Â
Sâmbătă spre Duminică trecem la ora de iarnă
 În noaptea de Sâmbătă spre Duminică va avea loc trecerea la ora de iarnă. Duminică 26 Octombrie, ora 3 va deveni ora 2. O schimbare care ne permite să câștigăm o oră de somn dar care poate provoca numeroase dereglări. Avem un ceas intern extrem de bine reglat, iar aceste schimbări de oră ne modifică ritmul biologic. Trecerea la ora de iarnă este mult mai bine tolerată decât trecerea la ora de vară.
 Stres, iritabilitate, dificultăți de adormire și angoase: pentru cei mai sensibili dintre voi, trecerea la ora de iarnă nu este atât de ușoară. Iată câteva sfaturi pentru a trece cât mai bine peste această trecere la ora de iarnă:
Â
Pregătește-te din ajun
 Trebuie să schimbi ora de pe ceas încă de Sâmbătă seara, înainte de culcare. Chiar dacă la majoritatea aparatelor din casa (telefon mobil, televizor, computer) schimbarea se face automat, nu uita de ceasul de mână sau de ceasurile de perete. Ce este mai important, nu uita de ceasul care te va trezi Luni dimineața să mergi la serviciu.
Â
Limitează consumul de excitante după orele 16:00
 Cafea, Coca Cola, ceai…iată doar câteva din băuturile care conțin excitanți de tipul cofeinei. Chiar dacă dimineața se dovedesc a fi extrem de prețioși, după orele 16:00 ar fi mai bine să uiți de ei, deoarece riscă să îți perturbe somnul.
Â
Cinează lejer și dacă se poate, cât mai devreme
 Din cele trei mese principale cina ar trebui să fie cea mai lejeră. A doua regulă de respectat: ia cina cât mai devreme. Astfel, digestia va fi facilitată, iar somnul tău nu va fi perturbat în vreun fel.
Â
Pregătește-te de culcare
 Cu câteva minute înainte de a merge la culcare aerisește dormitorul. Un truc banal, dar care te va ajuta să ai un somn reparator.
 În loc să prelungești somnul de Duminică dimineața, ar fi mai bine să te trezești la aceeași oră la care te-ai trezi într-o zi normală de Duminică. Nu te închide în casă, ieși măcar o oră pe zi la plimbare, la aer.