Beneficiile triptofanului pentru organism

 

Ce este triptofanul?

Beneficiile triptofanului pentru organism Triptofanul este un aminoacid esențial care trebuie să fie obținut din dieta alimentară și este folosit de către organism pentru sinteza proteinelor și are un mare număr de funcții specializate, care aduc beneficii corpului.

 Pe lângă faptul că favorizează producerea de serotonină și contracarează stările de apatie și de tristețe, triptofanul poate multiplica efectele medicației antidepresive fără a avea însă efecte secundare.

 Surse alimentare bogate în triptofan sunt: laptele și produsele lactate, ouăle, dovleacul, arahidele, semințele de floarea soarelui și ciocolata neagră printre altele.

Citește mai mult:Beneficiile triptofanului pentru organism

Beneficiile extraordinare ale bananelor coapte

 

Bananele conțin nutrienți importanți pentru sănătate

Beneficiile extraordinare ale bananelor coapte Bananele sunt fructe delicioase pe care ar trebui să le includem mai frecvent în dieta noastră, nu doar pentru gustul lor aromat, ci deoarece conțin nutrienți foarte importanți care ne îmbunătățesc starea de sănătate. De exemplu, este știut faptul că consumul de banane poate reduce stările de depresie, optimizează funcționarea cerebrală, combate hipertensiunea și, în general, poate preveni diverse boli. Datorită unei recente cercetări s-a descoperit un nou beneficiu al bananelor, în special al bananelor coapte.

 Bananele coapte ne ajută prin creșterea numărului de leucocite să ne întărim sistemul imunitar. În plus, bananele coapte contribuie la menținerea sănătății cardiovasculare și favorizează absorbția calciului. Iată în continuare alte beneficii extraordinare pe care ni le oferă consumul regulat al bananelor coapte:

Citește mai mult:Beneficiile extraordinare ale bananelor coapte

Cum să identificăm deficiențele nutriționale?

 

De ce apar deficiențele nutriționale?

Cum să identificăm deficiențele nutriționale? Există o mare posibilitate ca corpul să fie deficient în nutrienți importanți, inclusiv dacă ne hrănim bine și preponderent cu alimente sănătoase. De asemenea, anumiți factori – precum vârsta sau anumite probleme de sănătate (probleme digestive sau altele) - pot afecta capacitatea de absorbție a nutrienților din alimente în corp.

 În același timp și calitatea solului, perioada de depozitare și modalitatea de procesare pot influența în mod semnificativ nivelele anumitor nutrienți din alimente. Astfel încât unele produse, inclusiv cele din categoria alimentelor sănătoase, nu sunt atât de bogate în nutrienți precum credem.

 Deficiențele nutriționale pot fi de asemenea înșelătoare. Chiar dacă puteți avea o anumită deficiență nutrițională, este posibil să nu observați niciun simptom anume, ceea ce vă va face să credeți că organismul primește toți nutrienții de care are nevoie.

Citește mai mult:Cum să identificăm deficiențele nutriționale?

Recomandări pentru prevenirea bolilor renale

 

Recomandări pentru prevenirea bolilor renale

Recomandări pentru prevenirea bolilor renale Rinichii sunt niște organe care la fel ca ficatul, sunt responsabile de detoxifierea și drenarea organismului nostru. În cazul particular al rinichilor, aceștia sunt unul din principalele  filtre ale sângelui și care ne purifică reținând ceea ce organismul nostru va folosi și eliminând prin urină ceea ce acesta nu mai are nevoie. De fapt, știați că rinichii filtrează în fiecare zi în jur de 180 litri de lichide, dintre care doar 1,5 litri sunt eliminați prin urină?

 Pentru a preveni apariția bolilor renale, este fundamental în primul rând să eliminăm excesul de lichide din corp pentru a evita astfel acumularea toxinelor. Putem să folosim pentru aceasta anumite infuzii din plante și unele alimente diuretice.

 În acest articol vă prezentăm 6 modalități total naturale pentru îngrijirea rinichilor, în special dacă aveți predispoziție genetică să suferiți de boli renale.

Citește mai mult:Recomandări pentru prevenirea bolilor renale

Beneficiile verzei de Bruxelles pentru sănătate

Varza de Bruxelles – date generale

 Beneficiile verzei de Bruxelles pentru sănătateVarza de Bruxelles aparține familiei Brassica și este înrudită cu brocoli și cu varza. Varza de Bruxelles seamănă cu o varză în miniatură, având diametrul de aproximativ 2,5 centimetri, având în mod normal culoarea verde intens, cu toate că unele varietăți pot avea chiar culoarea roșie. Când varza de Bruxelles este gătită corespunzător, capătă o textură crocantă și densă, un aspect ușor sticlos și un gust ușor dulce.

Citește mai mult:Beneficiile verzei de Bruxelles pentru sănătate