5 motive pentru a consuma struguri negri

 

Strugurii negri – o comoară pentru sănătate

5 motive pentru a consuma struguri negri Struguri albi sau struguri negri? Care sunt cei mai buni? În general, strugurii sunt o sursă naturală de antioxidanți și vitamine și ajută la prevenirea îmbătrânirii premature și a numeroase boli. Datorită multiplelor lor beneficii, strugurii sunt mai ales recomandați în anemii, astenii, stări de convalescență, afecțiuni hepatice, stres cronic. Strugurii negri sunt de asemenea diuretici, laxativi, coleretici, colecistokinetici, detoxifianți, hipocolesterolemianți, regeneratori hepatici, calmanți și combat insomniile.

 Este bine ca strugurii să fie consumați cu tot cu coajă, deoarece aceasta este un bun detoxifiant pentru organism, de asemenea se pot mesteca și sâmburii, care conțin un ulei gras cu rol benefic asupra nivelului de colesterol din sânge și a vaselor sanguine.

 Diverse studii medicale au confirmat deja faptul că strugurele negru este unul dintre cele mai sănătoase fructe. Strugurii negri conțin o mulțime de oligoelemente care fortifică organismul și îi oferă vitalitate, tocmai de aceea au fost denumiți și „polivitamine naturale”. În compozitia strugurilor negri se regăsesc calciul, fosforul, potasiul, sodiul, fierul, dar și vitaminele A, B1, B2 , C, precum și niacină și taninuri. Strugurii negri conțin resveratrol care este unul dintre cei mai puternici antioxidanți naturali cunoscuți; mai conțin și licopenă, bioflavonoide, acizi grași omega 3 și 6, mangan, cupru, antocianide, acid elagic și melatonină. Strugurii negri ne ajută de asemenea la:

 - Fortifierea sistemului nervos

 - Potențarea metabolismului proteinelor

 - Facilitarea formării colagenului.

 Iată în continuare care sunt beneficiile cele mai importante ale strugurilor negri:

 

 1. Strugurii negri sunt buni pentru sistemul osos

 Mai ales dacă avem antecedente în familie de osteoporoză, este recomandat să consumăm struguri negri, al căror conținut de calciu și alte minerale importante aduce multe beneficii pentru sănătatea sistemului osos.

 În același timp, consumul regulat de struguri negri ne va ajuta să ne creștem rezervele de calciu, fier, cupru și mangan, foarte necesare pentru a oferi rezistență și forță oaselor și articulațiilor.

 

 2. Strugurii negri previn bolile cardiovasculare

 - Strugurii negri conțin mai mulți tanini și polifenoli decât strugurii albi, care sunt un tip de substanțe care ne protejează celulele de atacul radicalilor liberi și previn îmbătrânirea prematură a organismului.

 - Acest fruct de sezon crește nivelul de oxid nitric din sânge, care este necesar pentru evitarea formării cheagurilor de sânge.

 - În plus, strugurii negri ajută la reducerea nivelului de colesterol rău sau LDL. Acest aspect este important pentru îngrijirea sănătății inimii, deoarece colesterolul rău generează plăci pe artere și împiedică circulația corectă a sângelui.

 - Strugurii negri sunt foarte bogați în flavonoizi, foarte indicați pentru a proteja inima și arterelor și pentru a elimina toxinele din sânge.

 

 3. Strugurii negri ne îmbunătățesc digestia

 Strugurii și în special pielița și semințele acestora sunt excelente laxative, ajutând la evitarea constipației, sunt bogați în fibre care curăță și purifică intestinele pentru a favoriza astfel absorbția nutrienților și în plus, reduc inflamațiile.

 Dacă suferiți de indigestie sau aveți tulburări stomacale, este indicat să consumați între 8 și 10 struguri negri. Această varietate, spre deosebire de strugurii albi, are un nivel foarte scăzut de zaharuri.

 

 4. Strugurii negri ne protejează de cancer

 Strugurii, precum multe alte alimente sănătoase, ne protejează sănătatea datorită nivelelor ridicate de antioxidanți pe care îi conțin.

 Strugurii negri, spre deosebire de cei albi, sunt foarte bogați în resveratrol, un tip de fitoalexitină care acționează precum un excelent remediu antiinflamatoriu foarte util pentru a ne proteja de cancere precum cancerul de colon sau cel de sân.

 În plus, această varietate de struguri, dispune de un nivel ridicat de antocianine care sunt foarte utile pentru inhibarea creșterii celulelor cancerigene și care, în plus,  au grijă ca nivelul de estrogeni să nu se altereze, iar astfel împiedică dezvoltarea unui cancer de sân sau uterin.

 

 5. Strugurii negri au grijă de sănătatea cerebrală

 Pentru a menține o bună sănătate cerebrală este necesar să ne menținem mintea activă, curioasă și capabilă să gestioneze în mod adecvat focarele de stres.

 În acest sens, alimentația are un rol fundamental, datorită nutrienților care sunt capabili să favorizeze o corectă sinapsă a celulelor cerebrale, o circulație sanguină corectă care să ne ajute să evităm îmbătrânirea prematură.

 Strugurii negri sunt o comoară naturală de acid folic și de vitamine din grupa B, care sunt nutrienți esențiali pentru formarea țesuturilor noi, a legăturilor celulare și a funcționării corecte a creierului și a altor organe.

 De asemenea, fiind foarte bogați în minerale, strugurii negri, consumați în mod regulat, ne vor îmbunătăți memoria și procesele cognitive de bază precum atenția și agilitatea mentală.

 Este recomandat să consumați la micul dejun 20 de grame de struguri negri. Puteți sa-i combinați cu un bol de fulgi de ovăz peste care puteți presăra două-trei nuci. Dacă veți completa acest mic dejun cu o sursă de proteine precum un ou și cu o infuzie bogată în antioxidanți precum un ceai verde sau alb, veți face o alegere ideală pentru sănătate.

Sursă: Sănătate cu Dr. Cătălin Luca

Categorie:

Mai poți citi din Tips-uri sănătate

Strategii eficiente pen…

 Începeți cu bazele pentru un păr sănătos  Îngrijirea adecvată a părului și prevenirea c...

11 modalități de prel…

Modalități ușoare de prelungire a vieții  Deși încă nu am reușit să inventăm o poțiune ...

10 alimente recomandate…

Ce beneficii vă oferă mâncarea sezonieră în această perioadă a anului?  Dacă urmați înț...

10 semne ale deficienț…

Ce sunt proteinele?  Proteina este un nutrient esențial pentru buna funcționare a organismului n...

Toamna: anotimpul schim…

Cum ne influențează schimbarea anotimpurilor?  „Toamna schimbă sângele” este o zicală pop...

12 alimente bogate în …

Importanța enzimelor pentru sănătate  Odată cu vârsta corpul nostru produce din ce în ce mai...

8 beneficii ale consumu…

Nectarinele aduc beneficii intestinului, ochilor, inimii și sistemului imunitar  Este un mit comu...

Recomandări și tratam…

5 plante medicinale care ne oferă energie primăvara  Pentru a depăși starea constantă de obos...

Recomandări și tratam…

Suferiți de astenie de primăvară?  Primăvara mobilizează ceea ce stagnează în organism și ...

6 motive pentru a consu…

Ouăle, o sursă de energie și nutrienți  Un ou mediu de găină are 60 de calorii și conține ...

Vitamine, minerale și …

Vitaminele care întăresc sistemul imunitar  In lupta împotriva unei infecții sau combaterea r...

10 beneficii pentru să…

Care sunt principalele beneficii ale portocalelor?  Portocalele sunt un aliment dulce și delici...

5 moduri de a preveni r…

A preveni este mai ușor decât a trata  Cu sezonul rece și gripa la orizont, s-ar putea să înc...

12 alimente care au gri…

Alimentația afectează sănătatea dinților  Periajul dinților după mese, folosirea aței dent...

12 beneficii ale migdal…

Ce conțin migdalele?  Migdalele sunt unul dintre cele mai consumate fructe cu coajă lemnoa...

12 beneficii ale piersi…

Ce conțin piersicile?  Piersicile sunt fructe dulci și delicioase, care se consumă proaspete sa...

6 alimente depurative d…

Alimentele de primăvară, o sursă de energie  Alimentele depurative de primăvară sunt proaspet...

Cireșele: 6 beneficii …

Cireșele, un aliat al sănătății  Toată lumea știe cât de delicioase sunt cireșele pot fi...

Cum să combatem asteni…

Cum se manifestă astenia de primăvară?  Astenia este o afecțiune care apare de obicei în timp...

16 motive pentru a cons…

16 motive pentru a consuma ananas  În afară de gustul său delicios, ananasul ne poate ajuta să...

Cele mai bune alimente …

Cum să ne îngrijim sănătatea pe timpul iernii?  Iarna suntem expuși la aer rece, ninsoare, pl...

10 motive pentru a cons…

Sfecla roșie, o sursă de sănătate  Sfecla roșie, având denumirea științifică Beta v...

4 sfaturi nutriționale…

Sfaturi nutriționale pentru sezonul rece  Cu fiecare schimbare de anotimp, necesitățile nutriț...

Puterea antioxidantă a…

  Căpșunii, apreciați în întreaga lume  Căpșunii care se cultivă în prezent în ...

10 alimente anti-obosea…

  De ce apare oboseala?  Oboseala este rezultatul logic al unui efort fizic sau mental int...

Beneficiile și proprie…

  Ovăzul, regina cerealelor  Ovăzul este una dintre cerealele cele mai consumate în întreaga...

6 motive pentru a consu…

  Grapefruit-ul are grijă de sănătatea și aspectul nostru  Conform unui studiu publicat rece...

Rucola: proprietăți …

  Rucola: proprietăți și beneficii  Știați că Rucola este una dintre cele mai complete leg...

11 băuturi detoxifiant…

  11 băuturi detoxifiante  Stilul de viață modern, precum și efectele cauzate de poluare, po...

Ghid complet pentru sl…

  Ghid complet pentru slăbit (II)  Creșterea în greutate este un mecanism de protecție a cor...

Ghid complet pentru sl…

  Cum să slăbim într-un mod sănătos?  Eliminarea kilogramelor nedorite este o problemă cu ...

7 antibiotice naturale

  Antibioticele slăbesc sistemul imunitar   Încă din anul 1940, antibioticele au fost folosit...

Ovăzul și beneficiil…

  Ovăzul, unul dintre cele mai sănătoase alimentele  Puține alimente sunt atât de sănătoa...

5 alimente care întăr…

  Funcționarea corectă a sistemului imunitar depinde de alimentație  Se spune că suntem ceea...

Beneficiile fructelor d…

  Ce fructe putem găsi toamna și ce beneficii ne oferă acestea atunci când le consumăm?  Nu...

7 beneficii ale ghimbir…

  Ghimbirul susține starea de sănătate  Ghimbirul este din ce în ce mai cunoscut în ultima ...

10 alimente bogate în …

  Funcțiile și tipurile de acizi grași Omega 3  Importanța acordată acizilor grași Omega 3...

Ciocolata neagră poten…

  Ciocolata pură este un superaliment  Combinat cu o dietă sănătoasă, consumul zilnic al un...

Probioticele pot protej…

  Probioticele pot combate cancerul de sân  În prezent, cancerul de sân este unul dintre cele...

Factori negativi în ca…

  Cum apare cancerul?  Cancerul este rezultatul unei creșteri dezordonate a celulelor din anumi...

Hipotiroidismul: simpto…

  Hipotiroidismul: simptome și dietă  Hipotiroidismul este o tulburare care se produce atunci ...

Secretul populației ca…

  Secretul populației care nu are cancer  În ziua de azi, cancerul este din păcate una dintre...

Perele și beneficiile …

  Perele - un aliat al sănătății  Perele sunt foarte gustoase, au un conținut bogat de apă...

Secrete anti-îmbătrâ…

  Secrete anti-îmbătrânire din Himalaya  Cu siguranță ați auzit de anumite capacități ex...

5 tipuri de cancer ușo…

  5 tipuri de cancer ușor de prevenit  Conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), ce...

7 semne ale cancerului …

  Ce este cancerul cervical?  Cancerul cervical este al treilea tip de cancer comun în rândul ...

Simptomele cancerului d…

  Simptomele cancerului de prostată  Acest tip de cancer obișnuiește să fie cel mai comun pe...

Cum se poate preveni ca…

  Despre importanța prevenirii cancerului  Estimări recente din domeniul medical au indicat fa...

Cele mai bune diuretice…

  Ce este retenția de lichide?  Numele științific pentru retenția de lichide este hidropizie...

Ceaiul Mate: antioxidan…

  Ceaiul Mate: antioxidant și depurativ  Ceaiul denumit Yerba mate este o băutură tradiționa...

Beneficiile kefirului p…

  Ce este kefirul?  Kefirul este lapte fermentat de vacă sau de capră și are un gust acid și...

Antioxidanții și prev…

  Ce sunt radicalii liberi și ce rol au în formarea cancerului?  Radicalii liberi sunt compuș...

Beneficiile smochinelor…

  11 beneficii ale smochinelor  Smochinele sunt foarte bogate în nutrienți benefici pentru să...

Beneficiile steviei pen…

  Despre stevie – date generale  Stevia Rebaudiana Bertoni este o plantă perenă având un ri...

Recomandări pentru pre…

  Cum deteriorează soarele pielea?  Expunerea excesivă la soare poate cauza o deteriorare în ...

Probioticele și afecț…

  Ce sunt probioticele?  Conform FAO (Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agr...

Suplimente naturale car…

  5 suplimente naturale contra cancerului  Natura, în generozitatea sa, ne pune la dispoziție ...

Vitamina C previne oste…

Vitamina C și sănătatea oaselor  Conform datelor oferite de un studiu medical realizat recent d...

8 beneficii ale vinului…

  8 beneficii ale vinului roșu  A consuma din când în când câte un pahar cu vin roșu ne po...

6 alternative naturale …

  Alternative naturale la laptele de vacă  Diversele sortimente de lapte vegetal au o consisten...

Shake-uri pentru un plu…

  Shake-urile sunt delicioase și pline de vitamine  Pentru a ne bucura de un mic dejun energiza...

Spanacul, aliatul de fi…

  Spanacul are efecte terapeutice puternice  Spanacul este cunoscut drept planta primaverii cu e...

Primăvara, anotimpul p…

  Primăvara, anotimpul perfect pentru detoxifiere  Primăvara este momentul ideal pentru a slă...

Cum luptăm cu astenia …

  Astenia de primăvară aduce modificări în corpul uman  Astenia de primăvară este o stare ...

Alimente bogate în fla…

  Alimente bogate în flavonoide contra anxietății  În prezent, anxietatea afectează o m...

Recomandări pentru pre…

  Bolile cardiovasculare pot fi prevenite  În prezent, accidentele cardiovasculare continuă s...

Beneficiile triptofanul…

  Ce este triptofanul?  Triptofanul este un aminoacid esențial care trebuie să fie obținut di...

Beneficiile extraordina…

  Bananele conțin nutrienți importanți pentru sănătate  Bananele sunt fructe delicioase pe ...

Cum să identificăm de…

  De ce apar deficiențele nutriționale?  Există o mare posibilitate ca corpul să fie deficie...

Recomandări pentru pre…

  Recomandări pentru prevenirea bolilor renale  Rinichii sunt niște organe care la fel ca fica...

Beneficiile verzei de B…

Varza de Bruxelles – date generale  Varza de Bruxelles aparține familiei Brassica și este înr...

Trucuri pentru a fi în…

  Câteva trucuri pentru a fi în formă după excesele de Crăciun   După mesele de Crăciun d...

Cele mai bune legume an…

  Alimentația previne și tratează cancerul  Cancerul este o boală care se caracterizează pr...

Beneficiile orezului in…

  Beneficiile orezului integral  Orezul este unul din alimentele de bază din multe culturi, în...

Alimente cu putere anti…

  Recomandări pentru o dietă anticancer   Ca măsuri de prevenție a apariției cancerului, es...

Cele mai bune alimente …

  10 alimente bune pentru diabetici  Asociația Americană de Diabet a publicat o listă cu cele...

9 alimente pentru a com…

  Ce este depresia?  Depresia este o tulburare care afectează în prezent milioane de persoane...

Rețete savuroase și b…

  Nucile pecan au un gust cu totul aparte  Nu mulți dintre noi am auzit de nucile pecan și foa...

Alimente care te ajută…

  Alimentația, cel mai bun aliat al tău contra cancerului  Alimentația poate să devină unul...

Descoperă beneficiile …

  Apa cu ananas te păstrează hidratat  Apa cu ananas are proprietăți anti-inflamatorii, puri...

8 strategii pentru a pr…

  8 strategii pentru a preveni un atac cerebral  Se pare că accidentul cerebral vascular este u...