Cinci sfaturi pentru sănătatea ficatului

 

Cinci sfaturi pentru sănătatea ficatului

Cinci sfaturi pentru sănătatea ficatului

 Ficatul este un organ de mare importanță care participă la digestie și în general la buna funcționare a metabolismului, având diferite funcții vitale.  Este vorba de al doilea organ mai mare, după piele și care este situat în partea dreaptă a cutiei toracice.

 Ficatul reglează secreția anumitor hormoni, depozitează nutrienți și produce proteine dar și enzimele care participă la digestie (bila).

 Din păcate, ficatul este un organ care poate fi afectat de obiceiurile proaste și în principal de ingerarea unor de substanțe și alimente care aduc prejudicii sănătății. Tocmai de aceea, următoarele sfaturi ne pot ajuta să avem grijă de sănătatea ficatului.

Citește mai mult:Cinci sfaturi pentru sănătatea ficatului

10 produse nocive pentru sănătate

 

Să renunțăm la produsele nocive pentru sănătate

10 produse nocive pentru sănătate În fiecare zi, suntem în contact cu un număr mare de produse - multe dintre ele prezintă riscuri pentru sănătate care se pot acumula odată cu trecerea timpului. Multe substanțe chimice par să fie sigure, însă nu sunt și probabil nici măcar nu bănuiți cât de dăunătoare sunt pentru sănătate.

 Însă alte produse care fac parte din stilul de viață “standard” contemporan - precum aparatele electronice și inclusiv scaunul de la biroul dumneavoastră de lucru – pot de asemenea să cauzeze în timp deteriorări ale sănătății.

 Lista produselor pe care ar trebui să le eliminăm pentru a ne proteja sănătatea este cu siguranță mai lungă, însă vă oferim în continuare 10 produse pe care în general le folosim zilnic și la care, pentru binele sănătății noastre, ar trebui să renunțăm. Iată care sunt acestea:

Citește mai mult:10 produse nocive pentru sănătate

Ce este stresul oxidativ?

 

Ce este stresul oxidativ?

Ce este stresul oxidativ? Se știe că stresul oxidativ este un dezechilibru care este relaționat cu boli având un mare impact degenerativ, precum diabetul, ateroscleroza, Alzheimer, Parkinson, tulburări cardiovasculare și cu îmbătrânirea prematură.

 Totuși, nu este clară legătura dintre stresul vieții zilnice și stresul oxidativ. Chiar dacă stresul cronic poate cauza deteriorări la nivel celular, nu există o linie clară între una și cealaltă.

 

Oxidarea și antioxidanții

 Celulele din corp suferă procese oxidative. Oxidarea celulară produce, ca rezultat, radicali liberi. Aceștia sunt de natură diferită și sunt, împreună cu dioxidul de carbon pe care îi inspiram, deșeuri ai procesului de oxidare celulară. Radicalii liberi deteriorează proteinele, lipidele și lanțul de ADN la nivel celular.

Citește mai mult:Ce este stresul oxidativ?

Ciocolata neagră și beneficiile ei pentru sănătate

 

Ciocolata neagră de calitate este benefică pentru sănătate

Ciocolata neagră și beneficiile ei pentru sănătate Un număr considerabil de studii au concluzionat că ciocolata neagră are într-adevăr beneficii incontestabile asupra sănătății – doar atunci când este consumată cu moderație și se folosește ciocolată de cea mai bună calitate, cu un conținut de cacao de minim 70%.

 

Folosirea ciocolatei ca instrument terapeutic

 În general, pare preferabil să se consume cantități mai mici de ciocolată la intervale mai frecvente, cu scopul de a asigura un flux mai stabil de nutrienți în fluxul sanguin. Conform Dr. Beatrice Golomb, care a cercetat îndeaproape acest subiect, studiile arată că un consum zilnic de ciocolată neagră în doze împărțite (de două-trei ori pe zi) cu condiția să se controleze consumul acesteia și să fie de bună calitate.

Citește mai mult:Ciocolata neagră și beneficiile ei pentru sănătate

Cum se previne diabetul zaharat de tip 2?

 

Ce este diabetul zaharat de tip 2?

Cum se previne diabetul zaharat de tip 2? Cercetările medicale referitoare la diabetul zaharat de tip 2 au evidențiat faptul că apariția acestuia se datorează unei alimentații defectuoase - de fapt, unui consum preponderent de alimente inadecvate, care sunt dăunătoare pentru sănătate. Medicii consideră că diabetul de tip 2 este o problemă care provine din "dereglarea controlului de zahăr din sânge," ceea ce în termeni generali are ca explicație "incapacitatea corpului de a produce suficientă insulină."

 Totuși, în realitate, adevărata problemă se pare că este semnalizarea inadecvată a leptinei și a insulinei. În cazul diabetului zaharat de tip 2, pancreasul continuă să producă o anumită cantitate de insulină - de fapt, în general, un exces de insulină este produs zilnic - însă pancreasul este incapabil să recunoască insulina și să o folosească în mod corect.

Citește mai mult:Cum se previne diabetul zaharat de tip 2?