Ce culori sa alegi pentru bucataria ta

 

Ce culori să aleg pentru bucătăria mea?

ce culori sa alegi pentru bucataria ta

 ÎÈ›i renovezi bucătăria ÅŸi nu È™tii pentru ce culori să optezi? Cel mai bine ar fi să încerci să te joci cu nuanÈ›ele ÅŸi să faci o combinaÈ›ie de nuanÈ›e reci ÅŸi calde. O nuanță de culoare pentru fiecare perete al spaÈ›iului tău, poate…. Viitoarea ta bucătărie poate ÅŸi să primească ÅŸi niÅŸte lacuri magnifice, strălucitoare sau chiar patinate pentru mobile.

 Culorile în general sunt cele care definesc stilul pe care vrei să îl dai bucătăriei tale. Putem vorbi în acest caz despre culori calde ÅŸi culori reci. Culorile reci sunt cele care liniÅŸtesc, sunt elegante, senine ÅŸi sunt cele care măresc spaÈ›iul.

 

Ghidul culorilor pentru bucătărie.

 Albastrul. Albastrul înseamnă calmul, marea, cerul ÅŸi blândeÈ›ea. Există în numeroase nuanÈ›e de la cele pastelate până la cele mai închise. Albastrul te ajută ÅŸi să măreÈ™ti un spaÈ›iu.

 

Verdele.

 Verdele este culoarea naturii ÅŸi vine cu un stil extrem de fresh la tine în casă. Amestecul nuanÈ›elor de verde este recomandat. NuanÈ›ele si degradeurile oferă un foarte frumos amestec. Aceste culori sunt folosite pentru a înveseli ÅŸi pentru a crea o anumită intimitate.

 

Roșul.

 RoÈ™ul este culoarea predominantă a nuanÈ›elor călduroase. O culoare care merge de minune cu rozul de exemplu. Unii folosesc roÈ™ul doar pentru anumite locuri ale bucătăriei, cum ar fi doar mobila de bucătărie, alegând pentru pereÈ›i o nuanță mai deschisă.

 

Galbenul.

 Galbenul este culoarea luminozității, galbenul este cel care luminează ÅŸi care aerează o încăpere. Alege de preferință un galben cald.

 

Maroul.

 Maroul este derivat de la galben, o culoare care se asociază cu pământul ÅŸi care este ideală pentru un decor rustic. Este recomandat să se combine cu alte culori- galbenul de exemplu.

 Încearcă să nu foloseÈ™ti mai mult de 3 nuanÈ›e în bucătărie. Vei risca să supraîncarci spaÈ›iul. Åži cel mai bine ar fi să privilegiezi o nuanță mai deschisă în una sau două nuanÅ£e pentru că deja sunt prezente foarte multe elemente în bucătărie, dacă ne gândim numai la obiectele electromenajere.

 

Exemple de armonii de culoare:

 - albastru cu galben.

 - roÅŸu cu verde.

 - portocaliu cu violet.

 - galben cu albastru.

 - roz cu verde.

 - alb murdar cu gri.

 - negru si alb.

 FoloseÈ™te tonuri deschise pe suprafeÈ›ele mai mari ÅŸi tonuri mai închise pe cele medii. De exemplu, un perete vopsit într-un alb murdar arată minunat cu un mobilier în nuanÈ›e de roÈ™u aprins.

 

Culoarea în funcÈ›ie de expunerea bucătăriei tale.

 O bucătărie orientată înspre est este expusă la lumina exterioară toată ziua. Cel mai bine ar fi deci să te foloseÈ™ti de unele nuanÈ›e mai dulci sau mai deschise cum ar fi galbenul, rozul, albul, etc.

 Pentru o bucătărie expusă înspre vest cel mai bine ar fi să foloseÈ™ti niÈ™te nuanÈ›e mai închise. RoÈ™ul se potriveÈ™te foarte bine. In sud ai de-a face cu o luminozitate destul de puternică deci sunt cele mai potrivite nuanÈ›ele de verde, de albastru sau de gri.

 La nord lumina este mereu mai rece din cauza absenÈ›ei soarelui. NuanÈ›ele calde de rosu sau galben vor veni cu mai multă căldură.

Mai poți citi despre Bucătărie

Ce culori sa alegi pent…

  Ce culori să aleg pentru bucătăria mea?  ÎÈ›i renovezi bucătăria ÅŸi nu È...

Ce vase de gatit să al…

  Ce vase de gătit să alegem?  Atâtea modele de tigăi, cratiÈ›e È™i oale pun ...

Retete naturale de cura…

  Idei pentru rețete naturale de curățenie în casă  Te-ai săturat de produsele menajere ...

Trucuri in amenjarea bu…

  Trucuri utile în amenajarea bucătăriei  Atunci când construim viitoare...

Curățenia în bucătą

  Curățenia în bucătărie  Bucătăria este una din camerele ce necesită o m...