Rezervorul natural de vitamine și minerale

 

Rezervorul natural de vitamine și minerale

Rezervorul natural de vitamine și minerale Vaccinurile, suplimentele alimentare, vitaminele sintetice sunt deja metode de prevenire a anumitor afecțiuni pe care le folosim cu toții în ziua de azi. Când considerăm că avem carențe de calciu sau că ne-ar mai folosi niște vitamina C, mergem imediat la farmacie să cumpărăm un supliment alimentar sub formă de sirop ori pastilă. Însă stimularea capacității specifice organismului uman de a se apăra stă mai mult în remediile naturale și în alimentele pe care le consumăm.

 

Vitamine și minerale pentru întreaga familie

 Regimul alimentar variat și echilibrat vă scapă de problemele de sănătate și de asemenea le previne. Vitaminele, mineralele, toate fortifică organismul și sistemul imunitar.

Citește mai mult:Rezervorul natural de vitamine și minerale

Bamele și incredibilele lor virtuți

 

Bamele, un aliat pentru sănătate

Bamele și incredibilele lor virtuți  Dacă bamele, aceste legume originare din Africa nu îți sunt încă foarte cunoscute, acest lucru ar trebui sa se schimbe cât mai repede. Sunt un aliat pentru sănătate de utilizat în meniu cât mai des.

 Bamele sunt celebre și pentru virtuțile lor gastronomice. Sunt legumele cu aspect de fruct exotic care provin de la o plantă tropicală numită floare de hibiscus care merg de minune cu peștele, cu carnea și cu legumele proaspete sau fierte.

 Bamele sunt un veritabil concentrat de beneficii- vitamine, minerale și nutrienți, adevărate legume miracol. Dovada în acest articol.

Citește mai mult:Bamele și incredibilele lor virtuți

Fructele te ajută să previi cancerul de sân

 

O viață sănătoasă poate preveni cancerul de sân

Fructele te ajută să previi cancerul de sân Conform Institutului American de Cercetare a Cancerului (AICR este sigla sa în engleză) 1 din 8 femei suferă de cancer de sân. Pentru a evita sau a preveni această boală care poate fi mortală, este necesar să avem o viață mai sănătoasă și să acordăm mai multă atenție alimentației.

 Principala cauză a cancerului este stilul de viață modern. Alimentele procesate, excesul de aditivi alimentari, poluarea, stresul cronic și emoțiile negative sunt factorii principali care cauzează o aciditate internă și implicit cancer.

40% dintre cazurile de cancer de sân se pot preveni

 Diverse cercetări medicale au demonstrat deja că există o legătură directă între nutriție, activitatea fizică, stil de viață și cancer. Specialiștii afirmă că aproximativ jumătate dintre femeile care se confruntă cu această boală ar fi putut să o evite cu ajutorul unei alimentații sănătoase, a exercițiilor fizice și având în general o viață sănătoasă cu obiceiuri benefice.

Citește mai mult:Fructele te ajută să previi cancerul de sân

5 sfaturi pentru a preveni cancerul de colon

 

5 sfaturi pentru a preveni cancerul de colon

5 sfaturi pentru a preveni cancerul de colon Conform datelor statistice, cancerul de colon este cauza de deces a aproximativ 40.000 de persoane anual. Cancerul de colon este unul din cancerele care au cel mai bun pronostic dacă este diagnosticat în primele faze. 

 În primul rând, este bine de știut că acest tip de cancer nu poate fi prevenit 100%, deoarece este imposibil să se controleze toate variabilele. Însă, menținerea unei calități a vieții adecvate și o alimentație corectă au un impact major asupra stării de sănătate.

Citește mai mult:5 sfaturi pentru a preveni cancerul de colon

7 motive pentru a consuma morcovi

 

Morcovi pentru o sănătate mai bună

7 motive pentru a consuma morcovi Morcovul este una dintre legumele cele mai utilizate în toate bucătăriile lumii. Este originar din Asia Centrală, însă în prezent este cultivat în aproape toate țările.

 Gustul său delicios și versatilitatea sa l-au transformat în ingredientul sutelor de rețete din toate categoriile, dar este și un compus activ în multe produse de frumusețe. Știați de exemplu că morcovul și în special uleiul de morcov folosit în cosmetică este un aliat perfect pentru a evita îmbătrânirea prematură a pielii?

 În plus, s-a dovedit prin intermediul a numeroase studii că morcovul are o valoare nutrițională deosebită. Una dintre principalele sale proprietăți este conținutul său bogat de vitamina A, dar conține și mulți alți compuși sănătoși care aduc multiple beneficii.

Citește mai mult:7 motive pentru a consuma morcovi