Predeal

 

Predeal – o stațiune montană faină din toate punctele de vedere

predeal

 Fie vară, fie iarnă, orașul Predeal este în permanență plin de turiști. Vara, traseele montane îmbie turiștii la plimbări lungi în munți, pe potecuțe, unde se poate respira aer curat, și unde ne putem într-adevăr relaxa și ne putem elibera de grijile cotidiene. Iarna, cei mai mulți turiști aleg stațiunea Predeal pentru evenimentele care se organizează aici, pentru concerte, focuri de artificii, dar și pentru pârtiile de ski în stare excelentă de la noi din țară. Predealul este un oraș fain din toate punctele de vedere, indiferent dacă doriți relaxare sau distracție.

De ce să alegem să vizităm Predealul?

 In primul rând, pentru aerul curat și pentru frumusețea locului, și, de ce nu, pentru căldura și amabilitatea localnicilor. Aceștia sunt foarte primitori, iar angajații ce lucrează la pensiuni, hoteluri, restaurante și terase, vă vor surprinde cu amabilitatea și serviabilitatea lor. Dacă doriți să vedeți adevărata frumusețe a munților României, atunci nu trebuie să excludeți din traseul dvs. Predealul.

 

Turiștii perfecți in Predeal

 Care ar fi turiștii perfecți ce s-ar încadra în tipologia acestui oraș? Ei bine, cu toții suntem turiștii perfecți. Predealul nu este o stațiune ce se axează numai pe o anumită categorie de vârstă sau clasă socială, dimpotrivă. Tineri și adulți, copiii și bătrâni, adolescenți cu chef de distracție sau skiori cu poftă de ski, cu toții se vor simți în elementul lor. Așadar, pentru cei care adoră drumețiile pe munte, pentru cei pasionați de ski, dar și pentru tinerii pasionați de nopți albe pline de distracție, orașul Predeal este o alegere excelentă.

 

Obiective turistice și agrement in Predeal

 Sunt numeroase obiective turistice în orașul Predeal. Printre acestea amintim monumente istorice precum vila Mareșalului Antonescu ce se află în zona Cioplea, statuia eroului poet Mihail Săulescu, cimitirul legionar Predeal, grupu statuar Apărătorii Predealului. Pentru pasionații de ski, există multe pârtii pe care pot alege să skieze în sezonul rece. Acestea sunt de cea mai bună calitate, și se folosește deseori și zăpadă artificială. Așadar, enumerăm Pârtia Cocoșul, cu cea mai mare altitudine, de 2250 m, urmată de pârtia Clăbucet de 2100 m, pârtia Subteleferic, pârtia Clăbucet sosire dar și pârtia Clăbucet variantă, pârtia Pârâul rece și pârtia Cioplea, Pârtia Gârbova, pârtia Poliștoacă Fond și Pârtia Trei brazi.

 Să nu uităm să menționăm și concursurile culinare ce au loc în orașul Predeal, ce adună bucătari renumiți din întreaga lume, cu preparate ce îmbie simțurile oricărui gurmand sau pofticios. De asemenea, se merită să vizitați și Peștera de gheață, Cheile Râșnoavei, cascada Tamina și canionul Șapte scări. Chiar în centrul orașului, se află Biserica ortodoxă Sfinții Împãraţi Constantin şi Elena, de o frumusețe deosebită și de un farmec rar întâlnit, unde vă puteți găsi liniștea sufletească preț de câteva minute sau chiar ceasuri.

 

Trasee montane in Predeal

 Dacă sunteți pasionat de excursiile în munți cu tot ceea ce presupun ele, ei bine, puteți alege să străbateți traseul montan Predeal-Cioplea-Susai, extrem de vizitat de turiști. Acest traseu începe din inima Predealului, și se continuă în inima munților. După câteva ore de urcat pe munte, veți ajunge în final la cabana de la Susai, unde priveliștea nu se poate descrie în cuvinte. De asemenea puteți opta pentru traseul montan Predeal-Cabana Trei Brazi, un traseu extraordinar, indiferent că îl parcurgeți pe șosea sau pe potecuțele din munți. La doar câteva zeci de minute de mers pe jos, ajungeți la cabana Trei Brazi, un excelent loc de odihnă și relaxare. Puteți vizita și Cheile Șapte scări, prăpastia Ursului și cascada Stamina din Timișul de sus.

 

Unde mâncăm în Predeal?

 De cum intrați în oraș, aveți o mulțime de localuri unde puteți servi o masă copioasă, pentru gurmanzi sau pentru pofticioși, trebuie să știți că orașul Predeal beneficiază de serviciile unor maeștrii bucătari de renume național și internațional, și restaurantele sunt deschise tot timpul anului deoarece turismul montan nu este doar sezonier. În perioada verii, fast-foodurile, pub-urile și terasele sunt la mare căutare. În restaurantele din Predeal găsiți cea mai adevărată și tradițională mâncare, precum sarmalele, tochitura, ciorbele, dar și preparatele din vânat, un adevărat deliciu. Diversitatea este punctul cheie al restaurantelor din Predeal. Spre exemplu, puteți opta și pentru o pensiune să serviți masa, pentru un restaurant, sau, de ce nu, la cabana Trei Brazi sau pe pârtia Clăbucet se servesc niște feluri de mâncare divine. Iar pizza servită la pizzeria din centru este într-adevăr delicioasă. Și pe perioada iernii, vinul fiert este atracția numărul unu.

 

Unde ne distrăm în Predeal?

 Pentru tinerii amatori de viață de noapte și de distracție multă, există soluții. în Predeal nu vii numai să skiezi sau să te plimbi, ci poți veni și să te distrezi. Astfel că sunt o mulțime de baruri și cluburi, pub-uri unde se ascultă muzică bună, unde există animatoare, dansatori, se țin spectacole de comedie live.

 

Unde ne cazăm în Predeal?

 Fiindcă este o stațiune montană foarte populată și vizitată, Predealul este orașul în care găsim cazare la tot pasul. Fie că vrem să stăm la un hotel sau preferăm confortul unei căbănuțe, cu siguranță se găsește și pentru noi un loc. Încă de la ieșirea din gară ne întâmpină proprietarii de pensiuni care ne oferă cazare la cele mai bune prețuri. Dar putem alege să rezervăm o cameră la un hotel, precum hotel Belvedere, hotel Andy, Hotel Piemonte sau hotel Confort, și lista nu se oprește aici. Pe siteurile de specialitate găsiți mai multe informații referitoare la cazarea în Predeal și la ofertele de tip calitate-preț ale hotelurilor. Există și o sumedenie de pensiuni și vile în Predeal la care puteți apela pentru cazare și garantat veți vedea că oamenii sunt extrem de ospitalieri și că totul este conform standardelor. Dotãrile actuale ale locaţiilor turistice oferã sãli de conferinţe complet utilate, piscine, fitness şi saunã, locuri special amenajate pentru practicarea diferitor sporturi, locuri de joacã pentru copii, și nu în ultimul rând, confortul oferit.

 

Informații utile daca vizitati orasul Predeal

 Atunci când vă hotărâți să vizitați acest splendid oraș, Predealul, este bine să vă informați înainte și să încercați pe cât posibil să nu apelați la ghizi turistici. Astfel vă puteți bucura de o plimbare liniștită, de o cafea caldă la un restaurant, de o excursie în munți, de câteva zeci de minute de relaxare la spa, de câteva minute de reculegere la biserică sau de câteva ore de dans nebun în club. În funcție de personalitatea fiecărui individ în parte, orașul Predeal ne oferă soluții ideale pentru cerințele noastre. Predealul este o locație turistică demnă de vizitat, cu locuri splendide, localuri decente, oameni amabili și prietenoși și cu priveliști divine.

Mai poți citi din Călătorii în România

Mănăstirea Voroneț

  Mănăstirea Voroneț  Una dintre cele mai cunoscute mănăstiri din țara noastră da...

Mănăstirea Prislop

  Mănăstirea Prislop, important așezământ religios ortodox  Una dintre cele mai important...

Biserica din Corbii de …

  Minunea de la Corbii de Piatră – Bisericuța din stâncă  La scurtă di...

Itinerarii spirituale i…

  Itinerarii spirituale în România  Sunt anumite momente în viața n...

Manastirea Agapia

  Mănăstirea Agapia, dragoste creștină  Una dintre cele mai cunoscute mănăs...

Lacul Albastru, Baia Sp…

  Lacul Albastru din Baia Sprie  Pentru toți iubitorii de natură, de pitoresc, de fr...

Sapanta, Maramures

  Cimitirul vesel de la Săpânța, Maramureș  Săpânța este o localitate...

Delta Dunarii

  O vacanță în Delta Dunării  Dacă vreți să surprindeți natura în a...

Pădurea Baciu

  Pădurea Baciu – locul ideal pentru pasionații de paranormal  Cine nu a auzit...

Muzeul Aurului

  Muzeul Aurului Din Brad, Hunedoara  Pentru pasionații de aur în toate formele...

Biserica dintr-un lemn

  Biserica dintr-un lemn  Orice călător care se respectă și care iubește frumuse...

Buzau

  Obiective turistice în județul Buzău  Dacă vă aflați în trecere pri...

Mănăstirile din Moldo…

  Mănăstirile din Moldova fac cinste României  Mănăstirile din Moldova fac c...

Bran - Moeciu

  Vacanța perfectă – zona Bran - Moeciu  Zona Bran-Moeciu este poate cea mai v...

Predeal

  Predeal – o stațiune montană faină din toate punctele de vedere  Fie vară...