Vitamina C previne atacul cerebral
Vitamina C face parte din viața noastră de zi cu zi. Cu toții avem nevoie de o anumită cantitate zilnică de vitamina C pentru ca organismul nostru să funcționeze corect. Vitamina C s-a dovedit a fi eficientă și în prevenirea și tratarea multor afecțiuni. Cea mai spectaculoasă descoperire a fost făcută de către cercetătorii francezi, care susțin că un consum regulat de vitamina C previne atacul cerebral.
Eficacitatea vitaminei C
Vitamina C se dovedește a fi foarte eficientă pentru tratarea anumitor afecțiuni, dar și pentru prevenirea unor boli grave sau a unor accidente vasculare ce pot fi un real dezastru pentru viața noastră. Vitamina C nu numai că întărește sistemul imunitar, ci și luptă împotriva cancerului și se dovedește a fi foarte eficientă atunci când vorbim de circulația sângelui. Atacurile cerebrale hemoragice reprezintă un procent de 15 la sută din totalitatea afecțiunilor de acest tip, însă sunt cele mai periculoase din multe puncte de vedere. Studiul cercetătorilor francezi, însă, a dovedit faptul că un nivel scăzut de vitamina C în organism reprezintă un risc pentru hemoragiile spontane ce se pot produce în creier.
De unde ne luăm necesarul zilnic de vitamina C?
Necesarul zilnic de vitamina C îl putem lua sub formă naturală ori sub formă de preparate. Așadar, găsim vitamina C în fructele citrice, precum lămâia, portocala, grepfruitul, în tomate, în cartofi, în broccoli, în varza de Bruxelles, în căpșuni și coacăze, în spanac și conopidă, dar și în merișoare, ardei iuți și kiwi. Putem lua și capsule de vitamina C sau alte preparate ce conțin vitamina C, ori un complex de vitamine, pentru a ne asigura necesarul zilnic. Nu este recomandat, însă, să luați suplimente importante de vitamina C fără analize care să certifice un nivel scăzut al acestei vitamine în organism.
Deficiența de vitamina C, una din cauzele atacurilor cerebrale?
Cercetătorii francezi sunt de părere că vitamina C este extrem de importantă pentru organismul nostră și că buna funcționare a organismului poate depinde și de consumul dozei necesare de vitamina C zilnic. Așadar, o deficiență de vitamina C poate duce la un atac cerebral din prisma faptului că această carență poate indica un stil de viață nesănătos, în care nu se consumă fructe și legume sau produse crude bogate în vitamina C, și se consumă multe produse fast-food și mult alcool.
Sursa: Ayurvedic Medica