Uleiului de migdale utilizat în sănătate și frumusețe
Uleiul de migdale este obținut din fructul uscat al migdalului. Prin presarea la rece, se obține acest elixir care ne conferă o mulțime de beneficii atât în domeniul sănătății cât și în domeniul frumuseții. Uleiul de migdale este compus din grăsimi mono nesaturate, din acid oleic și acid linoleic (de tipul Omega 3 și Omega 6). Culoarea uleiului de migdale este aproape transparentă, cu o tentă de galben-auriu. Uleiul de migdale se poate utiliza pentru masaj, pe cale externă. Chiar dacă nu este foarte recomandat pe cale internă, unele persoane îl folosesc drept remediu pentru constipație.
La ce folosește uleiul de migdale?
După cum am precizat mai sus, uleiul de migdale se folosește pe cale externă. Uleiul de migdale are, în cele mai multe din cazuri, aplicații estetice și cosmetice, tratează câteva probleme de piele precum acnee sau eczemă. Uleiul de migdale intră în compoziția unui număr mare de produse cosmetice precum creme sau loțiuni capilare.
În cazul în care folosești uleiul de migdale pentru masaj, acesta te va ajuta să calmezi starea de anxietate, nervii și stresul. Uleiul de migdale este apreciat datorită calităților sale emoliente, adică în cazul unor afecțiuni cutanate de tip inflamator lejer precum pielea uscată sau herpes.
Uleiul de migdale se poate folosi și în tratarea psoriazisului sau a dermatitei, calmează mâncărimile în cazul în care apar erupții cutanate, diminuează durerea , calmează zona inflamată și tratează iritația.
Uleiul de migdale este bun pentru păr
Uleiul de migdale este excelent pentru persoanele cu păr uscat deoarece conferă strălucire și catifelare imediată. Uleiul de migdale contribuie și la evitarea calviției datorită conținutului bogat de acizi grași oleici. Datorită faptului că are un conținut bogat de vitamina E, uleiul de migdale are proprietatea de a ameliora starea de sănătate a scalpului nostru, diminuează mătreața sau dermatita seboreică.
Pentru a profita de beneficiile uleiului de migdale varsă câteva picături în palma mâinii și aplică-le pe vârfuri și pe scalp, după duș. O altă alternativă ar fi să îl folosești sub formă de mască lăsându-l să acționeze timp de câteva minute după care clătești.
Uleiul de migdale este bun pentru piele
După cum am spus mai sus, uleiul de migdale este excelent pentru tratarea diferitelor probleme ale pielii, în special pielea uscată, eczema sau acnea. Aceste beneficii se datorează faptului că acizii grași conținuți de acesta sunt perfecți pentru hidratarea pielii. Uleiul de migdale permite și creșterea fluxului sanguin care merge până la vasele de sânge ale pielii (în momentul în care îl aplicăm cu ajutorul unor mișcări circulare). Astfel, îți vei menține pielea în condiții perfecte: catifelată, netedă, tânără și radiantă.
Uleiul de migdale conține și Vitamina E, un antioxidant excelent care contribuie la ameliorarea aspectului pielii. O mască perfectă pentru îngrijirea pielii se poate realiza cu ajutorul a două linguri de ulei de migdale, două linguri de ulei de soia, o lingură de drojdie de bere, trei linguri de ovăz și apă caldă. Amestecă bine primele trei ingrediente după care adaugă ovăzul încetul cu încetul pentru a forma o pastă omogenă. Adaugă apă caldă și aplic-o pe ten, las-o să acționeze timp de 30 de minute după care clătește.
Uleiul de migdale elimină vergeturile
Printre toate afecțiunile pielii, vergeturile sunt cele care le fac viața grea doamnelor și domnișoarelor, în special după o sarcină. Uleiul de migdale reprezintă un remediu excelent împotriva vergeturilor deoarece contribuie la regenerarea pielii. Asta datorită conținutului bogat de acizi grași și vitamina E. În plus, uleiul de migdale permite reducerea notabilă a ridurilor faciale dacă acesta este aplicat din timp, când liniile de expresiile încep să își facă apariția.
Pentru a-i spori eficiența, poți amesteca o lingură de ulei de migdale cu un comprimat de Vitamina E și să-l aplici pe pielea curată și uscată.
Uleiul de migdale tratează acnea
Pentru persoanele care suferă de acnee, puncte negre sau piele grasă, uleiul de migdale este unul din acele remedii rare de mare ajutor. Conține acizi grași dar și o mulțime de compuși și nutrienți care ameliorează aspectul pielii. Îți poți prepara o mască cu 30ml de ulei de migdale, gălbenușul unui ou și un măr. Zdrobește pupla mărului, adaugă gălbenușul de ou și uleiul de migdale. Amestecă bine până când obții o pastă omogenă. Aplică masca pe părțile afectate de acnee și lasă să acționeze 30 de minute.