Alimente de evitat

Alimente care favorizează apariția cancerului

 

5 alimente cancerigene: evită-le pentru a reduce riscul de cancer

Alimente care favorizeaza aparitia cancerului Așa cum există alimente care ne apără de cancer, există alte alimente care consumate frecvent favorizează apariția sa. Conform Institutului American pentru studiul cancerului (American Institute of Cancer Research), există anumite alimente pe care trebuie să le evităm, sau să le consumăm cât mai puțin posibil, dacă dorim să reducem riscul de a suferi de diverse forme de cancer.

 

1.  Alimentele modificate genetic

 Alimentele modificate genetic sunt unul din pericolele din ultimii ani, nu doar pentru sănătatea noastră, ci și pentru întreaga planetă. Modalitatea prin care se produc acestea deteriorează pământul și dăunează foarte grav și în ritm rapid ecosistemelor, iar un mod înțelept de a evita toate acestea este să evităm să consumăm aceste alimente modificate genetic.

 Atât pentru sănătatea mediului înconjurător dar mai ales pentru propria noastră sănătate, American Institute of Cancer Research a avertizat asupra pericolului evident al dezvoltării tumorilor cancerigene cauzat de culturile de porumb, soia sau rapiță modificate genetic.

Citește mai mult:Alimente care favorizează apariția cancerului

Zahărul dăunează sănătății cerebrale și poate cauza boala Alzheimer

 

O alimentație greșită favorizează apariția bolii Alzheimer

Zahărul dăunează sănătății cerebrale și poate cauza boala Alzheimer Boala Alzheimer, o formă gravă de demență, afectează aproximativ 5,2 milioane de persoane în Statele Unite, conform statisticilor din anul 2013.

 Unul din nouă adulți de peste 65 de ani are Alzheimer, iar în prezent această boală este a treia cauză principală de deces din Statele Unite, plasată chiar după bolile cardiace și cancer. Tot mai multe cercetări medicale sugerează faptul că există o puternică legătură între alimentație și riscul apariției bolii Alzheimer, prin intermediul cauzelor similare celor care provoacă și diabetul de tip 2.

 Contrar credințelor populare, creierul nu are nevoie doar de glucoză, ci de fapt el funcționează mai bine utilizând combustibili alternativi, în special cetone, care sunt produse de corp ca răspuns la digestia grăsimilor sănătoase. Conform opiniei unor experți, precum Dr. Ron Rosedale, boala Alzheimer și alte tulburări cerebrale ar putea fi cauzate în mare parte de arderea constantă a glucozei ca și combustibil pentru creier.

Citește mai mult:Zahărul dăunează sănătății cerebrale și poate cauza boala Alzheimer

Aspartamul crește riscul de cancer?

 

Consumul de aspartam poate fi relaționat cu limfomul non-Hodgkin și leucemia

Aspartamul crește riscul de cancer? Aspartamul este un îndulcitor artificial utilizat în sucurile dietetice sau light și în mai mult de 6.000 de produse diferite fără zahăr sau “dietetice”. Noile cercetări care relaționează aspartamul cu cancerul au dat naștere la multe comentarii, inclusiv la o “scuză” din partea Spitalului pentru femei din Brigham, care aparține de Universitatea Harvard, pentru promovarea rezultatelor.

 Finanțarea acestui studiu a fost oferită de Institutele naționale de sănătate (NIH) și Institutul național de studiu asupra cancerului (NCI).

 Spitalul Harvard a emis în prima fază un comunicat de presă care se intitula: “Adevărul nu este la fel de dulce când este vorba de îndulcitorii artificiali.” Din păcate, la doar o jumătate de oră după ce s-a publicat studiul, spitalul și-a retras brusc afirmațiile anterioare, oferind următoarea explicație: “După revizuirea rezultatelor, consensul liderilor științifici este acela că informațiile nu sunt exacte și că concluziile au fost premature.  Ne cerem scuze pentru timpul care s-a investit în această situație.”

Citește mai mult:Aspartamul crește riscul de cancer?

Acrilamida, pericolul din alimentele procesate

 

Alimentele procesate conțin substanțe potențial cancerigene

Acrilamida, pericolul din alimentele procesate  Este uimitor faptul că aproximativ 90% din banii persoanelor cu venituri medii și care locuiesc în Statele Unite sunt cheltuiți pe alimente procesate, iar fabricanții din industria alimentară fac o treabă excelentă făcându-ne să credem că mâncarea de tip fast-food sau junk-food este cea mai bună și mai gustoasă opțiune.

 Însă aceste alimente procesate nu doar că sunt alimente care nu oferă niciun tip de nutrient natural, ci sunt de asemenea pline de substanțe potențial cancerigene.

 

Ce este acrilamida?

 Acum aproximativ un deceniu, cercetătorii au descoperit că substanța chimică potențial neurotoxică și care poate cauza cancer numită acrilamidă, se creează atunci când alimentele bogate în carbohidrați sunt gătite la temperaturi ridicate, fie că sunt fripte, rotisate, prăjite sau preparate la grătar.

Citește mai mult:Acrilamida, pericolul din alimentele procesate

5 efecte secundare nocive ale gumei de mestecat

 

Chiar este guma de mestecat o necesitate?

5 efecte secundare nocive ale gumei de mestecat Multe persoane consideră gumă de mestecat ca un snack doar pentru că le place gustul, iar unele persoane o aleg ca o alternativă de eliminare a stresului sau chiar pentru a reduce poftele alimentare (însă acest truc în mod normal nu funcționează, dimpotrivă este chiar dăunător pentru sănătate).

 Statele Unite se numără printre primele țări din lume unde se consumă cea mai multă gumă de mestecat. În Statele Unite de exemplu, 59% din populație mestecă gumă, în Iran procentul este și mai ridicat (82%), iar în Arabia Saudită procentajul este de 79 %. Un motiv principal pentru care în aceste țări se consumă chiar mai multă gumă de mestecat în comparație cu Statele Unite, ar fi acela că în țările orientale, gumă de mestecat se dă ca rest în magazine, în locul banilor mărunți.

Citește mai mult:5 efecte secundare nocive ale gumei de mestecat