Beneficiile fizice, mentale și spirituale ale crudităților și alimentelor vii
În cartea intitulată “Bucătăria bazată pe crudități și alimente vii”, autoarele Doreen Virtue şi Jenny Ross, oferă sute de rețete şi sfaturi culinare care te ajută să prepari cele mai savuroase şi sănătoase feluri de mâncare, având la bază crudități și alimente vii, respectiv fructe, legume şi seminţe.
Iată câteva indicații ale autoarelor mai sus menționate în ceea ce privește beneficiile unui astfel de regim alimentar, bazat în principal pe alimente vii.
1. O sănătate zilnică optimă
Un studiu efectuat în anul 1985 şi publicat în revista Southern Medical Journal a descoperit că dieta bazată pe alimente vii reduce în mod semnificativ hipertensiunea şi greutatea corporală. În plus, i-a ajutat pe 80% dintre participanți să se abțină de la consumul de alcool sau țigări.
Alte studii au arătat efectele benefice ale acestei diete în cazul bolnavilor de artrită reumatoidă şi de fibromialgie. Fiind complet lipsită de colesterol, alimentația vegană (fără lactate, ouă şi produse de origine animală), este extrem de benefică pentru bolile cardiace.
Un atu important al dietei bazate pe crudități este acela că rezultatele sale apare foarte rapid. Un studiu finlandez efectuat în 1992 a evidențiat ameliorarea semnificativă a stării de sănătate a unor bolnavi care au adoptat o asemenea dietă după numai o săptămână. Iar experimentul faimos condus de dr. Campbell ale cărui concluzii științifice au fost structurate în renumita sa carte intitulată "Studiul China” a arătat că tumorile cresc în ritm rapid la cobaii hrăniți cu alimente bogate în grăsimi de origine animală, însă se reduc imediat dacă aceștia au un regim bazat pe grăsimi de origine vegetală (de exemplu uleiurile vegetale, de avocado sau nuci).