Plante medicinale și alimente care combat apatia

 

Ce este apatia?

Plante medicinale și alimente care combat apatia Apatia poate fi definită ca o lipsă de motivație pentru a acționa și constă în pierderea interesului față de ceea ce ne motiva în mod normal. Apatia este opusul entuziasmului, este acea atitudine pasivă de a privi cum trece viața fără a trăi vreun stimul sau interes semnificativ.

 Când o persoană este apatică, ea se simte distantă, fără o conexiune directă cu viața din jurul ei și nu dorește să participe la tumultul acesteia. Totuși, pentru a înfrunta această problemă, odată ce o recunoaștem, trebuie să fim neutri, adică este important să încercăm să lăsăm deoparte toate acele gânduri care ne pot afecta starea în mod negativ ca de exemplu “nimic nu are sens”. Procedând astfel cu perseverență și fiind tot mai conștienți de gândurile și de emoțiile noastre, ne vom putea îmbunătăți starea pe zi ce trece.

Citește mai mult:Plante medicinale și alimente care combat apatia

Proprietățile anti-cancer ale șofranului

 

Șofranul – un condiment valoros

Proprietățile anti-cancer ale șofranului Șofranul are o lungă istorie, fiind folosit ca și condiment, medicament și colorant galben, fiind foarte apreciat de vechile civilizații grecești și romane și inclusiv în Egiptul medieval. În prezent, șofranul este considerat cel mai scump condiment din lume, deoarece din aproximativ 225.000 stamine de Crocus sativus sunt necesare pentru a obține 456 g de șofran.

 Compușii responsabili de gustul și aroma șofranului sunt safranalul și picrocrocina, în timp ce culoarea acestuia se datorează unui compus de tip carotenoid numit crocina. Șofranul conține minerale importante pentru organism precum cupru, potasiu, calciu, mangan, fier, magneziu și zinc. În plus, șofranul este un condiment bogat în vitamina A și vitamina C, care se știe că întăresc sistemul imunitar, precum și câteva vitamine din complexul B.

Citește mai mult:Proprietățile anti-cancer ale șofranului

Remedii preventive contra cancerului

 

Remedii preventive contra cancerului

Remedii preventive contra cancerului Principala cauză a cancerului este stilul de viață modern, alimentele procesate, excesul de aditivi alimentari, poluarea, stresul cronic și emoțiile negative sunt factorii principali care cauzează o aciditate internă și implicit cancer.

 Cancerul este o creștere anormală și dezordonată de celule în organism. Acestea se dezvoltă și invadează țesuturile adiacente, iar în unele cazuri se răspândesc prin sistemul limfatic și cel sanguin, producând metastaze.

 În mod normal, riscul de apariție a unui tip de cancer este relaționat cu următorii factori:

 - Obezitatea;

 - Predispoziția genetică;

Citește mai mult:Remedii preventive contra cancerului

Ceapa și usturoiul: remedii anti-cancer

 

Ceapa și usturoiul: remedii anti-cancer

Ceapa și usturoiul: remedii anti-cancer În ultimii ani, numeroase studii medicale au demonstrat faptul că ceapa și usturoiul, pe lângă faptul că sunt delicioase și sănătoase în general, conțin anumite substanțe chimice care pot ajuta la prevenirea cancerului.

 Ceapa și usturoiul aparțin aceleiași familii (Allium) și sunt foarte aromate și apreciate în gastronomia multor popoare. Ceapa are mai multe varietăți, unele având un gust mai subtil, altele având un gust mai puternic, însă toate oferă o aromă distinctă diferitelor tipuri de mâncare.

 Aceste două legume sunt cunoscute datorită multiplelor beneficii pe care le oferă sănătății, printre care se remarcă proprietățile lor antibiotice, depurative și fortifiante pentru sistemul imunitar. Ambele sunt foarte bogate în alicină, care este un compus care acționează ca un purificator al ficatului, favorizând astfel eliminarea substanțelor toxice care se acumulează în sânge și în țesuturi, determinând astfel apariția cancerului.

Citește mai mult:Ceapa și usturoiul: remedii anti-cancer

Vitamina C, remediu contra cancerului (II)

 

Vitamina C, remediu contra cancerului (II)

Vitamina C, remediu contra cancerului (II) Dr. Ronald Hunninghake (Statele Unite) este un expert în studiul acestei vitamine și este recunoscut pe plan internațional. Debutul său în acest domeniu de cercetare s-a produs acum 22 ani când i s-a alăturat doctorului Hugh Riordan, care a condus o cercetare privind administrarea vitaminei C pe cale intravenoasă (abreviere IV) la pacienți având cancer.

 

Experiența doctorului Hunninghake cu Vitamina C ca remediu contra cancerului și bolilor infecțioase

 Dr. Riordan a realizat un proiect de cercetare care a avut o durată de 15 ani și care a fost numit RECNAC (de fapt, cuvântul cancer citit invers). Cercetările sale asupra culturilor de celule au arătat că vitamina C era citotoxică în mod selectiv cu celulele canceroase.

Citește mai mult:Vitamina C, remediu contra cancerului (II)