Cele mai bune alimente pentru sezonul rece

Cum să ne îngrijim sănătatea pe timpul iernii?

Cele mai bune alimente pentru sezonul rece Iarna suntem expuși la aer rece, ninsoare, ploaie, umezeală, etc. care ne pot slăbi sistemul imunitar, însă dacă adoptăm unele obiceiuri sănătoase și avem grijă să avem o alimentație adecvată pentru sezonul rece, putem preveni cu succes infecțiile, răceala și gripa.

 Putem să ajutăm organismul să treacă cu bine de sezonul rece și să-l ferim de diverse virusuri și bacterii care slăbesc sistemul imunitar.

 În acest articol vom trece în revistă trei factori esențiali pentru a fi sănătoși în sezonul rece și anume: alimentația sănătoasă, odihna corespunzătoare și gestionarea stresului.

10 motive pentru a consuma sfeclă roșie

Sfecla roșie, o sursă de sănătate

10 motive pentru a consuma sfeclă roșie

 Sfecla roșie, având denumirea științifică Beta vulgaris este o legumă care are proprietăți nutriționale benefice pentru sănătatea noastră. Sfecla roșie este originară din nordul Africii și aparține familiei botanice a Quenopodiaceelor, la fel ca și spanacul sau salata verde, două legume cu frunze verzi care sunt foarte consumate în întreaga lume.

 Sfecla roșie are o aromă dulce foarte plăcută și poate fi consumată ca atare, crudă, fiartă sau coaptă sau în diverse combinații cu alte legume, precum morcovul și țelina în salate, sucuri proaspete, tocănițe, paste și alte preparate sănătoase.

4 sfaturi nutriționale pentru sezonul rece

Sfaturi nutriționale pentru sezonul rece

 Cu fiecare schimbare de anotimp, necesitățile nutriționale ale organismului variază, mai ales toamna și iarna. Descoperiți în acest articol 4 sfaturi nutriționale care vă vor ajuta să vă protejați în mod eficient de frig în sezonul rece.

 În sezonul rece este important să ne luăm măsurile necesare pentru a ne proteja de frig și de bolile specifice precum răceala și gripa, deoarece așa cum se afirmă “este mai bine să prevenim decât să vindecăm”.

Puterea antioxidantă a căpșunilor

 

Căpșunii, apreciați în întreaga lume

Puterea antioxidantă a căpșunilor

 Căpșunii care se cultivă în prezent în întreaga lume sunt combinația perfectă între două lumi, deoarece sunt rezultatul dulceții și aromei căpșunilor cultivați în Europa îmbinate cu rezistența și mărimea celor cultivați în America. Căpșunii sălbatici se găsesc de asemenea în unele zone muntoase din Europa și America. Cultivarea optimă a căpșunilor necesită un teren nisipos, iar principalii producători mondiali ai acestui fruct sunt Spania, Japonia și Statele Unite.

10 alimente anti-oboseală

 

De ce apare oboseala?

10 alimente anti-oboseală

 Oboseala este rezultatul logic al unui efort fizic sau mental intens și continuu și dispare de obicei după o noapte de somn profund. Totuși, pot exista perioade sau situații vitale în care astenia este mai pregnantă, iar odihna nocturnă nu este suficientă.

 Starea de oboseală prelungită nu doar reduce nivelele de energie, ci poate determina și unele afecțiuni recurente precum: dureri de spate sau de cap, probleme de memorie, pierderea motivației, lipsa apetitului, etc.