5 motive pentru a consuma struguri negri

 

Strugurii negri – o comoară pentru sănătate

5 motive pentru a consuma struguri negri Struguri albi sau struguri negri? Care sunt cei mai buni? În general, strugurii sunt o sursă naturală de antioxidanți și vitamine și ajută la prevenirea îmbătrânirii premature și a numeroase boli. Datorită multiplelor lor beneficii, strugurii sunt mai ales recomandați în anemii, astenii, stări de convalescență, afecțiuni hepatice, stres cronic. Strugurii negri sunt de asemenea diuretici, laxativi, coleretici, colecistokinetici, detoxifianți, hipocolesterolemianți, regeneratori hepatici, calmanți și combat insomniile.

 Este bine ca strugurii să fie consumați cu tot cu coajă, deoarece aceasta este un bun detoxifiant pentru organism, de asemenea se pot mesteca și sâmburii, care conțin un ulei gras cu rol benefic asupra nivelului de colesterol din sânge și a vaselor sanguine.

Citește mai mult:5 motive pentru a consuma struguri negri

Cele mai bune alimente pentru sănătatea ochilor

 

Cele mai bune alimente pentru sănătatea ochilor

Cele mai bune alimente pentru sănătatea ochilor Mai mult de 70% dintre subiecții care au fost chestionați în cadrul unui Program de Educație pentru Sănătatea Națională a Ochilor din Statele Unite, au afirmat că pierderea vederii ar avea cel mai mare impact asupra activităților lor cotidiene.

 În plus, dat fiind faptul că au crescut ratele bolilor cronice precum diabetul, împreună cu îmbătrânirea prematură a populației, specialiștii estimează că rata de orbire sau vedere parțială se va dubla în următorii ani, ceea ce ar afecta aproximativ 6.6 milioane de persoane doar din Statele Unite în 2030.

 Totuși, în ciuda evidențelor și a impactului semnificativ asupra calității vieții, puține persoane iau măsurile necesare pentru a preveni apariția bolilor de ochi și pentru a proteja sănătatea vederii în toate etapele vieții, ceea ce poate fi realizat prin intermediul unei alimentații sănătoase.

Citește mai mult:Cele mai bune alimente pentru sănătatea ochilor

Pepenele galben și beneficiile sale

 

Pepenele galben este bogat în vitamine și minerale

Pepenele galben și beneficiile sale Fiind foarte bogat în apă, pepenele galben este un diuretic foarte eficient care ne ajută să ne detoxifiem organismul, oferindu-ne în același timp o bogăție de vitamine și minerale. Să vedem care sunt beneficiile cele mai importante ale pepenelui galben:

 

1. Pepenele galben ne menține silueta

 Pepenele galben este sărac în calorii și nu constituie o amenințare pentru greutate, dimpotrivă, ne ajută la menținerea siluetei. De exemplu, 100 grame de pepene conțin doar 34 de calorii. Pepenele galben este foarte bogat în nutrienți și sărac în grăsimi. Totuși, trebuie luat în considerare faptul că dietele care recomandă pepenele galben ca aliment principal sunt foarte restrictive și nu este indicat să se urmeze deoarece pot apărea carențe de nutrienți.

Citește mai mult:Pepenele galben și beneficiile sale

Alimentația antistres

 

Alimentația antistres este o sursă de energie și relaxare

alimentatia antistres

 Pastele, cerealele precum orezul (de preferat cel integral),  pâinea sau legumele, toate acestea aparțin familiei carbohidraților și oferă organismului o sursă de energie cu ardere lentă (o variantă mai bună și mai sănătoasă decât dulciurile, care pot energiza organismul pe moment, însă ulterior pot potența stresul). Carbohidrații conțin de asemenea vitamina B, foarte necesară pentru relaxarea corpului, au un efect sedativ și întăresc sistemul nervos central.

 Alimentele conținute de dieta mediteraneană precum uleiul de măsline, fructele de mare, fructele uscate, legumele, citricele și avocado protejează de asemenea organismul împotriva cancerului de sân și împotriva stresului.

Citește mai mult:Alimentația antistres

Omega 3, beneficii și proprietăți

 

Omega 3: proprietăți și beneficii 

Omega 3 beneficii si proprietati Grăsimile sunt o serie de compuși care au în comun faptul că sunt insolubili în apă și solubili în anumiți dizolvanți organici. Acizii grași formează parte din compoziția grăsimilor și exercită anumite funcții fundamentale în organism: constituie o importantă sursă de energie, sunt o componentă esențială a membranelor celulelor și intervin în controlul și reglarea unei mari varietăți de procese vitale precum coagularea sanguină, reacția inflamatorie a organismului, reglarea temperaturii corpului, funcționarea normală a creierului sau a sănătății pielii, a unghiilor și a părului, printre multe alte funcții.

 Există diverse tipuri de acizi grași, care se grupează în trei familii: omega-3, omega-6 și omega-9.

 

Acizii grași esențiali

 Unii din acizii grași primesc numele de acizi grași esențiali, deoarece organismul nu îi poate sintetiza, ci este necesar să fie obținuți prin intermediul alimentației. Aceștia sunt acidul alfa linolenic (din familia omega-3) și acidul linoleic (din familia omega-6).

 Acidul alfa linolenic se găsește în pește, semințele de in, legumele cu frunze verzi, uleiul de canola, sau nuci.

 Acidul linoleic se găsește în uleiul de floarea soarelui, măsline, susan, porumb, nucă de cocos sau macadamia.

Citește mai mult:Omega 3, beneficii și proprietăți