Probioticele pot preveni cancerul hepatic

 

Ce sunt probioticele?

Probioticele pot preveni cancerul hepatic
Probioticele pot preveni cancerul hepatic

 Oamenii de știință au studiat probioticele cu un interes special în ultimii ani datorită multiplelor beneficii pe care le au asupra sănătății umane. Termenul "probiotice" provine din greacă și înseamnă "pentru viață". Conform FAO (Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură), probioticele sunt microorganisme vii, nepatogene, care au efecte extrem de benefice asupra sănătății.

 Datorită probioticelor, flora intestinală dezvoltă anumite bacterii benefice care stimulează funcționarea corectă a sistemului imunitar, ajută la stoparea creșterii tumorilor și împiedică răspândirea acestora în alte zone din organism (metastazele).

Citește mai mult:Probioticele pot preveni cancerul hepatic

10 băuturi anticancerigene

10 băuturi anticancerigene

10 băuturi anticancerigene

 Cancerul este o boală gravă, foarte răspândită în prezent, însă multe dintre studiile medicale realizate în întreaga lume au evidențiat relația directă care există între alimentație și prevenirea acestei boli. Astfel, s-a descoperit că majoritatea alimentelor care conțin antioxidanți cum ar fi vitamina A, C, D, E, printre altele, sunt excelente remedii anticancerigene care protejează organismul într-un mod natural și eficient.  

 Vă prezentăm în acest articol 10 băuturi naturale anticancerigene care pot fi consumate în mod regulat pentru a preveni această boală.

Citește mai mult:10 băuturi anticancerigene

Plante medicinale și alimente care combat apatia

 

Ce este apatia?

Plante medicinale și alimente care combat apatia Apatia poate fi definită ca o lipsă de motivație pentru a acționa și constă în pierderea interesului față de ceea ce ne motiva în mod normal. Apatia este opusul entuziasmului, este acea atitudine pasivă de a privi cum trece viața fără a trăi vreun stimul sau interes semnificativ.

 Când o persoană este apatică, ea se simte distantă, fără o conexiune directă cu viața din jurul ei și nu dorește să participe la tumultul acesteia. Totuși, pentru a înfrunta această problemă, odată ce o recunoaștem, trebuie să fim neutri, adică este important să încercăm să lăsăm deoparte toate acele gânduri care ne pot afecta starea în mod negativ ca de exemplu “nimic nu are sens”. Procedând astfel cu perseverență și fiind tot mai conștienți de gândurile și de emoțiile noastre, ne vom putea îmbunătăți starea pe zi ce trece.

Citește mai mult:Plante medicinale și alimente care combat apatia

Proprietățile anti-cancer ale șofranului

 

Șofranul – un condiment valoros

Proprietățile anti-cancer ale șofranului Șofranul are o lungă istorie, fiind folosit ca și condiment, medicament și colorant galben, fiind foarte apreciat de vechile civilizații grecești și romane și inclusiv în Egiptul medieval. În prezent, șofranul este considerat cel mai scump condiment din lume, deoarece din aproximativ 225.000 stamine de Crocus sativus sunt necesare pentru a obține 456 g de șofran.

 Compușii responsabili de gustul și aroma șofranului sunt safranalul și picrocrocina, în timp ce culoarea acestuia se datorează unui compus de tip carotenoid numit crocina. Șofranul conține minerale importante pentru organism precum cupru, potasiu, calciu, mangan, fier, magneziu și zinc. În plus, șofranul este un condiment bogat în vitamina A și vitamina C, care se știe că întăresc sistemul imunitar, precum și câteva vitamine din complexul B.

Citește mai mult:Proprietățile anti-cancer ale șofranului

Remedii preventive contra cancerului

 

Remedii preventive contra cancerului

Remedii preventive contra cancerului Principala cauză a cancerului este stilul de viață modern, alimentele procesate, excesul de aditivi alimentari, poluarea, stresul cronic și emoțiile negative sunt factorii principali care cauzează o aciditate internă și implicit cancer.

 Cancerul este o creștere anormală și dezordonată de celule în organism. Acestea se dezvoltă și invadează țesuturile adiacente, iar în unele cazuri se răspândesc prin sistemul limfatic și cel sanguin, producând metastaze.

 În mod normal, riscul de apariție a unui tip de cancer este relaționat cu următorii factori:

 - Obezitatea;

 - Predispoziția genetică;

Citește mai mult:Remedii preventive contra cancerului