Probioticele și afecțiunile psihologice

 

Ce sunt probioticele?

Probioticele și afecțiunile psihologice Conform FAO (Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură), probioticele sunt microorganisme vii, nepatogene, care au efecte extrem de benefice asupra sănătății. Termenul "probiotice" provine din greacă și înseamnă "pentru viață". Probioticele acționează în principal în cavitatea bucală, pe căile respiratorii, în tubul digestiv și asupra sistemului uro-genital.

 Încă din anul 1907, laureatul premiului Nobel, cercetătorul Eli Metchnikoff, recomanda folosirea bacteriilor intestinale și a evidențiat faptul că un consum adecvat de lapte fermentat ar determina reducerea pH-ului intestinal, diminuându-se astfel înmulțirea bacteriilor nocive.

Suplimente naturale care previn și vindecă cancerul

 

5 suplimente naturale contra cancerului

Suplimente naturale care previn și vindeca cancerul Natura, în generozitatea sa, ne pune la dispoziție nenumărate remedii și alimente vindecătoare. Cu ajutorul lor putem preveni sau vindeca diverse boli sau afecțiuni de sănătate. Vă prezentăm în acest articol câteva suplimente naturale care pot ajuta atât la prevenirea, cât și la vindecarea cancerului:

        1. Graviola

 Graviola este un fruct exotic care se găsește în Peru, Mexic, Caraibe, America Centrală și de Sud. Graviola are multe proprietăți benefice pentru sănătate, atât nutritive, cât și anticancerigene.

Vitamina C previne osteoporoza

Vitamina C și sănătatea oaselor

Vitamina C previne osteoporoza Conform datelor oferite de un studiu medical realizat recent de către cercetătorii spanioli, consumul de vitamina C poate favoriza capacitatea organismului de a forma noi țesuturi osoase, ceea ce oferă o protecție eficientă contra osteoporozei. Osteoporoza este catalogată ca fiind o boală sistemică ce provoacă pierderea progresivă a masei osoase și care poate crește riscul de fracturi. De exemplu, în Spania, aproximativ trei milioane de persoană suferă de osteoporoză, iar majoritatea sunt femei care se află la menopauză. Se estimează că aproximativ treizeci din o sută de femei suferă de această afecțiune.

8 beneficii ale vinului roșu

 

8 beneficii ale vinului roșu

8 beneficii ale vinului roșu A consuma din când în când câte un pahar cu vin roșu ne poate aduce anumite beneficii pentru sănătate. Vinul roșu este o sursă bogată de resveratrol, iar dacă se dorește evitarea alcoolului, acesta poate fi înlocuit cu sucul proaspăt de struguri roșii. Însă să nu uităm că este bine să recurgem la vinul roșu cu moderație și echilibru.

 Vă prezentăm în acest articol 8 beneficii ale consumului de vin roșu pentru sănătate:

6 alternative naturale la laptele de vacă

 

Alternative naturale la laptele de vacă

6 alternative naturale la laptele de vacă Diversele sortimente de lapte vegetal au o consistență similară laptelui de vacă, sunt bogate în nutrienți și nu conțin lactoză, de aceea sunt mult mai ușor de digerat.

 Multe persoane au renunțat la laptele de vacă și la derivatele acestuia, nu doar pentru aceste produse sunt mai dificil de digerat, ci și pentru că au un conținut ridicat de grăsimi, iar în unele cazuri determină intoleranță la lactoză.

 Luând în considerare faptul că laptele este una din sursele naturale de calciu, acesta poate fi înlocuit cu suplimente sau alte alimente care îl conțin în cantități semnificative. De exemplu, laptele de capră este un înlocuitor foarte recomandat pentru laptele de vacă, fiind similar în multe aspecte cu acesta, însă cu diferența că este mult mai ușor digerat de organism.