Pădurea Baciu

 

Pădurea Baciu – locul ideal pentru pasionații de paranormal

padurea baciu cluj

 Cine nu a auzit de Pădurea Baciu-Hoia de lângă Cluj? În inima Ardealului se află o pădure pe care mulți cercetători în ale paranormalului și-ar dori să o studieze și despre care circulă tot felul de legende care mai de care mai stranii. Pasionații de paranormal vor fi mai mult decât încântați să o viziteze și să se convingă dacă ceea ce se scrie despre această pădure de atâția ani este adevărat. Pădurea Baciu este motiv pentru care multă cerneală a curs prin revistele de paranormal și pentru care mulți dintre cercetători au făcut o pasiune.

 

Cum ajungem la pădurea Baciu?

 Pădurea baciu nu este foarte accesibilă, și cu greu poate fi găsită de către turiști. Localnicii sunt însă foarte amabili și îndrumă turiștii pentru a ajunge la locul în care se spune că se deschide o poartă către o altă lume, la locul în care se spune că vocile pe care le auzim ne pot scoate din minți, la locul cel mai înfricoșător și misterios de pe plaiurile mioritice. Este suficient să parcurgeți câțiva kilometri dinspre Cluj spre Zalău, și deja intrați în celebrul sat Baciu. Dar nu este suficient să intrați în sat.

Ceea ce este și mai ciudat este că intrarea în pădure se face pe lângă un imens hotel de patru stele, cu multe statui antice și fântâni arteziene minunate în curte, pesemne că proprietarul a crezut că va face o avere din partea turiștilor străini sau nu care se vor înghesui să viziteze această pădure. Așadar, de cazare nu duceți lipsă. Dar cele mai multe povești pornesc de la turiștii care decid să înnopteze în corturi, pentru a auzi cât mai bine vocile și pentru a simți pe pielea lor fenomenele stranii. Pădurea Baciu mai este numită și Triunghiul Bermudelor din România.

 

Ce este atât de special la Pădurea Baciu?

 

padurea baciu

Pădurea Baciu este poate cea mai deasă și mai interesantă pădure din câte ați văzut vreodată. Copacii au forme din cele mai ciudate , unii în formă de „S„ alții crescuți încolăciți ca șerpii, alții încolăciți unul în jurul celuilalt, alții despărțiți de la rădăcină sau uniți în vârf. Foarte puțini copaci au o formă normală în pădurea Baciu. Totul pare straniu, și atmosfera creată este una demnă de filmele horror datorită formelor ciudate ale copacilor. Se spune că o dată ce intrați în pădure, se aude un foșnet venit parcă din altă lume, și că toate spaimele subconștientului uman prind viață brusc și apar în calea celui care se încumetă să viziteze acest lor. Unii turiști menționează că au fost cuprinși de stări de greață, de anxietate, de frică, de senzații de vomă și migrene. Pădurea Baciu încă rămâne un subiect tabu din acest punct de vedere și mai interesant este faptul că numeroși cercetători în domeniul paranormalului și nu numai, și turiști ce au avut curajul să se avânte aici, susțin faptul că în inima pădurii, în desiș, există un lac care bolborosește, și mai mult, că nenumărate OZN-uri ar fi fost observate. Structuri imateriale sau chiar materiale cu forme din cele mai stranii și mai diverse, unele înfricoșătoare de-a dreptul apar în ochii curioșilor ce au curajul să se afunde în inima pădurii, fie că este miez de noapte sau miezul zilei. Peste tot în pădure există fenomene din cele mai stranii, de care numai adevărații curioși și curajoși se arată interesați. Așadar, dacă aveți interese în domeniul paranormalului, dacă vreți să vă convingeți singuri de cele relatate mai sus, dacă aveți curajul de a înfrunta lumile paralele, atunci Pădurea Baciu este singurul loc din țară unde vă puteți satisface curiozitatea.

Mai poți citi din Călătorii în România

Mănăstirea Voroneț

  Mănăstirea Voroneț  Una dintre cele mai cunoscute mănăstiri din țara noastră da...

Mănăstirea Prislop

  Mănăstirea Prislop, important așezământ religios ortodox  Una dintre cele mai important...

Biserica din Corbii de …

  Minunea de la Corbii de Piatră – Bisericuța din stâncă  La scurtă di...

Itinerarii spirituale i…

  Itinerarii spirituale în România  Sunt anumite momente în viața n...

Manastirea Agapia

  Mănăstirea Agapia, dragoste creștină  Una dintre cele mai cunoscute mănăs...

Lacul Albastru, Baia Sp…

  Lacul Albastru din Baia Sprie  Pentru toți iubitorii de natură, de pitoresc, de fr...

Sapanta, Maramures

  Cimitirul vesel de la Săpânța, Maramureș  Săpânța este o localitate...

Delta Dunarii

  O vacanță în Delta Dunării  Dacă vreți să surprindeți natura în a...

Pădurea Baciu

  Pădurea Baciu – locul ideal pentru pasionații de paranormal  Cine nu a auzit...

Muzeul Aurului

  Muzeul Aurului Din Brad, Hunedoara  Pentru pasionații de aur în toate formele...

Biserica dintr-un lemn

  Biserica dintr-un lemn  Orice călător care se respectă și care iubește frumuse...

Buzau

  Obiective turistice în județul Buzău  Dacă vă aflați în trecere pri...

Mănăstirile din Moldo…

  Mănăstirile din Moldova fac cinste României  Mănăstirile din Moldova fac c...

Bran - Moeciu

  Vacanța perfectă – zona Bran - Moeciu  Zona Bran-Moeciu este poate cea mai v...

Predeal

  Predeal – o stațiune montană faină din toate punctele de vedere  Fie vară...