Sculpturile de la Măgura, Buzau
Tabăra de sculptură de la Măgura se află aproape de mănăstirea Ciolanu, în județul Buzău. Aici, iubitorii de artă pot admira zeci de modele de sculpturi din cele mai vechi, ce se întind pe pajiști cât vezi cu ochii. Acestea sunt pe cât de impunătoare, pe atât de splendide și se merită un tur complet al sculpturilor.
Muzeul de sculptură în aer liber
Pasionații de artă și de sculptură se vor regăsi aici într-un adevărat paradis al lor. Vor putea admira cele mai frumoase și impunătoare sculpturi într-un cadru idilic. Aici, la Măgura, este un muzeu în aer liber, printre puținele din Europa, ce se întinde pe o suprafață foarte mare. În plus, lângă sculpturi se află mănăstirea Ciolanu, de o frumusețe rară, ce merită vizitată. Tabăra de sculptură se întinde pe o suprafață de 21 de hectare și cuprinde sculpturi în piatră realizate în perioada 1970-1986 de către absolvenţi ai Academiei de Arhitectură din Bucuresti la initiaţiva sculptorului Gheorghe Coman. Muzeul Județean de Istorie a început și restaurarea sculpturilor, mai ales cele care au o semnificație aparte, însă datorită trecerii timpului, nu mai putem distinge ceea ce autorul a vrut să reprezinte, doar numele sculpturii are darul de a ne lumina.
Ediții de colecție din tabăra de sculptură
Printre cele mai importante ediții din tabăra de sculptură enumerăm Tata si Fiul, Nud, Gânditor, Taina, Piatra de Izvor, Pomul Vieţii, Împreună, Motiv Matern, Mirii, Semn, Lacul, Troiţa, Soldat în scut, Omagiu lui Brancuşi ediţia a II-a din 1971 Echilibru dinamic, Stăpâna Pădurii, Înaripata, Omagiu lui Tudor, Cuplu, Zbor, Compoziţie, Timpul, Meditaţie, A fost odată…, Întrepătrunderi,ediţia a VIII-a din 1977 Ziua şi noaptea, Fereastra, Floare de Câmp, Scaun Domnesc, Ţăranca, Duhul Pădurii, Formă si Mişcare, Măriuca Mamii, Zbor, Şotronul, Încleştare, Maica, Ceas Solar, Meşterul Manole. În total sunt 256 de sculpturi la Tabăra de la Măgura, cu inspirație populară,