Beneficiile verzei de Bruxelles pentru sănătate

Varza de Bruxelles – date generale

 Beneficiile verzei de Bruxelles pentru sănătateVarza de Bruxelles aparține familiei Brassica și este înrudită cu brocoli și cu varza. Varza de Bruxelles seamănă cu o varză în miniatură, având diametrul de aproximativ 2,5 centimetri, având în mod normal culoarea verde intens, cu toate că unele varietăți pot avea chiar culoarea roșie. Când varza de Bruxelles este gătită corespunzător, capătă o textură crocantă și densă, un aspect ușor sticlos și un gust ușor dulce.

Citește mai mult:Beneficiile verzei de Bruxelles pentru sănătate

Trucuri pentru a fi în formă după excesele de Crăciun

 

Câteva trucuri pentru a fi în formă după excesele de Crăciun

Trucuri pentru a fi în formă după excesele de Crăciun  După mesele de Crăciun de la părinți, la socri, la rudele apropiate, apoi la prieteni sau în oraş, ficatul începe să se resimtă, stomacul la fel, dar şi silueta. Dar pentru a nu dura o săptămâna până îţi vei reveni după mesele copioase de sărbători, există câteva trucuri simple şi câteva alimente care îţi vin în ajutor. Iată câteva dintre ele. 

 În fiecare an de Crăciun, acelaşi lucru- abuzăm de fripturi, de cârnaţi sau de caltaboş, de prăjituri, de ciocolată şi de tot felul de bunătăţi. Deci din meniu mai poate să facă parte şi o criză de ficat care poate dura mai multe zile. Cu câteva precauţii însă aceste lucruri pot fi însă evitate.

Citește mai mult:Trucuri pentru a fi în formă după excesele de Crăciun

Cele mai bune legume anticancer

 

Alimentația previne și tratează cancerul

Cele mai bune legume anticancer Cancerul este o boală care se caracterizează prin dezvoltarea dezordonată a celulelor, care nu-și mai îndeplinesc funcțiile specifice în organism, iar ca și consecință a creșterii de țesut anormal, organismul slăbește, iar organul sau organele afectate nu mai funcționează normal.

 S-a dovedit deja, în numeroase rânduri, prin vaste studii medicale, că alimentația influențează în mod direct atât prevenirea, cât și tratarea acestei boli, deoarece s-a descoperit că anumite alimente au proprietăți anti-cancerigene. Printre principalele alimente anti-cancerigene, putem întâlni o mare varietate de legume, care datorită conținutului lor ridicat de vitamine, minerale, antioxidanți și alți compuși, sunt un aliat puternic pentru a avea o sănătate perfectă și pentru a preveni această boală. O alimentație sănătoasă și echilibrată este fundamentală pentru sănătatea noastră. Să vedem în acest articol care sunt cele mai eficiente legume anticancer:

Citește mai mult:Cele mai bune legume anticancer

Beneficiile orezului integral

 

Beneficiile orezului integral

Beneficiile orezului integral Orezul este unul din alimentele de bază din multe culturi, însă în majoritatea cazurilor se consumă varietatea de orez alb, în timp ce consumul orezului de tip basmati, sălbatic, roșu, negru sau integral este minoritar.

 În cadrul acestui articol vom prezenta beneficiile de a consuma orez integral, care, spre deosebire de orezul alb, conține fibre și mai multe minerale și vitamine. Vom arăta de asemenea cum se consumă orezul integral pentru a ne purifica organismul și pentru a preveni diverse boli, precum și unele recomandări pentru a-l găti într-un mod delicios și original.

 

Orez alb sau orez integral?

 - Orezul alb poate cauza constipație, în timp ce orezul integral, fiind bogat în fibre, contribuie la îmbunătățirea funcției intestinale. Pe de altă parte, se recomandă orezul alb în caz de diaree sau de gastroenterită.

Citește mai mult:Beneficiile orezului integral

Alimente cu putere anticancerigenă

 

Recomandări pentru o dietă anticancer

Alimente cu putere anticancerigenă  Ca măsuri de prevenție a apariției cancerului, este indicat să se respecte următoarele recomandări:

 - Consumați 5 sau mai multe porții de legume și fructe proaspete de-a lungul zilei;

 - Evitați consumul de carne roșie și a produselor procesate din carne (mezeluri, cârnați, pateuri, etc.);

 - Evitați pe cât posibil alimentele afumate și sărate;

 - Tehnicile de procesare ale alimentelor sunt la fel de importante precum alimentele. Este recomandabil să se utilizeze metode de gătit blânde, la foc mic sau la vapori, consumând cu prioritate alimente crude și vii. Optați pentru legumele fierte la aburi sau la cuptor, renunțați la alimentele prăjite și la cele preparate la grătar. Trebuie luate în considerare de asemenea și ustensilele de bucătărie care se folosesc la gătit, iar în acest sens, este indicat să nu se folosească teflonul și vasele din plastic.

Citește mai mult:Alimente cu putere anticancerigenă