Totul despre mătreață - cauze, prevenire, tratament

 

Mătreața este inestetică și jenantă

Totul despre mătreață - cauze, prevenire, tratament Multe persoane se confruntă cu această problemă, însă o mare parte din noi nu acordăm atenția cuvenită mătreții, și anume a cauzelor, remediilor și prevenirii apariției și reapariției mătreții. Mătreața este pe cât de inestetică, pe atât de jenantă ca și problemă a scalpului. Pe lângă vârfurile despicate, părul gras, firele de păr albe, mătreața este o problemă la fel de importantă a scalpului. Suntem puși în tot felul de ipostaze mai mult sau mai puțin penibile din cauza mătreții, mulți oameni asociind-o cu lipsa unei igiene potrivite a scalpului și a părului.

 

Ce este și cum se manifestă mătreața?

 Cu siguranță că fiecare dintre noi avem cel puțin un prieten, o cunoștință, un coleg la birou ori la școală care are această problemă. Ne poate părea cel puțin neplăcut, însă atunci când noi ne confruntăm cu mătreața, lucrurile se schimbă.

Citește mai mult:Totul despre mătreață - cauze, prevenire, tratament

Fă-ți plinul de energie cu ajutorul produselor de toamnă

 

Echilibrează mesele în familie cu ajutorul produselor de toamnă

Fă-ți plinul de energie cu ajutorul produselor de toamnă Vara este gata. Este însă şi momentul ideal pentru întreaga familie de a-şi face plinul de energie cu unele produse de toamnă. Fructe şi legume, produse de mare, brânzeturi… ai de unde alege. Iată care sunt cele mai echilibrate meniuri care îmbină de minune savoarea şi sănătatea.

 

Ce înseamnă să mănânci echilibrat?

 Întâi şi întâi, înseamnă să mănânci de toate cu moderaţie. Să mănânci bine înseamnă să privilegiezi şi alimentele benefice pentru sănătate. Aici intră fructele, legumele, feculenţii sau peştii. Asta în detrimentul unor produse care sunt prea dulci, precum dulciurile sau băuturile dulci, care sunt prea sărate sau grase. Toamna este şi un anotimp ideal pentru a echilibra mesele deoarece este un anotimp care vine cu o incredibilă diversitate de produse proaspete.

Citește mai mult:Fă-ți plinul de energie cu ajutorul produselor de toamnă

Uleiul de cocos este un miracol al naturii. Iată de ce!

 

Iată de ce uleiul de cocos este un miracol al naturii!

Uleiul de cocos este un miracol al naturii. Iată de ce! Citești peste tot despre beneficiile uleiului de cocos asupra sănătății și frumuseții. Uleiul de cocos este produs absolut miraculos. Este pe cale să devină produsul secolului în materie de sănătate și frumusețe. Un ingredient pe care toată lumea ar trebui să îl aibă la îndemână.

 

Uleiul de cocos este ideal pentru colesterol

 Uleiul de cocos contribuie la scăderea nivelului de colesterol. Studiile arată că un consum regulat de ulei de cocos contribuie la scăderea semnificativă a LDL (colesterol rău) și la creșterea nivelului de HDL (colesterol bun). Uleiul de cocos influențează în mod pozitiv factorul de coagulare și ameliorează puterea antioxidantă a sângelui. O veste excelentă pentru persoanele preocupate de colesterol.

Citește mai mult:Uleiul de cocos este un miracol al naturii. Iată de ce!

Întrebuințări ale uleiului de migdale pe care poate nu le cunoști

 

Uleiului de migdale utilizat în sănătate și frumusețe

Întrebuințări ale uleiului de migdale pe care poate nu le cunoști Uleiul de migdale este obținut din fructul uscat al migdalului. Prin presarea la rece, se obține acest elixir care ne conferă o mulțime de beneficii atât în domeniul sănătății cât și în domeniul frumuseții. Uleiul de migdale este compus din grăsimi mono nesaturate, din acid oleic și acid linoleic (de tipul Omega 3 și Omega 6). Culoarea uleiului de migdale este aproape transparentă, cu o tentă de galben-auriu. Uleiul de migdale se poate utiliza pentru masaj, pe cale externă. Chiar dacă nu este foarte recomandat pe cale internă, unele persoane îl folosesc drept remediu pentru constipație.

 

La ce folosește uleiul de migdale?

 După cum am precizat mai sus, uleiul de migdale se folosește pe cale externă. Uleiul de migdale are, în cele mai multe din cazuri, aplicații estetice și cosmetice, tratează câteva probleme de piele precum acnee sau eczemă. Uleiul de migdale intră în compoziția unui număr mare de produse cosmetice precum creme sau loțiuni capilare.

 În cazul în care folosești uleiul de migdale pentru masaj, acesta te va ajuta să calmezi starea de anxietate, nervii și stresul. Uleiul de migdale este apreciat datorită calităților sale emoliente, adică în cazul unor afecțiuni cutanate de tip inflamator lejer precum pielea uscată sau herpes.

 Uleiul de migdale se poate folosi și în tratarea psoriazisului sau a dermatitei, calmează mâncărimile în cazul în care apar erupții cutanate, diminuează durerea , calmează zona inflamată și tratează iritația.

Citește mai mult:Întrebuințări ale uleiului de migdale pe care poate nu le cunoști

Beneficiile crudităților şi alimentelor vii

 

Beneficiile fizice, mentale și spirituale ale crudităților și alimentelor vii 

Beneficiile crudităților şi alimentelor vii

 În cartea intitulată “Bucătăria bazată pe crudități și alimente vii”, autoarele Doreen Virtue şi Jenny Ross, oferă sute de rețete şi sfaturi culinare care te ajută să prepari cele mai savuroase şi sănătoase feluri de mâncare, având la bază crudități și alimente vii, respectiv fructe, legume şi seminţe.

 Iată câteva indicații ale autoarelor mai sus menționate în ceea ce privește beneficiile unui astfel de regim alimentar, bazat în principal pe alimente vii.

1. O sănătate zilnică optimă

 Un studiu efectuat în anul 1985 şi publicat în revista Southern Medical Journal a descoperit că dieta bazată pe alimente vii reduce în mod semnificativ hipertensiunea şi greutatea corporală. În plus, i-a ajutat pe 80% dintre participanți să se abțină de la consumul de alcool sau țigări.

 Alte studii au arătat efectele benefice ale acestei diete în cazul bolnavilor de artrită reumatoidă şi de fibromialgie. Fiind complet lipsită de colesterol, alimentația vegană (fără lactate, ouă şi produse de origine animală), este extrem de benefică pentru bolile cardiace.

  Un atu important al dietei bazate pe crudități este acela că rezultatele sale apare foarte rapid. Un studiu finlandez efectuat în 1992 a evidențiat ameliorarea semnificativă a stării de sănătate a unor bolnavi care au adoptat o asemenea dietă după numai o săptămână. Iar experimentul faimos condus de dr. Campbell ale cărui concluzii științifice au fost structurate în renumita sa carte intitulată "Studiul China” a arătat că tumorile cresc în ritm rapid la cobaii hrăniți cu alimente bogate în grăsimi de origine animală, însă se reduc imediat dacă aceștia au un regim bazat pe grăsimi de origine vegetală (de exemplu uleiurile vegetale, de avocado sau nuci).

Citește mai mult:Beneficiile crudităților şi alimentelor vii