Alimente de evitat

7 alimente care provoacă celulita

 

Ce cauzează și întreține celulita?

7 alimente care provoacă celulita Așa-numita “piele de portocală” este o afecțiune care le afectează pe marea majoritate a femeilor. Celulita apare datorită formării nodulilor de grăsime, lichide și toxine sub piele în diferite zone ale corpului, mai ales pe abdomen, brațe, coapse și fese. Aspectul pe care îl conferă celulita este de piele neregulată care formează „gropițe” inestetice.

 Celulita este un adevărat coșmar pentru femeile care se confruntă cu aceasta. Pe lângă evitarea sedentarismului și a unui stil de viață nesănătos, este foarte important să știi și care sunt alimentele care provoacă sau întrețin celulita în corp. Evită pe cât posibil aceste alimente și în locul acestora alege variantele sănătoase. Nu uita să bei cel puțin 2 litri de apă zilnic și cât mai multe ceaiuri din plante (neîndulcite) care vor drena toxinele și îți vor purifica corpul. Să vedem care sunt alimentele pe care este mai bine să le eviți:

 

1. Dulciurile rafinate

 Da, știm că sunt delicioase și că uneori ni se pare că nu putem trăi fără ele. Însă dacă dorești să ai o piele netedă și fără imperfecțiuni, va trebui să reduci la minim consumul produselor dulci, mai ales a celor rafinate și procesate. Dulciurile cresc cantitatea de grăsimi din corp și agravează problema celulitei. Biscuiții, clătitele, batoanele de ciocolată și bomboanele sunt din păcate bogate în acizi grași trans, care produc inflamația în corp.

 De asemenea, nu se recomandă deloc folosirea zahărului pentru îndulcirea infuziilor din plante, mai ales dacă folosești zahăr rafinat, deoarece acesta nu se transformă în energie, ci se acumulează în diferite părți ale corpului, mai ales la nivelul picioarelor, coapselor și abdomenului. Dacă nu poți renunța la gustul dulce, cel mai bine este să înlocuiești zahărul rafinat cu miere, ștevia sau zahăr brun. Poți consuma de asemenea ciocolată neagră (cel puțin 70%) în locul celei cu lapte sau diverse creme.

 

2. Grăsimile nesănătoase

 Din păcate, mâncarea pe care o consumăm frecvent conține multe grăsimi nesănătoase. Hamburgerii, pizza, fripturile și tot ceea ce se regăsește sub denumirea de fast-food sau junk-food sunt inamicul numărul unu al unui corp sănătos și fără celulită. Aceste grăsimi nesănătoase provoacă în corp acumularea de grăsimi care se vor vedea apoi ca depozite inestetice în diverse zone ale corpului. Evită de asemenea consumul produselor lactate cu conținut ridicat de grăsimi precum margarina, crema chantilly, smântâna și untul.

 Alimentele prăjite trebuie de asemenea reduse sau chiar eliminate din dieta ta. Înlocuiește-le cu legume gătite la aburi sau la cuptor, acestea sunt varianta sănătoasă de a le găti. Tipul de carne care nu se recomandă femeilor care doresc să reducă celulita este carnea roșie și toate mezelurile.

 

3. Sarea

 Sodiul (și toate alimentele care îl conțin) este inamicul sănătății, în primul rând deoarece produce retenția de lichide care favorizează apariția celulitei. Se recomandă să nu consumi mai mult de 1,5 grame de sare pe zi.

 Încearcă să nu gătești cu prea multă sare, folosește plantele aromatice și condimentele la prepararea mâncărurilor. Optează pentru sarea marină sau sarea de Himalaya (de culoare roz) în locul sării obișnuite de masă. Această sare nu este tratată industrial și este 100% sare, naturală, nerafinată, fără aditivi și fără adaos de iod. Sarea de Himalaya menține un nivel optim de apă în organism, care este esențial pentru funcționarea optimă a proceselor metabolice și pentru activitatea eficientă a celulelor. Totodată, cristalele de sare de Himalaya intervin activ în procesul de digestie și facilitează o absorbție mai bună a nutrienților în organism.

 

4. Băuturile răcoritoare

 Acest tip de băuturi este dăunător pentru sănătatea pielii. Răcoritoarele, mai ales cele de tip cola, conțin mult zahăr și multe produse chimice nesănătoase. Unele persoane consideră că a consuma versiunea light a acestor produse este o opțiune mai bună, însă acest lucru nu este adevărat. Cel mai sănătos este să consumi apă pură, sucuri de fructe, limonadă, ceai verde sau alte infuzii din plante, toate fără adaos de zahăr.

 

5. Cafeaua

 Componenta sa principală (cafeina, care este de asemenea prezentă în băuturile răcoritoare) poate prejudicia starea pielii. Acesta se întâmplă atunci când cafeaua este consumată sub formă de infuzie, deoarece deshidratează organismul, însă folosită extern, cafeaua chiar este un remediu eficient anticelulitic. Se poate obține un exfoliant foarte eficient din zaț de cafea și puțin ulei de măsline, ulei de migdale sau de cocos. Acest amestec se va masa zilnic pe piele, iar apoi se va clăti bine. Rezultatul: o piele de catifea!

 

6. Făina rafinată

 În special făina rafinată albă este prezentă în majoritatea felurilor de mâncare pe care le consumi zilnic. Pâinea, biscuiții, orezul și pastele care nu sunt integrale nu sunt deloc recomandate pentru planul tău de reducere a celulitei. Dacă simți că nu poți renunța la pâine, poți opta pentru făina integrală, care este varianta mult mai sănătoasă. De asemenea, alege variantele integrale pentru cereale și pentru paste și vei vedea în scurt timp diferența și îmbunătățirea aspectului pielii tale.

 

7. Sosurile procesate

 Maioneza și muștarul, precum și sosurile picante și sosul de roșii contribuie și ele la apariția și la menținerea celulitei iar majoritatea au și adaos de zahăr. Poți să-ți prepari propriile sosuri folosind ierburi naturale și condimente și poți reduce la minim consumul acestor produse, mai ales a celor din comerț. De exemplu, în loc să folosești pastă de roșii din comerț, poți să faci propriul sos din roșii naturale. De asemenea, nu adăuga maioneză pe orice fel de mâncare, sau dacă îți place foarte mult, încearcă să o faci tu din ouă proaspete și suc de lămâie. În unele magazine naturiste se găsesc boabe de muștar cu care îți vei putea prepara propria rețetă de muștar.

Categorie:

Mai poți citi din Alimente de evitat

Consecințele negative …

  Consecințele negative ale excesului de sare  Chiar dacă este adevărat că mâncărurile au ...

Alimente care pot cauza…

  Alimentația greșită crește riscul de apariție a cancerului  În prezent, există tot mai ...

Zahărul și efectele s…

  De ce trebuie să reducem consumul de zahăr?  Dacă acordăm într-adevăr atenție sănăt...

7 alimente care provoac…

  Ce cauzează și întreține celulita?  Așa-numita “piele de portocală” este o afecțiun...

Zahărul alb și consec…

  Zahărul alb și consecințele sale negative asupra sistemului endocrin, metabolic și nervo...

Alimente care favorizea…

  5 alimente cancerigene: evită-le pentru a reduce riscul de cancer  Așa cum există a...

Zahărul dăunează să…

  O alimentație greșită favorizează apariția bolii Alzheimer  Boala Alzheimer, o formă gra...

Aspartamul crește risc…

  Consumul de aspartam poate fi relaționat cu limfomul non-Hodgkin și leucemia  Aspartamul est...

Acrilamida, pericolul d…

  Alimentele procesate conțin substanțe potențial cancerigene  Este uimitor faptul că aproxi...

5 efecte secundare noci…

  Chiar este guma de mestecat o necesitate?  Multe persoane consideră gumă de mestecat ca un s...