Echilibrează mesele în familie cu ajutorul produselor de toamnă
Vara este gata. Este însă şi momentul ideal pentru întreaga familie de a-şi face plinul de energie cu unele produse de toamnă. Fructe şi legume, produse de mare, brânzeturi… ai de unde alege. Iată care sunt cele mai echilibrate meniuri care îmbină de minune savoarea şi sănătatea.
Ce înseamnă să mănânci echilibrat?
Întâi şi întâi, înseamnă să mănânci de toate cu moderaţie. Să mănânci bine înseamnă să privilegiezi şi alimentele benefice pentru sănătate. Aici intră fructele, legumele, feculenţii sau peştii. Asta în detrimentul unor produse care sunt prea dulci, precum dulciurile sau băuturile dulci, care sunt prea sărate sau grase. Toamna este şi un anotimp ideal pentru a echilibra mesele deoarece este un anotimp care vine cu o incredibilă diversitate de produse proaspete.
Coşul de toamnă – un regal pentru ochi dar şi pentru papilele gustative
În această perioadă, nimic nu se compară cu produsele de toamnă pentru întărirea sistemului imunitar atât al celor mici cât şi al celor mari. Toamna trebuie să consumi cât mai multe mere, castane, pere, gutui,struguri, nuci, prune şi coacăze. În ceea ce privește legumele, poţi găsi dovleacul, praz, broccoli, fenicul, măcriş, varză, anghinare, ciuperci…
Toamna diversitatea este incredibilă, un adevărat plus pentru sănătatea ta
Şi nu e de mirare deoarece toate aceste fructe şi legume conţin vitamine, săruri minerale, dar şi oligoelemente. Ele sunt cele care te ajută să te lupţi cu bacteriile şi cu germenii, cu viruşii şi te ajută să ataci iarna în plină formă. De consumat deci fără moderaţie.
Toamna şi cele mai delicioase savori culinare
Trebuie să profiţi de toamnă şi pentru a te iniţia pe tine dar şi pe copii în lumea celor mai noi gusturi. Le poţi propune un compot de gutui sau un piure de dovleac.
Peştii sunt cei mai buni
Peştii sunt bogaţi în proteine şi sunt foarte nutritivi. Conţin fluor, potasiu, fosfor şi mai ales Omega 3. Aceştia din urmă sunt esenţiali pentru buna dezvoltarea a retinei, a creierului, dar şi sistemului cardiovascular.
Trebuie să consumi şi cât mai multă brânză pentru calciu. Poţi alterna iaurturile, brânza şi laptele.
Un meniu în culorile toamnei
La prânz- salată de varză, de mere şi brânză, un file de peşte, flan de broccoli, 1 felie de brânză, tartă cu dovleac.
La cină- salată de măcriş, porumb, fasole şi barba caprei trase la tigaie, brânză cu zahăr şi pere la cuptor.