Beneficiile kefirului pentru sănătate

 

Ce este kefirul?

Beneficiile kefirului pentru sănătate Kefirul este lapte fermentat de vacă sau de capră și are un gust acid și intens caracteristic datorită faptului că zahărul din acesta a dispărut în urma efectului fermentației.

 Astfel, indicele de lactoză din kefir s-a redus, favorizând o digestie mult mai bună. Acest proces de fermentație, realizat sub stricte măsuri de siguranță, determină dezvoltarea a numeroase bacterii benefice care au rolul principal de a întări sistemul imunitar.

 Kefirul este un aliment foarte benefic pentru sănătatea aparatului digestiv, deoarece este un probiotic care conține bacterii benefice ce combat germenii și bacteriile nocive din organism.

Antioxidanții și prevenirea cancerului

 

Ce sunt radicalii liberi și ce rol au în formarea cancerului?

Antioxidanții și prevenirea cancerului Radicalii liberi sunt compuși chimici foarte reactivi care pot deteriora celulele. Radicalii liberi apar atunci când un atom sau o moleculă (un compus chimic care are doi sau mai mulți atomi) câștigă sau pierd un electron (o particulă mică având încărcătură negativă și care se găsește în atomi). Radicalii liberi se formează în mod natural în corp și au o funcție importantă în multe procese normale din celule.

 Totuși, dacă sunt în concentrații ridicate, radicalii liberi pot fi periculoși pentru corp și pot deteriora toate componentelor principale ale celulelor, inclusiv ADN-ul, proteinele și membranele celulare. Deteriorarea celulară cauzată de radicalii liberi, în special deteriorarea ADN-ului, poate avea un rol în apariția cancerului și a altor tulburări de sănătate.

Beneficiile smochinelor pentru sănătate

 

11 beneficii ale smochinelor

Beneficiile smochinelor pentru sănătate Smochinele sunt foarte bogate în nutrienți benefici pentru sănătate, remarcându-se în principal datorită aportului lor de fibre, care sunt componente necesare pentru menținerea unei digestii bune și a sănătății cardiace. Smochinele mai conțin o cantitate importantă de antioxidanți care ajută la stoparea acțiunii radicalilor liberi, prevenind îmbătrânirea prematură și diferite tipuri de boli.

 Consumul de smochine reduce nivelele de zahăr din sânge. În plus, smochinele ajută la reducerea necesarului de insulină, tocmai de aceea sunt recomandate persoanelor care suferă de diabet.

 Pe de altă parte, conținutul lor bogat în polifenoli, fier, potasiu, calciu, vitamina C și proteine, pe lângă un nivel scăzut de calorii, recomandă acest fruct ca fiind un aliment ideal pentru a fi inclus în mod frecvent în dietă. Puteți descoperi în acest articol 11 dintre beneficiile incredibile ale smochinelor pentru sănătate.

Beneficiile steviei pentru sănătate

 

Despre stevie – date generale

Beneficiile steviei pentru sănătate Stevia Rebaudiana Bertoni este o plantă perenă având un ridicat potențial îndulcitor. Această plantă, care provine dintr-un arbust cu frunze verzi aparținând familiei crizantemei, este originară din regiunile subtropicale și tropicale din America de Sud, America Centrală și Mexic, dar există diverse specii care se găsesc și în ținuturile de nord ale Americii, precum Arizona și Texas. Una dintre speciile cele mai cunoscute este Stevia rebaudiana, originară din America de Sud, care a fost cultivată pentru a fi folosită ca îndulcitor, dar și ca plantă medicinală, încă de acum 1500 ani, de către populațiile din Brazilia și Paraguay.

 În anul 1900, chimistul Ovidio Rebaudi a elaborat primul raport chimic despre această plantă, arătând că potențialul său ca îndulcitor era de până 300 - 400 de ori mai mare decât al zahărului, însă, spre deosebire de acesta, nu genera efecte nedorite asupra organismului.

Recomandări pentru prevenirea cancerului de piele

 

Cum deteriorează soarele pielea?

Recomandări pentru prevenirea cancerului de piele Expunerea excesivă la soare poate cauza o deteriorare în timp a pielii; să nu uităm de asemenea că razele UV ale soarelui pot cauza cancer de piele. Îngrijirea adecvată a pielii atunci când este expusă la soare este o necesitate. În timpul verii, protecția solară corespunzătoare este importantă, însă există de asemenea și o dietă adecvată pentru a preveni cancerul de piele.

 Factorul de risc numărul unu în cazul cancerului de piele este expunerea la radiațiile ultraviolete ale soarelui. Cancerul de piele este mai întâlnit la persoanele având pielea deschisă la culoare și care se arde ușor sau care prezintă pistrui; tocmai de aceea caucazienii sunt de 40 de ori mai predispuși să dezvolte un cancer de piele decât persoanele de culoare.