Serotonina este esențială pentru sănătate

 

Importanţa Serotoninei pentru sănătate

Serotonina este esențială pentru sănătate

 Serotonina, în afară de reglarea funcţiilor neuroendocrine şi cognitive ale corpului nostru, are un rol foarte important în ceea ce priveşte stările sufleteşti, apariţia anxietăţii, a tulburărilor de somn şi a tulburărilor alimentare sau sexuale.

 

Ce este serotonina?

 Serotonina este denumită, într-un mod cât se poate de sugestiv, hormonul fericirii”. Serotonina este un neurotransmiţător care există în diferite zone ale sistemului nervos şi care, având nivele ridicate, ne produce o senzaţie de plăcere şi bunăstare, iar dacă nivelul său din organism scade, poate provoca episoade depresive, anxietate, stări emoţionale agresive, insomnii şi mai grav, dezechilibre mentale.

Citește mai mult:Serotonina este esențială pentru sănătate

Ce mâncăm la premenopauză ?

 

Alimentația la premenopauză

Ce mâncăm la premenopauză ?

 Trebuie să considerăm hrana drept un medicament având un efect specific asupra corpului și stării noastre de spirit. Ceea ce mâncăm afectează ansamblul organismului nostru, de la acuitatea mentală la forța fizică și bineînțeles, echilibrul hormonal. Dacă ai obiceiul să consumi alimente bogate în colesterol, corpul tău va fi privat de acei compuși esențiali de care are nevoie pentru a fabrica hormonii ovarieni și suprarenalieni.

 75% din colesterol provine din glucide, iar restul de 25% reprezintă grăsimile și uleiurile. Un consum excesiv de zahăr va provoca variații considerabile a nivelului de cortizol și de adrenalină care dezechilibrează ceilalți hormoni și provoacă anxietate.

 Dacă suferi de hipoglicemie, vei simți că nu mai ai putere în mâini și picioare, vei fi irascibilă, intelectul îți va fi încetinit. Dacă consumi fibre în cantități mari, colonul tău va elimina cu mai multă ușurință excesul de estrogeni și toxinele. Dacă din contră, ai o alimentație săracă în fibre, estrogenii și toxinele vor fi reciclate în ficat.

Citește mai mult:Ce mâncăm la premenopauză ?

Morcovul are nenumărate beneficii pentru sănătate

 

Beneficiile morcovului

Morcovul are nenumarate beneficii pentru sănătate

 Morcovul este cu siguranță una din legumele cele mai calitative, atât din punct de vedere gustativ, cât și din punct de vedere nutrițional. Beneficiile sale pentru sănătate sunt numeroase, în special datorită conținutului bogat de carotenoide, dar și a conținutului de antioxidanți.

 

Principalele proprietăți ale morcovului sunt:

 - morcovul are un aport important de beta-caroten;

 - morcovul este un fluidifiant biliar;

 - morcovul are o acțiune anti-anemică;

 - morcovul este regenerant și detoxifiant;

 - morcovul are o acțiune reglatoare și cicatrizantă asupra intestinului;

Citește mai mult:Morcovul are nenumărate beneficii pentru sănătate

Gutuia – simbolul de aur al toamnei

 

Gutuia – simbolul de aur al toamnei

Gutuia – simbolul de aur al toamnei Cel mai important mesager și simbol al toamnei este gutuia. Aceste fructe aurii, parfumate, dulci, delicioase, aduc și numeroase beneficii asupra sănătății noastre, de care mulți dintre noi nu știu. Consumul de gutui are efecte pozitive asupra organismului nostru, efecte mai puțin cunoscute precum influențarea în mod pozitiv a funcției ficatului, a sistemului digestiv, ameliorarea afecțiunilor aparatului respirator, etc. Gutuile pot fi gătite sub formă de prăjituri sau compoturi, dulcețuri și gemuri ce pot fi păstrate și consumate pe parcursul iernii.

 

Ce conțin gutuile?

 Conținutul exact a 100 de grame de fruct este următorul: Glucide - 15,3 grame, Zaharuri - 12,53 grame, Fibre dietetice - 1,9 grame, Grăsimi - 0,10 grame, Proteine - 0,4 grame, Apă - 83,8 grame, Vitamina A - 40 micrograme, Niacina (vitamina B3) - 0,2 miligrame, Vitamina B6 - 0,04 miligrame, Acid folic (vitamina B9) - 8 micrograme, Vitamina C - 15 miligrame, Calciu - 8 miligrame , Fier - 0,7 miligrame, Magneziu - 8 miligrame, Fosfor - 17 miligrame, Potasiu - 197 miligrame, Sodiu - 4 miligrame, Energie - 60 kcal (240 kJ). Cu alte cuvinte, gutuile conțin o cantitate importantă din necesarul zilnic de vitamine, minerale și substanțe importante pentru organism.

Citește mai mult:Gutuia – simbolul de aur al toamnei

Detoxifiază-te și păstrează-ți tinerețea cu ajutorul acestor 5 vegetale

 

Super alimentele te ajută să rămâi tânăr

Detoxifiază-te și păstrează-ți tinerețea cu ajutorul acestor 5 vegetale Dacă unul din principalele tale obiective este să mănânci sănătos, cu siguranță ai auzit deja vorbindu-se despre „super alimente”. Este vorba despre o serie de fructe și legume bogate în fitonutrienți, minerale, vitamine și proteine esențiale care ne ajută să luptăm împotriva unui număr mare de boli și să eliminăm toxinele. Un regim variat și echilibrat trebuie să conțină neapărat aceste super alimente. Azi îți vom prezenta cinci vegetale care îți vor permite să te detoxifiezi și să încetinești procesul de îmbătrânire.

 

Varza de Bruxelles

 Este delicioasă, se poate prepara în nenumărate feluri și reprezintă o sursă naturală de beneficii pe care ar fi păcat să nu le cunoști. Varza de Bruxelles este bogată în vitaminele A, C, E, luteină, o serie de compuși care luptă împotriva radicalilor liberi, evitând astfel oxidarea celulară care provoacă îmbătrânirea celulelor și dezvoltarea tumorilor. Aceste vegetale dispun de o substanță cunocută sub numele de sinigrină, un excelent protector al ficatului care stimulează principalele funcții, purificând organismul.

Citește mai mult:Detoxifiază-te și păstrează-ți tinerețea cu ajutorul acestor 5 vegetale