Mănăstirile din Moldova

 

Mănăstirile din Moldova fac cinste României

manastirile din moldova Manastirea Varatec Neamt

 Mănăstirile din Moldova fac cinste României, fiind nu numai locuri de reculegere, rugăciune și pelerinaj ci adevărate oaze de liniște înțesate cu istorie. Aceste mănăstiri biciuite de vânturi și de timp, au văzut mai multe decât poate un om cuprinde în întreaga viață, în interiorul lor s-au înălțat spre cer rugăciuni din cele mai fierbinți, și oamenii au venit și vin în continuare cu sufletul deschis pentru a se ruga și pentru a vedea un colț de istorie din țara noastră. Dacă vă doriți să vizitați mănăstirile din Moldova, trebuie să vă rezervați din timp cazare la pensiunile din zonă, să vă stabiliți un program și să vă luați câteva zile libere. Cel mai bine este să le vizitați vara, când frumusețea naturii vă va surprinde. Așadar, un propriu circuit cu mașina personală este mult mai avantajos din multe puncte de vedere, al libertății de mișcare în primul rând, dar se poate aranja un circuit și cu ajutorul unei agenții de turism, unde veți obține cazare mai ieftină. Alegerea vă aparține.

 

Mănăstirea Agapia

 Începem traseul cu mănăstirea Agapia. Aceasta se află la 9 km de Târgu Neamț, chiar în comuna Agapia, și este ctitorită de fratele lui Vasile Lupu, în anii 1642-1647. veți rămâne mult d uimire datorită frumuseții locului și vă puteți regăsi pacea interioară aici.

 

Mănăstirea Neamț

 Iată un alt loc înțesat de istorie, mănăstirea Neamț, ce datează din secolul al XIV-lea și este poate cea mai veche și cu cea mai mare însemnătate mănăstire din Moldova. Mănăstirea Neamț a mai fost denumită și Ierusalimul Ortodoxiei Române, iar în biserică vă puteți închina la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului , pictată în anul 665 în Israel. Mănăstirea Neamț este una din cele mai importante mănăstiri din Moldova, care are cea mai veche bibliotecă mănăstirească.

 

Mănăstirea Secu

 Mănăstirea Secu are o vechime de peste jumătate de mileniu, și este impresionantă deoarece este construită sub forma unei cetăți medievale – cu ziduri groase, turnuri de apărare, turle-. Această mănăstire adăpostește și mormântul ctitorului ei, Nestor Ureche, tatăl cronicarului Grigore Ureche.

 

Mănăstirea Sihăstria

Manastirea Varatic manastiri moldova

 Mănăstirea Sihăstria este locul ideal unde vă puteți găsi liniștea. Aici, în afara faptului că vă puteți ruga în liniște, puteți admira numeroasele obiecte bisericești, vase liturgice și biblioteca de o mare însemnătate istorică și culturală. Trebuie să știți că mănăstirea Sihăstria este cunoscută și pentru marii duhovnici pe cate i-a adăpostit, Părintele Cleopa și Părintele Paisie Olaru, ale căror morminte se află în incinta mănăstirii.

 

Schitul Sihla

 La numai șase km de mănăstirea Sihăstria se află schitul Sihla, iar pe partea de nord a acestui munte, se ajunge și la Peștera Sfintei Cuvioase Teodora, locul unde aceasta a trăit în post și rugăciune, ani la rând. Schitul Sihla îi omagiază viața Sfintei Cuvioase Teodora, aceasta aleasă floare duhovnicească. Aflați aici, puteți face pelerinaje către schitul Daniil Sihastru.

 

Mănăstirea Văratec

 Mănăstirea Văratec este de fapt un întreg ansamblu monahal ce ne îndeamnă la relaxare și la rugăciune. Aceasta este situată în comuna Agapia, la poalele munților Stânișoara, și este clădită în anul 1785.

 

Mănăstirea Bistrița

 Aici credincioșii se pot bucura de peisaje minunate, și de onoarea de a vizita una din cele mai vechi mănăstiri din Moldova, ce adăpostește Icoana Sfintei Ana, făcătoare de minuni, și de asemenea mormântul domnului Alexandru cel Bun.

 

Mănăstirea Pangarati

 Mănăstirea Pangarati are o arhitectură aparte din toate mănăstirile din Moldova, aceasta a fost ctitorită în anul 1560 de către domnitorul Alexandru Lăpușneanu și este unică între mănăstirile din România prin includerea în aceeași clădire a două biserici suprapuse. Dimensiunile impresionante ale bisericii se află în contrast cu decorul modest ca și înălțime.

 Pelerinii și turiștii ce vizitează aceste mănăstiri, acestea fiind printre cele mai importante, vor avea parte de liniște și de înțelegere a spiritualității bisericii ortodoxe.

Mai poți citi din Călătorii în România

Mănăstirea Voroneț

  Mănăstirea Voroneț  Una dintre cele mai cunoscute mănăstiri din țara noastră da...

Mănăstirea Prislop

  Mănăstirea Prislop, important așezământ religios ortodox  Una dintre cele mai important...

Biserica din Corbii de …

  Minunea de la Corbii de Piatră – Bisericuța din stâncă  La scurtă di...

Itinerarii spirituale i…

  Itinerarii spirituale în România  Sunt anumite momente în viața n...

Manastirea Agapia

  Mănăstirea Agapia, dragoste creștină  Una dintre cele mai cunoscute mănăs...

Lacul Albastru, Baia Sp…

  Lacul Albastru din Baia Sprie  Pentru toți iubitorii de natură, de pitoresc, de fr...

Sapanta, Maramures

  Cimitirul vesel de la Săpânța, Maramureș  Săpânța este o localitate...

Delta Dunarii

  O vacanță în Delta Dunării  Dacă vreți să surprindeți natura în a...

Pădurea Baciu

  Pădurea Baciu – locul ideal pentru pasionații de paranormal  Cine nu a auzit...

Muzeul Aurului

  Muzeul Aurului Din Brad, Hunedoara  Pentru pasionații de aur în toate formele...

Biserica dintr-un lemn

  Biserica dintr-un lemn  Orice călător care se respectă și care iubește frumuse...

Buzau

  Obiective turistice în județul Buzău  Dacă vă aflați în trecere pri...

Mănăstirile din Moldo…

  Mănăstirile din Moldova fac cinste României  Mănăstirile din Moldova fac c...

Bran - Moeciu

  Vacanța perfectă – zona Bran - Moeciu  Zona Bran-Moeciu este poate cea mai v...

Predeal

  Predeal – o stațiune montană faină din toate punctele de vedere  Fie vară...