aveți echipament de ski, nu vă faceți probleme. Găsiți la centrele de închiriere, echipamente de ski. Tot în această zonă mai întâlnim și pârtia de ski Bran, unde transportul este asigurat de teleschi.

Dacă sunteți în zonă, puteți da o fugă până pe Valea Prahovei. Puteți vizita stațiunile montane Sinaia, Azuga, Bușteni, Comarnic sau Predeal, de unde plecați numai cu amintiri plăcute.

Mai poți citi din Călătorii în România

Mănăstirea Voroneț

  Mănăstirea Voroneț  Una dintre cele mai cunoscute mănăstiri din țara noastră da...

Mănăstirea Prislop

  Mănăstirea Prislop, important așezământ religios ortodox  Una dintre cele mai important...

Biserica din Corbii de …

  Minunea de la Corbii de Piatră – Bisericuța din stâncă  La scurtă di...

Itinerarii spirituale i…

  Itinerarii spirituale în România  Sunt anumite momente în viața n...

Manastirea Agapia

  Mănăstirea Agapia, dragoste creștină  Una dintre cele mai cunoscute mănăs...

Lacul Albastru, Baia Sp…

  Lacul Albastru din Baia Sprie  Pentru toți iubitorii de natură, de pitoresc, de fr...

Sapanta, Maramures

  Cimitirul vesel de la Săpânța, Maramureș  Săpânța este o localitate...

Delta Dunarii

  O vacanță în Delta Dunării  Dacă vreți să surprindeți natura în a...

Pădurea Baciu

  Pădurea Baciu – locul ideal pentru pasionații de paranormal  Cine nu a auzit...

Muzeul Aurului

  Muzeul Aurului Din Brad, Hunedoara  Pentru pasionații de aur în toate formele...

Biserica dintr-un lemn

  Biserica dintr-un lemn  Orice călător care se respectă și care iubește frumuse...

Buzau

  Obiective turistice în județul Buzău  Dacă vă aflați în trecere pri...

Mănăstirile din Moldo…

  Mănăstirile din Moldova fac cinste României  Mănăstirile din Moldova fac c...

Bran - Moeciu

  Vacanța perfectă – zona Bran - Moeciu  Zona Bran-Moeciu este poate cea mai v...

Predeal

  Predeal – o stațiune montană faină din toate punctele de vedere  Fie vară...