Cum se previne diabetul zaharat de tip 2?

 

Ce este diabetul zaharat de tip 2?

Cum se previne diabetul zaharat de tip 2? Cercetările medicale referitoare la diabetul zaharat de tip 2 au evidențiat faptul că apariția acestuia se datorează unei alimentații defectuoase - de fapt, unui consum preponderent de alimente inadecvate, care sunt dăunătoare pentru sănătate. Medicii consideră că diabetul de tip 2 este o problemă care provine din "dereglarea controlului de zahăr din sânge," ceea ce în termeni generali are ca explicație "incapacitatea corpului de a produce suficientă insulină."

 Totuși, în realitate, adevărata problemă se pare că este semnalizarea inadecvată a leptinei și a insulinei. În cazul diabetului zaharat de tip 2, pancreasul continuă să producă o anumită cantitate de insulină - de fapt, în general, un exces de insulină este produs zilnic - însă pancreasul este incapabil să recunoască insulina și să o folosească în mod corect.

 Aceasta este o etapă avansată de rezistență la insulină, care în mod normal este cauzată de o alimentație prea bogată în zahăr și în alimente care se transformă în zahăr. Diabetul zaharat de tip 2 implică de asemenea o proastă funcționare a semnalizării leptinei, care este cauzată de nivelele ridicate la modul cronic de insulină și de leptină – datorită în mod cert, unei alimentații mult prea bogate în zahăr.

 În mod îngrijorător, diabetul zaharat de tip 2 crește într-un ritm rapid mai ales în cazul copiilor și adolescenților. Date medicale recente au evidențiat că între anii 2001 și 2009, diabetul de tip 2 la copiii având vârste cuprinse între 10 și 19 ani a crescut cu aproximativ 30%. Iar aceasta din cauza unei alimentații greșite care se bazează preponderent sau exclusiv pe alimentele de tip fast-food, care sunt pline de conservanți, stabilizatori, amelioratori de gust și E-uri, dar și de zahăr. De exemplu, în Statele Unite, unde se știe că este favorizată alimentația de tip fast-food sau junk-food, s-a înregistrat o creștere rapidă a cazurilor de prediabet și diabet de tip 2 în ultimul deceniu. Statisticile au arătat că din 80 de milioane de persoane, aproximativ, o persoană din patru are în prezent diabet sau pre-diabet.

 

Care sunt simptomele diabetului zaharat de tip 2?

 Este posibil ca persoanele cu diabet zaharat de tip 2 să nu prezinte simptome timp de mulți ani înainte de a primi acest diagnostic. Se pare că în cazul diabetului de tip 2 simptomele sunt mai subtile, însă creşterea volumului urinar şi senzația de sete care pot fi uşoare la început se agravează treptat de-a lungul săptămânilor sau lunilor. Ulterior, apare starea de oboseală extremă, vederea neclară şi deshidratarea. În unele cazuri, în stadiile precoce ale diabetului, glicemia scade anormal de mult, ceea ce este hipoglicemie.

 Însă când glicemia creşte foarte mult, pacienţii care suferă de diabet zaharat de tip 2 pot prezenta deshidratare severă, care poate conduce la confuzie mentală, somnolenţă şi crize convulsive. Această afecţiune este denumită în termeni medicali comă hiperosmolară hiperglicemică non-cetozică.

 O recomandare utilă: asigurați-vă că vă controlați nivelul de insulină pe stomacul gol, pe lângă monitorizarea nivelului de zahăr din sânge. Ideal este ca nivelul de insulină pe stomacul gol să fie situat între 2 și 4. Cu cât este mai mare nivelul de insulină, cu atât mai mare este rezistența la insulină și trebuie să urmați foarte strict planul de tratament, mai ales când este vorba să vă modificați alimentația.

 Dacă faceți parte din procentul de 80% din cei care au rezistență la insulină sau la leptină (supragreutate, tensiune arterială ridicată, diabetic cu supragreutate sau cei care iau statine), cel mai bine ar fi să restrângeți consumul total de fructoză la doar 15 grame pe zi, până când se vor normaliza nivelele de insulină și leptină.

 

          10 recomandări pentru a preveni diabetul de tip 2

 

 Pentru că a preveni este infinit mai înțelept decât a trata, iată în continuare câteva recomandări importante pentru prevenirea acestei boli. Următoarele modificări în stilul de viață și de alimentație sunt fundamentale pentru a preveni diabetul zaharat de tip 2:

 

1. Înlocuiți alimentele procesate și toate formele de zahăr cu alimente integrale și proaspete.

 Fructoza, cerealele procesate și carbohidrații care se transformă în zahăr sunt în mare parte responsabile de reacțiile adverse ale insulinei în corp.

 Modalitatea cea mai simplă de a obține acesta este de a înlocui alimentele procesate ​​cu alimente integrale, la modul ideal organice. Aceasta înseamnă să vă gătiți propria mâncare cu ingrediente proaspete și sănătoase și să reduceți pe cât posibil mâncatul în oraș. Se știe deja că alimentele procesate, inclusiv siropul obținut din porumb care are un conținut ridicat de fructoză și de alte zaharuri, cerealele procesate, grăsimile trans, îndulcitorii artificiali și alți aditivi sintetici determină apariția multor boli, iar în același timp pot agrava disfuncția metabolică.

 Pe lângă fructoză, grăsimile trans cresc riscul de diabet, interferând cu receptorii de insulină. Grăsimile trans sunt considerate de către specialiștii din medicină drept cel mai periculos tip de grăsimi, deoarece cresc nivelul colesterolului rău în organism (LDL) și îl reduc pe cel bun (HDL). Grăsimile trans sunt folosite la prepararea alimentelor procesate pentru a ajuta la prelungirea prospețimii și termenului de garanție a acestora. Mici cantități de grăsimi trans se formează de asemenea în anumite tipuri de alimente de origine animală, precum carnea de vită, de miel și lactatele grase.

 Alimentele în care se găsesc grăsimi trans și care trebuie evitate cât se poate de mult sunt următoarele: margarina și smântâna pentru gătit, prăjiturile, biscuiții, fursecurile, aluatul congelat de plăcintă sau pizza, chifle pentru hamburgeri, ciocolata de băut tip instant, alimentele prăjite (gogoși, cartofi prăjiți, carne pane), snacksuri, popcorn pentru microunde, chipsuri, napolitane, bomboane și produsele semi-preparate congelate.

 

2. Consumați o cantitate slab-moderată de proteine de calitate.

 Preferați sursele de proteine de calitate din vegetale, ouă de casă, produse din soia (nemodificată genetic). Iată câteva surse bune de proteine pentru o alimentație sănătoasă: leguminoase: fasole, mazăre, năut, linte, oleaginoase: nuci, migdale, caju, nuci de Brazilia, nuci pecan, macadamia, cereale în varianta integrală: orez, ovăz, grâu, orz, quinoa, ciuperci, algele spirulina și chlorella, germenii de linte, quinoa, năut, grâu (acestea au de 4 ori mai multe proteine decât plantele adulte), semințele de chia, semințele de cânepă (care conțin toți aminoacizii esențiali și care formează o proteină completă), fructele uscate de goji (conțin mai multe proteine decât grâul integral), legumele cu frunze verzi (brocoli, spanac, kale).

 

3. Consumați grăsimi sănătoase și de calitate (inclusiv grăsimi saturate și monosaturate).

 Persoanele care au rezistență la insulină, vor avea beneficii consumând între 50 și 85% din caloriile zilnice sub formă de grăsimi sănătoase. Surse excelente de grăsimi sănătoase includ nuca și uleiul de cocos, fructul de avocado, untul și gheea (untul clarifiat), fructele uscate. (Nu uitați, grăsimile au un conținut ridicat de calorii, chiar dacă consumați o porție mică. Consumați preponderent vegetale decât alimente bogate în grăsimi).

 

4. Faceți exerciții fizice intense și în mod regulat.

 Numeroase studii au demonstrat că exercițiile fizice, inclusiv cele realizate fără a fi focalizați pe pierderea în greutate, adică cele de întreținere, cresc sensibilitatea la insulină. De exemplu, s-a demonstrat că antrenamentul de intensitate ridicată efectuat la intervale, îmbunătățește sensibilitatea la insulină cu până la 24% în doar patru săptămâni. În plus, acest tip de exerciții fizice ajută la menținerea sănătății sistemului cardiovascular, tonifiază musculatura, ajută la arderea excesului de țesut adipos, crește metabolismul bazal și pot fi făcute oriunde, nefiind nevoie de un echipament special.

 

5. Nu neglijați acizii grași omega-3 și omega-6.

 Alimentația actuală de tip occidental conține din păcate, prea mulți acizi grași omega-6 procesați și dăunători sănătății și prea puțini acizi grași omega-3. Principalele surse de omega-6 sunt uleiul de porumb, soia, rapiță, șofran și floarea-soarelui (procesate la rece și nu rafinate).

 O sursă foarte bună de acizi grași omega-3 și omega-6 sunt semințele de cânepă și uleiul presat la rece din semințe de cânepă. Uleiul din semințe de cânepă mai este cunoscut sub denumirea de "uleiul perfect echilibrat al naturii", deoarece se pare că conține acizi grași nesaturați în raportul ideal de Omega-6 și Omega-3. Organismul uman are nevoie de acești acizi grași pentru a se menține într-o stare optimă de sănătate, iar în cazul copiilor, ei sunt necesari pentru creșterea și dezvoltarea lor normală.

 Datorită conținutului său bogat de Omega 3, semințele de cânepă sunt o alternativă naturală pentru recuperarea echilibrului acizilor grași. Din păcate, de mai bine de 70 de ani, dieta mondială a defavorizat consumul de Omega 3 datorită industrializării alimentației. Semințele de cânepă sunt de asemenea, unul dintre cele mai nutritive alimente și constituie o sursă ideală de energie, sunt bogate și în proteine, conținând 31% proteină completă și toți aminoacizii esențiali.

 Omega-3 ajută de asemenea la producerea “colesterolului bun”, la îmbunătățirea elasticității arterelor (având ca și consecință ameliorarea tensiunii arteriale) și a memoriei.

 

6. Mențineți nivele optime de vitamina D tot timpul anului.

 Noi cercetări medicale sprijină idea conform căreia vitamina D este foarte benefică nu doar pentru diabetul de tip 1, ci și pentru diabetul de tip 2. Modalitatea ideală de a optimiza nivelul de vitamina D din corp este prin intermediul expunerii protejate la soare. Controlați-vă în mod regulat nivelul de vitamina D, mai ales dacă luați suplimente de această vitamină, pentru a fi siguri că luați suficientă vitamina D pentru a obține nivele terapeutice de 50-70 ng/ml. Este bine de știut de asemenea, că Vitamina D influențează practic fiecare celulă din corp și este unul dintre cei mai puternici factori de prevenire a cancerului.

 

7. Dormiți suficient în fiecare noapte.

 Se sție că lipsa somnului crește nivelul de stres și de zahăr din sânge, stimulând rezistența la insulină și la leptină și favorizând creșterea în greutate. Într-un studiu care a durat timp de 10 ani, din 70000 de femei care nu sufereau de diabet, cercetătorii au arătat că femeile care dormeau mai puțin de cinci ore sau mai mult de nouă în fiecare noapte erau cu 34% mai susceptibile să dezvolte simptome de diabet decât femeile care dormeau între șapte și opt ore în fiecare noapte. Cea mai bună recomandare în această privință este ca pur și simplu să vă ascultați corpul. Dacă vă simțiți obosiți când vă treziți, probabil să aveți nevoie de mai mult somn. Căscatul frecvent în timpul zilei este alt indiciu clar al faptului că aveți nevoie de mai multă odihnă.

 

8. Mențineți o greutate corporală echilibrată.

 Dacă veți introduce schimbările recomandate anterior în alimentație, dar și în stilul de viață, vă veți îmbunătăți în mare măsură sensibilitatea la insulină și la leptină, iar în timp veți avea un corp sănătos și o greutate corporală optimă. Greutatea corporală ideală depinde de o varietate de factori, incluzând aici înălțimea, vârsta, nivelul general de activitate și moștenirea genetică. Mai ales în cazul copiilor și adolescenților, este foarte important ca aceștia să aibă o dietă sănătoasă și supravegheată de către părinți. De exemplu, în cazul fetițelor, obezitatea le expune la nivele mai ridicate de estrogen datorită faptului că estrogenul se produce și se depozitează în țesutul gras. Fetițele care au un exces de grăsime corporală, au de asemenea mai mulți estrogeni și leptină, ceea ce poate conduce la rezistența la insulină și la dezvoltarea țesutului gras, ceea ce produce chiar și mai mult estrogen – iată un cerc vicios care poate determina apariția pubertății premature, a diabetului zaharat de tip 2 și la creșterea riscului de cancer sensibil la estrogen, precum cancerul de sân.

 

9. Recurgeți la postul intermitent pentru a vă normaliza nivelele de insulină/leptină.

 O modalitate simplă de a începe cu postul intermitent este de a omite micul dejun, făcând din masa de prânz prima modalitate de alimentare a zilei. În general se recomandă acest tip de orar, însă dacă doriți să luați micul dejun și cina, puteți recurge desigur și la această variantă. Cheia postului intermitent este de a vă limita alimentația la o perioadă mai scurtă de timp specific în fiecare zi (în jur de 6-8 ore), în loc să alegeți să mâncați tot la două sau trei ore, pe tot parcursul zilei.

 Postul intermitent este, fără nicio îndoială, una dintre cele mai eficiente modalități de a elimina grăsimea corporală în surplus, de a elimina treptat pofta de zahăr și de a normaliza sensibilitatea la insulină/leptină. Postul intermitent ajută la reajustarea corpului pentru a utiliza grăsimea ca și combustibil principal, iar evidențele medicale au confirmat faptul că atunci când corpul se adaptează arderii grăsimii în locul zahărului ca și combustibil principal, se va reduce în mod drastic riscul de boli cronice.

 Postul intermitent zilnic poate oferi multe sau chiar majoritatea dintre beneficiile postului mai riguros sau efectuat pe o perioadă mai mare de timp. Încă o dată, atunci când postiți intermitent zilnic, vă veți restrânge alimentația la un timp specific, precum de exemplu o perioadă de opt ore sau mai puțin. Aceasta se va realiza zilnic până când se va îmbunătăți rezistența la insulină/leptină (până când se normalizează greutatea corporală, tensiunea arterială, colesterolul sau diabetul).

 

10. Optimizați-vă sănătatea intestinală.

 Intestinele sunt un ecosistem viu, care are atât bacterii bune cât și dăunătoare. Mai multe studii au demonstrat că persoanele obeze au bacterii intestinale diferite decât persoanele suple. O cercetare recentă efectuată în acest sens a arătat că bacteriile intestinale pot influența riscul apariției diabetului. Ca regulă generală, cu cât avem mai multe bacteriii bune în intestine, cu atât va fi mai puternic sistemul imunitar și va funcționa la nivel optim întregul corp. Din fericire, optimizarea florei intestinale este relativ ușoară. Puteți să vă restabiliți bacteriile bune din corp consumând cu regularitate alimente fermentate sau luând un supliment probiotic de calitate.

 În încheiere, câteva modalități pentru a reduce consumul de zahăr din alimentația zilnică, și anume:

 - Reducerea cantității de zahăr pe care o adăugați în mâncăruri sau în băuturi;

 - Folosirea steviei sau a mierii de albine în locul zahărului și/sau îndulcitorilor artificiali;

 - Utilizarea fructelor proaspete în locul fructelor din conserve;

 - Folosirea unor condimente specifice în loc de zahăr pentru a adăuga un plus de savoare deserturilor.

Sursă: Sănătate cu Dr. Cătălin Luca

Categorie:

Mai poți citi din Tips-uri sănătate

Strategii eficiente pen…

 Începeți cu bazele pentru un păr sănătos  Îngrijirea adecvată a părului și prevenirea c...

11 modalități de prel…

Modalități ușoare de prelungire a vieții  Deși încă nu am reușit să inventăm o poțiune ...

10 alimente recomandate…

Ce beneficii vă oferă mâncarea sezonieră în această perioadă a anului?  Dacă urmați înț...

10 semne ale deficienț…

Ce sunt proteinele?  Proteina este un nutrient esențial pentru buna funcționare a organismului n...

Toamna: anotimpul schim…

Cum ne influențează schimbarea anotimpurilor?  „Toamna schimbă sângele” este o zicală pop...

12 alimente bogate în …

Importanța enzimelor pentru sănătate  Odată cu vârsta corpul nostru produce din ce în ce mai...

8 beneficii ale consumu…

Nectarinele aduc beneficii intestinului, ochilor, inimii și sistemului imunitar  Este un mit comu...

Recomandări și tratam…

5 plante medicinale care ne oferă energie primăvara  Pentru a depăși starea constantă de obos...

Recomandări și tratam…

Suferiți de astenie de primăvară?  Primăvara mobilizează ceea ce stagnează în organism și ...

6 motive pentru a consu…

Ouăle, o sursă de energie și nutrienți  Un ou mediu de găină are 60 de calorii și conține ...

Vitamine, minerale și …

Vitaminele care întăresc sistemul imunitar  In lupta împotriva unei infecții sau combaterea r...

10 beneficii pentru să…

Care sunt principalele beneficii ale portocalelor?  Portocalele sunt un aliment dulce și delici...

5 moduri de a preveni r…

A preveni este mai ușor decât a trata  Cu sezonul rece și gripa la orizont, s-ar putea să înc...

12 alimente care au gri…

Alimentația afectează sănătatea dinților  Periajul dinților după mese, folosirea aței dent...

12 beneficii ale migdal…

Ce conțin migdalele?  Migdalele sunt unul dintre cele mai consumate fructe cu coajă lemnoa...

12 beneficii ale piersi…

Ce conțin piersicile?  Piersicile sunt fructe dulci și delicioase, care se consumă proaspete sa...

6 alimente depurative d…

Alimentele de primăvară, o sursă de energie  Alimentele depurative de primăvară sunt proaspet...

Cireșele: 6 beneficii …

Cireșele, un aliat al sănătății  Toată lumea știe cât de delicioase sunt cireșele pot fi...

Cum să combatem asteni…

Cum se manifestă astenia de primăvară?  Astenia este o afecțiune care apare de obicei în timp...

16 motive pentru a cons…

16 motive pentru a consuma ananas  În afară de gustul său delicios, ananasul ne poate ajuta să...

Cele mai bune alimente …

Cum să ne îngrijim sănătatea pe timpul iernii?  Iarna suntem expuși la aer rece, ninsoare, pl...

10 motive pentru a cons…

Sfecla roșie, o sursă de sănătate  Sfecla roșie, având denumirea științifică Beta v...

4 sfaturi nutriționale…

Sfaturi nutriționale pentru sezonul rece  Cu fiecare schimbare de anotimp, necesitățile nutriț...

Puterea antioxidantă a…

  Căpșunii, apreciați în întreaga lume  Căpșunii care se cultivă în prezent în ...

10 alimente anti-obosea…

  De ce apare oboseala?  Oboseala este rezultatul logic al unui efort fizic sau mental int...

Beneficiile și proprie…

  Ovăzul, regina cerealelor  Ovăzul este una dintre cerealele cele mai consumate în întreaga...

6 motive pentru a consu…

  Grapefruit-ul are grijă de sănătatea și aspectul nostru  Conform unui studiu publicat rece...

Rucola: proprietăți …

  Rucola: proprietăți și beneficii  Știați că Rucola este una dintre cele mai complete leg...

11 băuturi detoxifiant…

  11 băuturi detoxifiante  Stilul de viață modern, precum și efectele cauzate de poluare, po...

Ghid complet pentru sl…

  Ghid complet pentru slăbit (II)  Creșterea în greutate este un mecanism de protecție a cor...

Ghid complet pentru sl…

  Cum să slăbim într-un mod sănătos?  Eliminarea kilogramelor nedorite este o problemă cu ...

7 antibiotice naturale

  Antibioticele slăbesc sistemul imunitar   Încă din anul 1940, antibioticele au fost folosit...

Ovăzul și beneficiil…

  Ovăzul, unul dintre cele mai sănătoase alimentele  Puține alimente sunt atât de sănătoa...

5 alimente care întăr…

  Funcționarea corectă a sistemului imunitar depinde de alimentație  Se spune că suntem ceea...

Beneficiile fructelor d…

  Ce fructe putem găsi toamna și ce beneficii ne oferă acestea atunci când le consumăm?  Nu...

7 beneficii ale ghimbir…

  Ghimbirul susține starea de sănătate  Ghimbirul este din ce în ce mai cunoscut în ultima ...

10 alimente bogate în …

  Funcțiile și tipurile de acizi grași Omega 3  Importanța acordată acizilor grași Omega 3...

Ciocolata neagră poten…

  Ciocolata pură este un superaliment  Combinat cu o dietă sănătoasă, consumul zilnic al un...

Probioticele pot protej…

  Probioticele pot combate cancerul de sân  În prezent, cancerul de sân este unul dintre cele...

Factori negativi în ca…

  Cum apare cancerul?  Cancerul este rezultatul unei creșteri dezordonate a celulelor din anumi...

Hipotiroidismul: simpto…

  Hipotiroidismul: simptome și dietă  Hipotiroidismul este o tulburare care se produce atunci ...

Secretul populației ca…

  Secretul populației care nu are cancer  În ziua de azi, cancerul este din păcate una dintre...

Perele și beneficiile …

  Perele - un aliat al sănătății  Perele sunt foarte gustoase, au un conținut bogat de apă...

Secrete anti-îmbătrâ…

  Secrete anti-îmbătrânire din Himalaya  Cu siguranță ați auzit de anumite capacități ex...

5 tipuri de cancer ușo…

  5 tipuri de cancer ușor de prevenit  Conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), ce...

7 semne ale cancerului …

  Ce este cancerul cervical?  Cancerul cervical este al treilea tip de cancer comun în rândul ...

Simptomele cancerului d…

  Simptomele cancerului de prostată  Acest tip de cancer obișnuiește să fie cel mai comun pe...

Cum se poate preveni ca…

  Despre importanța prevenirii cancerului  Estimări recente din domeniul medical au indicat fa...

Cele mai bune diuretice…

  Ce este retenția de lichide?  Numele științific pentru retenția de lichide este hidropizie...

Ceaiul Mate: antioxidan…

  Ceaiul Mate: antioxidant și depurativ  Ceaiul denumit Yerba mate este o băutură tradiționa...

Beneficiile kefirului p…

  Ce este kefirul?  Kefirul este lapte fermentat de vacă sau de capră și are un gust acid și...

Antioxidanții și prev…

  Ce sunt radicalii liberi și ce rol au în formarea cancerului?  Radicalii liberi sunt compuș...

Beneficiile smochinelor…

  11 beneficii ale smochinelor  Smochinele sunt foarte bogate în nutrienți benefici pentru să...

Beneficiile steviei pen…

  Despre stevie – date generale  Stevia Rebaudiana Bertoni este o plantă perenă având un ri...

Recomandări pentru pre…

  Cum deteriorează soarele pielea?  Expunerea excesivă la soare poate cauza o deteriorare în ...

Probioticele și afecț…

  Ce sunt probioticele?  Conform FAO (Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agr...

Suplimente naturale car…

  5 suplimente naturale contra cancerului  Natura, în generozitatea sa, ne pune la dispoziție ...

Vitamina C previne oste…

Vitamina C și sănătatea oaselor  Conform datelor oferite de un studiu medical realizat recent d...

8 beneficii ale vinului…

  8 beneficii ale vinului roșu  A consuma din când în când câte un pahar cu vin roșu ne po...

6 alternative naturale …

  Alternative naturale la laptele de vacă  Diversele sortimente de lapte vegetal au o consisten...

Shake-uri pentru un plu…

  Shake-urile sunt delicioase și pline de vitamine  Pentru a ne bucura de un mic dejun energiza...

Spanacul, aliatul de fi…

  Spanacul are efecte terapeutice puternice  Spanacul este cunoscut drept planta primaverii cu e...

Primăvara, anotimpul p…

  Primăvara, anotimpul perfect pentru detoxifiere  Primăvara este momentul ideal pentru a slă...

Cum luptăm cu astenia …

  Astenia de primăvară aduce modificări în corpul uman  Astenia de primăvară este o stare ...

Alimente bogate în fla…

  Alimente bogate în flavonoide contra anxietății  În prezent, anxietatea afectează o m...

Recomandări pentru pre…

  Bolile cardiovasculare pot fi prevenite  În prezent, accidentele cardiovasculare continuă s...

Beneficiile triptofanul…

  Ce este triptofanul?  Triptofanul este un aminoacid esențial care trebuie să fie obținut di...

Beneficiile extraordina…

  Bananele conțin nutrienți importanți pentru sănătate  Bananele sunt fructe delicioase pe ...

Cum să identificăm de…

  De ce apar deficiențele nutriționale?  Există o mare posibilitate ca corpul să fie deficie...

Recomandări pentru pre…

  Recomandări pentru prevenirea bolilor renale  Rinichii sunt niște organe care la fel ca fica...

Beneficiile verzei de B…

Varza de Bruxelles – date generale  Varza de Bruxelles aparține familiei Brassica și este înr...

Trucuri pentru a fi în…

  Câteva trucuri pentru a fi în formă după excesele de Crăciun   După mesele de Crăciun d...

Cele mai bune legume an…

  Alimentația previne și tratează cancerul  Cancerul este o boală care se caracterizează pr...

Beneficiile orezului in…

  Beneficiile orezului integral  Orezul este unul din alimentele de bază din multe culturi, în...

Alimente cu putere anti…

  Recomandări pentru o dietă anticancer   Ca măsuri de prevenție a apariției cancerului, es...

Cele mai bune alimente …

  10 alimente bune pentru diabetici  Asociația Americană de Diabet a publicat o listă cu cele...

9 alimente pentru a com…

  Ce este depresia?  Depresia este o tulburare care afectează în prezent milioane de persoane...

Rețete savuroase și b…

  Nucile pecan au un gust cu totul aparte  Nu mulți dintre noi am auzit de nucile pecan și foa...

Alimente care te ajută…

  Alimentația, cel mai bun aliat al tău contra cancerului  Alimentația poate să devină unul...

Descoperă beneficiile …

  Apa cu ananas te păstrează hidratat  Apa cu ananas are proprietăți anti-inflamatorii, puri...

8 strategii pentru a pr…

  8 strategii pentru a preveni un atac cerebral  Se pare că accidentul cerebral vascular este u...