Fructele te ajută să previi cancerul de sân

 

O viață sănătoasă poate preveni cancerul de sân

Fructele te ajută să previi cancerul de sân Conform Institutului American de Cercetare a Cancerului (AICR este sigla sa în engleză) 1 din 8 femei suferă de cancer de sân. Pentru a evita sau a preveni această boală care poate fi mortală, este necesar să avem o viață mai sănătoasă și să acordăm mai multă atenție alimentației.

 Principala cauză a cancerului este stilul de viață modern. Alimentele procesate, excesul de aditivi alimentari, poluarea, stresul cronic și emoțiile negative sunt factorii principali care cauzează o aciditate internă și implicit cancer.

40% dintre cazurile de cancer de sân se pot preveni

 Diverse cercetări medicale au demonstrat deja că există o legătură directă între nutriție, activitatea fizică, stil de viață și cancer. Specialiștii afirmă că aproximativ jumătate dintre femeile care se confruntă cu această boală ar fi putut să o evite cu ajutorul unei alimentații sănătoase, a exercițiilor fizice și având în general o viață sănătoasă cu obiceiuri benefice.

 Factori de risc care pot declanșa cancer de sân:

 - Vârsta înaintată

 - Antecedentele familiare

 - Terapiile hormonale

 - Obezitatea

 - Consumul de alcool

 - Exercițiile fizice excesive

 - Fumatul

 - Folosirea contraceptivelor orale

 - Prima menstruație înainte de 11 ani

 - Menopauză târzie după 55 ani

 - Prima sarcină după 35 ani

 - Sarcină înainte de 15 ani

 - Alimentație cu carențe de vitamine și proteine

Fructe recomandate pentru a preveni cancerul de sân

 Este important să alegem și să consumăm acele fructe care datorită proprietăților lor specifice pot ajuta la evitarea apariției cancerului de sân. Consumați-le de preferință crude și dacă în unele cazuri este posibil, cu coajă pentru a profita de toți nutrienții. Iată cele mai bune fructe care ajută ca celulele maligne să nu se dezvolte:

Coacăzele negre

 Coacăzele negre au capacitatea de a reduce inflamația și de a opri creșterea tumorilor de sân. Aceste fructe oferă fitonutrienți care distrug celulele cancerigene. Antioxidanții conținuți de coacăze îmbunătățesc acțiunea tratamentelor sau medicamentelor în cazul pacientelor care se confruntă deja cu această boală.

 Un pumn de coacăze negre consumat zilnic este suficient. Acestea pot fi consumate ca atare, cu puțină miere, pot fi adăugate în diverse shake-uri sau în salate de fructe.

Fructele roșii

 Proprietăți similare cu cele ale coacăzelor negre au și alte fructe precum zmeura, căpșunii, cireșele, vișinele, coacăzele roșii, strugurii roșii sau negri. Acestea conțin antioxidani puternici având capacitatea de a proteja celulele sănătoase de agenții cancerigeni. De exemplu, strugurii roșii sau cei negri, sunt foarte bogați în resveratrol, un tip de fitoalexitină care acționează precum un excelent remediu antiinflamatoriu foarte util pentru a ne proteja de cancere precum cancerul de colon sau cel de sân. În plus, această varietate de struguri, dispune de un nivel ridicat de antocianine care sunt foarte utile pentru inhibarea creșterii celulelor cancerigene. Totodată, antocianinele au grijă ca nivelul de estrogeni să nu se altereze, iar astfel împiedică dezvoltarea unui cancer de sân sau uterin.

 Se recomandă consumul zilnic de fructe roșii, atât crude cât și ca adaos în diverse sucuri, shake-uri sau salate de fructe.

Portocalele

 În realitate orice fruct care această culoare este recomandat (de exemplu, mandarine, mango, papaya, piersicile, caisele sau pepenele Cantalup). Acestea au capacitatea de a preveni cancerul de sân și furnizează o mare cantitate de vitamina C care fortifică sistemul imunitar. Multe dintre fructele portocalii oferă de asemenea carotenoizi care au rolul de a echilibra sănătatea.

 Consumați suc de portocale proaspăt stors la micul dejun și consumați un alt fruct portocaliu înainte de prânz sau de cină.

Rodiile

 Încă din antichitate erau apreciate beneficiile acestui fruct deosebit. Acum 2000 de ani, rodia era numită “forța naturii”. Cercetările medicale actuale au demonstrat că rodia este o sursă bogată de flavonoizi, tanini, antioxidanți și polifenoli, elemente esențile pentru prevenirea cancerului. Toți acești nutrienți prețioși recomandă rodia ca fiind un fruct care are excelente calități preventive contra cancerului (mai ales cancerul de sân, dar și de prostată, de plămâni și de colon).

 Se recomandă consumul unui pahar de suc de rodii proaspăt stors pe stomacul gol. Se poate consuma zilnic, înainte de masă.

Alte recomandări pentru prevenirea cancerului de sân

 Doar 10% dintre cazurile totale corespund factorilor ereditari sau genetici. Tocmai de aceea, pentru a evita apariția cancerului de sân, pe lângă realizarea autoexaminărilor și a unei mamografii anuale, este important să luați în considerare și următoarele recomandări:

Consumați fructe proaspete zilnic

 Fructele proaspete pot fi consumate sub formă de sucuri, shake-uri, salate sau fructul ca atare. Cel mai important este să consumați 3 fructe zilnic (și cel puțin 2 legume).

Creșteți consumul de legume

 Toate legumele proaspete sunt bune pentru menținerea unei sănătăți optime. Cele mai bune legume care pot preveni cancerul sunt: usturoiul, prazul, ceapa verde, varza de Bruxelles, conopida, brocoli, ridichile, varza roșie, morcovii, sparanghelul, spanacul, sfecla roșie, castraveții, țelina, salata verde.

 Dacă alegeți să le gătiți, pentru a păstra cât mai mulți nutrienți, se recomandă prepararea la aburi.

Consumați apă alcalină

 Apa alcalină este un tip de apă ionizată care acționează ca un antioxidant puternic și natural, având capacitatea de a ajuta organismul să elimine deșeurile acide pe care le produce procesul natural al digestiei. „Nicio boală, inclusiv cancerul, nu poate exista într-un mediu alcalin”, a afirmat doctorul Otto Warburg, autor al cărții Metabolismul tumorilor și recompensat cu premiul Nobel pentru descoperirile sale în medicină, în anul 1931.

Înlocuiți făina albă cu cea integrală

 Orezul, pastele, biscuiții, pizza, pâinea, produsele de patiserie, în general toate acele produse care conțin făină albă, preparați-le sau cumpărați-le în versiunea integrală. Este recomandat de asemenea și cuscusul de grâu integral, quinoa, ovăzul, hrișca și meiul.

Limitați consumul de carne roșie

 Consumul de carne de vacă, porc sau miel crește densitatea calorică a corpului. De asemenea, evitați carnea procesată precum mezelurile și preparatele din carne care se găsesc în produsele de tip fast-food. Acestea crează aciditate în corp ceea ce poate determina proliferarea celulelor cancerigene. Un corp prea acid crează în primul rând o problemă de respirație la nivelul celulelor, care perturbă la rândul ei schimbul de oxigen. Conform doctorului Otto Warburg, laureat al premiului Nobel pentru medicină: “Toate celule normale cer în mod absolut oxigen, însă celulele canceroase pot trăi fără oxigen – este o regulă fără excepție. Țesuturile canceroase sunt țesuturi acide, în timp ce țesuturile sănătoase sunt țesuturi alcaline. ”

Evitați băuturile îndulcite, cele alcoolice și cu cafeină

 Aceste băuturi sunt asociate cu bolile cronice la adulți, printre care și cancerul. În ceea ce privește consumul de alcool, cercetările au demonstrat că acesta crește cu 12% riscul de a suferi de cancer de sân. Alegeți în schimb apa pură, sucurile de fructe și legumele și maceratele sau infuziile din plante.

Sursă: Ayurvedic Medica

Categorie:

Mai poți citi din Tips-uri sănătate

Strategii eficiente pen…

 Începeți cu bazele pentru un păr sănătos  Îngrijirea adecvată a părului și prevenirea c...

11 modalități de prel…

Modalități ușoare de prelungire a vieții  Deși încă nu am reușit să inventăm o poțiune ...

10 alimente recomandate…

Ce beneficii vă oferă mâncarea sezonieră în această perioadă a anului?  Dacă urmați înț...

10 semne ale deficienț…

Ce sunt proteinele?  Proteina este un nutrient esențial pentru buna funcționare a organismului n...

Toamna: anotimpul schim…

Cum ne influențează schimbarea anotimpurilor?  „Toamna schimbă sângele” este o zicală pop...

12 alimente bogate în …

Importanța enzimelor pentru sănătate  Odată cu vârsta corpul nostru produce din ce în ce mai...

8 beneficii ale consumu…

Nectarinele aduc beneficii intestinului, ochilor, inimii și sistemului imunitar  Este un mit comu...

Recomandări și tratam…

5 plante medicinale care ne oferă energie primăvara  Pentru a depăși starea constantă de obos...

Recomandări și tratam…

Suferiți de astenie de primăvară?  Primăvara mobilizează ceea ce stagnează în organism și ...

6 motive pentru a consu…

Ouăle, o sursă de energie și nutrienți  Un ou mediu de găină are 60 de calorii și conține ...

Vitamine, minerale și …

Vitaminele care întăresc sistemul imunitar  In lupta împotriva unei infecții sau combaterea r...

10 beneficii pentru să…

Care sunt principalele beneficii ale portocalelor?  Portocalele sunt un aliment dulce și delici...

5 moduri de a preveni r…

A preveni este mai ușor decât a trata  Cu sezonul rece și gripa la orizont, s-ar putea să înc...

12 alimente care au gri…

Alimentația afectează sănătatea dinților  Periajul dinților după mese, folosirea aței dent...

12 beneficii ale migdal…

Ce conțin migdalele?  Migdalele sunt unul dintre cele mai consumate fructe cu coajă lemnoa...

12 beneficii ale piersi…

Ce conțin piersicile?  Piersicile sunt fructe dulci și delicioase, care se consumă proaspete sa...

6 alimente depurative d…

Alimentele de primăvară, o sursă de energie  Alimentele depurative de primăvară sunt proaspet...

Cireșele: 6 beneficii …

Cireșele, un aliat al sănătății  Toată lumea știe cât de delicioase sunt cireșele pot fi...

Cum să combatem asteni…

Cum se manifestă astenia de primăvară?  Astenia este o afecțiune care apare de obicei în timp...

16 motive pentru a cons…

16 motive pentru a consuma ananas  În afară de gustul său delicios, ananasul ne poate ajuta să...

Cele mai bune alimente …

Cum să ne îngrijim sănătatea pe timpul iernii?  Iarna suntem expuși la aer rece, ninsoare, pl...

10 motive pentru a cons…

Sfecla roșie, o sursă de sănătate  Sfecla roșie, având denumirea științifică Beta v...

4 sfaturi nutriționale…

Sfaturi nutriționale pentru sezonul rece  Cu fiecare schimbare de anotimp, necesitățile nutriț...

Puterea antioxidantă a…

  Căpșunii, apreciați în întreaga lume  Căpșunii care se cultivă în prezent în ...

10 alimente anti-obosea…

  De ce apare oboseala?  Oboseala este rezultatul logic al unui efort fizic sau mental int...

Beneficiile și proprie…

  Ovăzul, regina cerealelor  Ovăzul este una dintre cerealele cele mai consumate în întreaga...

6 motive pentru a consu…

  Grapefruit-ul are grijă de sănătatea și aspectul nostru  Conform unui studiu publicat rece...

Rucola: proprietăți …

  Rucola: proprietăți și beneficii  Știați că Rucola este una dintre cele mai complete leg...

11 băuturi detoxifiant…

  11 băuturi detoxifiante  Stilul de viață modern, precum și efectele cauzate de poluare, po...

Ghid complet pentru sl…

  Ghid complet pentru slăbit (II)  Creșterea în greutate este un mecanism de protecție a cor...

Ghid complet pentru sl…

  Cum să slăbim într-un mod sănătos?  Eliminarea kilogramelor nedorite este o problemă cu ...

7 antibiotice naturale

  Antibioticele slăbesc sistemul imunitar   Încă din anul 1940, antibioticele au fost folosit...

Ovăzul și beneficiil…

  Ovăzul, unul dintre cele mai sănătoase alimentele  Puține alimente sunt atât de sănătoa...

5 alimente care întăr…

  Funcționarea corectă a sistemului imunitar depinde de alimentație  Se spune că suntem ceea...

Beneficiile fructelor d…

  Ce fructe putem găsi toamna și ce beneficii ne oferă acestea atunci când le consumăm?  Nu...

7 beneficii ale ghimbir…

  Ghimbirul susține starea de sănătate  Ghimbirul este din ce în ce mai cunoscut în ultima ...

10 alimente bogate în …

  Funcțiile și tipurile de acizi grași Omega 3  Importanța acordată acizilor grași Omega 3...

Ciocolata neagră poten…

  Ciocolata pură este un superaliment  Combinat cu o dietă sănătoasă, consumul zilnic al un...

Probioticele pot protej…

  Probioticele pot combate cancerul de sân  În prezent, cancerul de sân este unul dintre cele...

Factori negativi în ca…

  Cum apare cancerul?  Cancerul este rezultatul unei creșteri dezordonate a celulelor din anumi...

Hipotiroidismul: simpto…

  Hipotiroidismul: simptome și dietă  Hipotiroidismul este o tulburare care se produce atunci ...

Secretul populației ca…

  Secretul populației care nu are cancer  În ziua de azi, cancerul este din păcate una dintre...

Perele și beneficiile …

  Perele - un aliat al sănătății  Perele sunt foarte gustoase, au un conținut bogat de apă...

Secrete anti-îmbătrâ…

  Secrete anti-îmbătrânire din Himalaya  Cu siguranță ați auzit de anumite capacități ex...

5 tipuri de cancer ușo…

  5 tipuri de cancer ușor de prevenit  Conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), ce...

7 semne ale cancerului …

  Ce este cancerul cervical?  Cancerul cervical este al treilea tip de cancer comun în rândul ...

Simptomele cancerului d…

  Simptomele cancerului de prostată  Acest tip de cancer obișnuiește să fie cel mai comun pe...

Cum se poate preveni ca…

  Despre importanța prevenirii cancerului  Estimări recente din domeniul medical au indicat fa...

Cele mai bune diuretice…

  Ce este retenția de lichide?  Numele științific pentru retenția de lichide este hidropizie...

Ceaiul Mate: antioxidan…

  Ceaiul Mate: antioxidant și depurativ  Ceaiul denumit Yerba mate este o băutură tradiționa...

Beneficiile kefirului p…

  Ce este kefirul?  Kefirul este lapte fermentat de vacă sau de capră și are un gust acid și...

Antioxidanții și prev…

  Ce sunt radicalii liberi și ce rol au în formarea cancerului?  Radicalii liberi sunt compuș...

Beneficiile smochinelor…

  11 beneficii ale smochinelor  Smochinele sunt foarte bogate în nutrienți benefici pentru să...

Beneficiile steviei pen…

  Despre stevie – date generale  Stevia Rebaudiana Bertoni este o plantă perenă având un ri...

Recomandări pentru pre…

  Cum deteriorează soarele pielea?  Expunerea excesivă la soare poate cauza o deteriorare în ...

Probioticele și afecț…

  Ce sunt probioticele?  Conform FAO (Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agr...

Suplimente naturale car…

  5 suplimente naturale contra cancerului  Natura, în generozitatea sa, ne pune la dispoziție ...

Vitamina C previne oste…

Vitamina C și sănătatea oaselor  Conform datelor oferite de un studiu medical realizat recent d...

8 beneficii ale vinului…

  8 beneficii ale vinului roșu  A consuma din când în când câte un pahar cu vin roșu ne po...

6 alternative naturale …

  Alternative naturale la laptele de vacă  Diversele sortimente de lapte vegetal au o consisten...

Shake-uri pentru un plu…

  Shake-urile sunt delicioase și pline de vitamine  Pentru a ne bucura de un mic dejun energiza...

Spanacul, aliatul de fi…

  Spanacul are efecte terapeutice puternice  Spanacul este cunoscut drept planta primaverii cu e...

Primăvara, anotimpul p…

  Primăvara, anotimpul perfect pentru detoxifiere  Primăvara este momentul ideal pentru a slă...

Cum luptăm cu astenia …

  Astenia de primăvară aduce modificări în corpul uman  Astenia de primăvară este o stare ...

Alimente bogate în fla…

  Alimente bogate în flavonoide contra anxietății  În prezent, anxietatea afectează o m...

Recomandări pentru pre…

  Bolile cardiovasculare pot fi prevenite  În prezent, accidentele cardiovasculare continuă s...

Beneficiile triptofanul…

  Ce este triptofanul?  Triptofanul este un aminoacid esențial care trebuie să fie obținut di...

Beneficiile extraordina…

  Bananele conțin nutrienți importanți pentru sănătate  Bananele sunt fructe delicioase pe ...

Cum să identificăm de…

  De ce apar deficiențele nutriționale?  Există o mare posibilitate ca corpul să fie deficie...

Recomandări pentru pre…

  Recomandări pentru prevenirea bolilor renale  Rinichii sunt niște organe care la fel ca fica...

Beneficiile verzei de B…

Varza de Bruxelles – date generale  Varza de Bruxelles aparține familiei Brassica și este înr...

Trucuri pentru a fi în…

  Câteva trucuri pentru a fi în formă după excesele de Crăciun   După mesele de Crăciun d...

Cele mai bune legume an…

  Alimentația previne și tratează cancerul  Cancerul este o boală care se caracterizează pr...

Beneficiile orezului in…

  Beneficiile orezului integral  Orezul este unul din alimentele de bază din multe culturi, în...

Alimente cu putere anti…

  Recomandări pentru o dietă anticancer   Ca măsuri de prevenție a apariției cancerului, es...

Cele mai bune alimente …

  10 alimente bune pentru diabetici  Asociația Americană de Diabet a publicat o listă cu cele...

9 alimente pentru a com…

  Ce este depresia?  Depresia este o tulburare care afectează în prezent milioane de persoane...

Rețete savuroase și b…

  Nucile pecan au un gust cu totul aparte  Nu mulți dintre noi am auzit de nucile pecan și foa...

Alimente care te ajută…

  Alimentația, cel mai bun aliat al tău contra cancerului  Alimentația poate să devină unul...

Descoperă beneficiile …

  Apa cu ananas te păstrează hidratat  Apa cu ananas are proprietăți anti-inflamatorii, puri...

8 strategii pentru a pr…

  8 strategii pentru a preveni un atac cerebral  Se pare că accidentul cerebral vascular este u...