11 recomandări pentru a învinge oboseala

De ce apare oboseala?

11 recomandări pentru a învinge oboseala Ritmul și programul vieții moderne, abia ne oferă timp să ne oprim pentru a lua o pauză sau pentru a mânca în liniște și astfel apare oboseala la un moment dat al zilei. Dacă observați că într-un anumit moment al zilei vă simțiți epuizați din punct de vedre fizic și mental, poate ar trebui să fiți atenți la această stare de oboseală.

 Uneori, explicația pot fi anumite boli cum ar fi insomnia sau anemia, dar dacă ați exclus aceste cauze, apariția oboselii se poate datora anumitor obiceiuri și dietei zilnice, deoarece există unele alimente care pot provoca oboseală. Dacă acesta este cazul dvs., ar trebui să citiți acest articol, unde veți găsi informații pentru a vă îmbunătăți nivelul de energie și pentru a combate oboseala într-un mod natural.

 Ritmul vieții de zi cu zi, plin de programe, obligații și sarcini în așteptare, pe lângă ambițiile personale și aspirațiile profesionale, vă poate determina să vă simțiți obosiți. Cu toate acestea, încercarea de a avea un loc de muncă exigent și / sau o familie, o viață socială și un număr mare de responsabilități și activități nu înseamnă că trebuie să acceptați oboseala ca o companie constantă.

 Dacă vă simțiți mai mereu obosiți, în primul rând, trebuie să mergeți la doctor pentru a exclude, printre altele, orice boală care produce oboseala, cum ar fi anemia sau tulburările tiroidiene. Dar dacă ați eliminat ca și posibile cauze orice boli sau afecțiuni de sănătate, iar oboseala dumneavoastră se datorează lipsei de energie pentru a atinge toate obiectivele pe care le-ați stabilit, puteți să vă inspirați din următoarele recomandări pentru a depăși oboseala și pentru a vă crește nivelul de energie. Să vedem în continuare care sunt acestea:

1. Acordați atenție posturii corporale

 O postură incorectă, în care stați încovoiat, vă poate face să vă simțiți mai mereu obosiți, deoarece veți avea exces de tensiune la nivelul gâtului, spatelui și șoldurilor. Pe de altă parte, dacă articulațiile nu sunt aliniate corespunzător, întregul corp va trebui să funcționeze mai mult decât ar trebui. Prin urmare, atunci când sunteți așezați sau în picioare, stați cât se poate de drepți, deoarece, în acest fel, veți îmbunătăți fluxul de oxigen în creier și vă veți mări vigilența și atenția, reducând astfel oboseala.

2. Expuneți-vă la lumină

 Ciclul solar joacă un rol foarte important în nivelurile energetice ale corpului pe tot parcursul zilei, iar expunerea regulată la lumina naturală și la lumina soarelui menține cele mai ridicate niveluri de energie la persoanele care suferă de oboseală.

 Este important să vă expuneți la lumina directă a soarelui, dacă este posibil, timp de cel puțin 15 minute pe zi, iar dacă nu o puteți face direct, încercați să mergeți periodic în aer liber, să deschideți geamurile sau să stați lângă o fereastră însorită, pentru a putea beneficia de această proprietate a luminii solare.

3. Folosiți esențe naturale

 Puteți profita de proprietățile terapeutice ale unor uleiuri esențiale, cum ar fi menta, lămâia, portocalele, rozmarinul sau iasomia, atunci când vă simțiți foarte obosiți, deoarece aceste arome vă vor ajuta să vă îmbunătățiți starea de dispoziție și, de asemenea, vă vor ajuta să aveți mai multă putere de concentrare și să vă îmbunătățiți memoria.

4. Ascultați muzică relaxantă

 Muzica are efecte pozitive asupra sănătății, deoarece ascultarea muzicii plăcute scade tensiunea arterială, reduce stresul și îmbunătățește starea de dispoziție. Pe de altă parte, ascultând o muzică mai lentă se poate modifica activitatea creierului într-un mod care duce la o reducere a stresului și a durerii. De asemenea, ascultarea unei muzici ritmate produce un număr mare de bătăi de inimă pe minut și vă poate accelera energia atunci când aveți nevoie. Prin urmare, când vă simțiți obosit sau epuizat, puteți să ascultați câteva din cântecele dvs. preferate care au un ritm bun și care să vă ofere acea doză suplimentară de energie de care aveți nevoie pentru a vă continua sarcinile.

5. Înconjurați-vă de culori energizante

 S-a demonstrat faptul că culorile ne pot afecta direct emoțiile și, de exemplu, culorile pe care le aveți în camerele locuinței dvs. pot juca un rol important în starea de dispoziție. Tonurile vibrante, cum ar fi roșu, portocaliu sau galben, au efecte care măresc energia din corp, deoarece aceste tonuri reprezintă energie termică și radiantă, fiind culorile specifice soarelui și focului. Pe de altă parte, nuanțele de albastru transmit seninătate și încredere, iar nuanțele de verde transmit speranță și armonie. Prin urmare, atunci când vă simțiți în obosit sau deprimat, încercați să purtați haine roșii, portocalii sau galbene în zilele reci sau să amplasați o vază de flori drăguțe cu aceste culori, într-un loc unde să le puteți vedea cu ușurință.

6. Hidratați-vă suficient

 Uneori oboseala apare pentru că nu suntem hidratați corespunzător. Simptomele principale care apar în organism atunci când există o deficiență de fluide sunt pierderea concentrației și apariția durerilor de cap. Știm deja că cel mai bun lichid pentru a asigura buna funcționare a corpului este apa, iar pentru a evita starea de oboselă cauzată de lipsa acesteia, încercați întotdeauna să beți cantitatea de apă necesară, fără să așteptați să vă fie sete ca să beți. Starea de sete indică faptul că organismul este deja deshidratat.

7. Eliminați din dietă alimentele bogate în zaharuri

 Deși zahărul vă poate da un impuls energetic pe moment, efectele pe care această substanță le produce în organism nu sunt durabile și pot fi contraproductive. De fapt, acest tip de alimente epuizează rezervele energetice ale organismului deoarece sunt metabolizate rapid. În acest proces, corpul are nevoie de cantități mari de energie care ar trebui să se concentreze asupra altor funcții corporale, iar ceea ce se întâmplă de fapt după consumul de zaharuri este că rezervele de energie se termină înainte.

8. Aveți grijă la alimentația zilnică

 Când aveți o dietă sănătoasă, corpul dumneavoastră va avea toate substanțele nutritive necesare pentru a asigura buna sa funcționare și veți avea un sentiment general de bunăstare pe tot parcursul zilei. Creșteți consumul de fructe și legume proaspete, deoarece vor oferi organismului substanțele nutritive care vor oferi mai multă energie și un sentiment de bună-dispoziție. Cerealele și semințele consumate la micul dejun, vă vor oferi energia de care aveți nevoie pentru a începe ziua, iar nucile, migdalele și semințele de susan sunt o altă sursă importantă de energie. De asemenea, ar trebui să reduceți consumul alimentelor bogate în grăsimi, deoarece acestea sunt greu de digerat și au nevoie de mai multă energie pentru a fi asimilate.

9. Nu abuzați de cafeină

 Cafeina este folosită ca stimulent, deoarece produce o senzație puternică, stimulează creierul și poate activa anumite funcții ale corpului când este consumată. Cafeina este o substanță cu efecte stimulante pe care o găsim mai ales în cafea, dar este prezentă și în alte băuturi, alimente și, de asemenea, în anumite plante și ierburi. Cafeaua este o băutură cu proprietăți stimulante, cunoscută tocmai pentru calitățile sale de stimulare a sistemului nervos central și de creștere a stării de veghe, printre altele.

 Cu toate acestea, nu trebuie să abuzați de această substanță, deoarece prea multă cafeină poate provoca insomnie, care pe termen lung va provoca epuizare cronică și incapacitatea de a realiza activitățile zilei următoare.Există diferite alternative la cafea care sunt recomandate ca înlocuitori autentici pentru această băutură, cum ar fi cafeaua albă, Ginko Bioloba, Macca, nuca de Kola, ceaiul negru, verde și alb și ceaiul rooibos.

10. Mențineți-vă corpul și mintea active

 Dacă mențineți corpul activ prin întinderi și mișcări pe tot parcursul zilei, veți putea îmbunătăți nivelul de energie al corpului. Pentru a face acest lucru, încercați să exersați și să stabiliți o rutină în funcție de programul de lucru zilnic. Dacă nu aveți timp să ajungeți la sala de sport, puteți face un antrenament ușor cum ar fi urcatul pe scări, mersul pe jos sau alergatul. În același timp, este convenabil să vă mențineți mintea activă, o modalitate bună fiind citirea frecventă și efectuarea exercițiilor mentale, deoarece mintea este cea care determină într-o mare măsură bunăstarea fizică.

11. Odihniți-vă suficient

 Asigurați-vă că aveți o odihnă adecvată în fiecare noapte, încercați să creați un mediu perfect care să vă ajute să dormiți bine. Acest lucru va atenua epuizarea și vă va oferi mai multă energie a doua zi. Acestea sunt recomandările pe care le puteți aplica în viața de zi cu zi într-un mod simplu pentru a vă aduce acea energie suplimentară de care aveți nevoie pentru a vă îndeplini cu succes toate sarcinile zilnice.

Categorie:

Mai poți citi din Relaxare si odihnă

Alimente care previn in…

Alimente și băuturi care ne pot afecta somnul  Dacă aveți insomnie sau vă treziți frecvent ...

Fiziologia somnului (II…

Javier Albares, medic specialist în fiziologia somnului  Dacă avem probleme cu somnul, există o...

Fiziologia somnului (I)

Javier Albares, medic specialist în fiziologia somnului  Dormim prea puțin și prea prost, iar e...

11 recomandări pentru …

De ce apare oboseala?  Ritmul și programul vieții moderne, abia ne oferă timp să ne oprim pent...

6 boli cauzate de lipsa…

Boli care pot fi produse de un somn insuficient  Somnul și odihna, pe lângă faptul că sunt une...

5 sfaturi pentru un som…

Insomnia, o tulburare cu efecte negative  Există o mulțime de persoane pentru care un somn...

Efectele negative ale c…

  Efectele negative ale culcatului târziu  Obișnuiți să vă culcați la ore târzii? Vă pre...

Alimente care relaxeazÄ…

  Ce este terapia integrativă?  Terapia Integrativă reunește un grup de medici și de special...

4 modalități eficient…

  Relaxarea este esențială  Stresul și anxietatea pe care le acumulăm de-a lungul zilei ne t...

Baie energizantă de to…

  Beneficiile unei băi energizante  O baie energizantă ne poate ajuta foarte mult în serile r...

Ingrediente naturale pe…

  Ingrediente naturale pentru un somn liniștit  A dormi bine este una dintre activitățile bio...

Efectele naturii asupra…

  Contactul cu natura este asociat cu o mai bună stare de sănătate  Numeroase cercetări ști...

Alimente care stimuleaz…

  Somnul È™i sănătatea  Chiar dacă multe persoane ignoră acest aspect, somnul are o strânsÄ...

Trucuri pentru un somn …

  Trucuri și sfaturi pentru un somn liniștit și odihnitor  De câte ori nu reușim să adormi...

Oboseala cronică

  Oboseala cronică sau oboseala persistentă         1. Oboseala fizic...

Somnul este esenÈ›ial p…

  Somnul influențează direct starea de sănătate și bună-dispoziție  Mult timp, cercetăto...

De ce este bine să dor…

  De ce este bine să dormi pe partea stângă?  Pe care parte ai obiceiul să dormi? Pe dreapta...

Relaxează-te cu o baie…

  Deliciul unei băi relaxante   O baie simplă poate fi foarte ușor transformată într-o ...

Relaxează-te în cinci…

  9 modalități prin care te poți relaxa în cinci minute  Stresul, nervozitatea și anxieta...

Abhyanga, masajul ayurv…

  Abhyanga sau masajul ayurvedic  Stresul generat de viata de zi cu zi poate fi eliminat cu uÈ...

Reguli simple pentru un…

  Trucuri pentru a dormi mai bine  Opt ore de somn pe noapte sau oboseala este asigurată! Num...

Masaje de prin lume adu…

  Masaje de prin lume adunate  Adevărate călătorii senzoriale, masajele au o mulÈ›i...

Masajul Chi nei tsang i…

  Masajul Chi nei tsang te ajută să-ți armonizezi emoțiile Așa cum ai grijă de aspectul t...

Alimentele care te ajut…

  Alimentele care te ajută să ai un somn senin  Nu dormi prea bine și nu reușești nicicum...

Cum să te relaxezi dup…

  După o zi stresantă este ideal să te destinzi  Majoritatea oamenilor se confruntă cu str...

Inspiră prospeÈ›ime di…

  Inspiră prospețimea din natură în fiecare dimineață  În zilele noastre, când orașel...

Cum să negociezi trece…

  Sâmbătă spre Duminică trecem la ora de iarnă  În noaptea de Sâmbătă spre Duminică ...

Trucuri pentru a mânca…

  5 trucuri pentru a mânca cât mai lejer seara  Pentru a fi cât mai sănătoşi, se recoman...

Sporturi de practicat t…

  4 sporturi de practicat toamna Iată care sunt cele mai potrivite sporturi de practicat în a...

Greseli pe care le faci…

  Nu poți să dormi?  Dormi prost? Te trezești de mai multe ori de-a lungul nopții? Adormi ...

Mituri despre somn

  Mituri și idei preconcepute despre somn  Un român din cinci suferă de insomnie pasageră...

Deliciul unei bai relax…

  O baie relaxantă după o zi grea la serviciu  O baie simplă poate fi foarte ușor transfor...

10 lucruri minunate de …

  Iată 10 lucruri minunate de făcut în această toamnă  Toamna se număra bobocii. Unii di...