Retete naturale de curatenie in casa

 

Idei pentru rețete naturale de curățenie în casă

retete naturale de curatatenie in casa

 Te-ai săturat de produsele menajere cu care nu faci altceva decât să îți distrugi mâinile și care sunt pe deasupra pline de chimicale? Mizează în acest caz pe niște produse 100% naturale pe care le poți prepara la tine acasă.

 Oțet alb, lămâie, sare, bicarbonat de sodiu, săpun de Marsilia… iată o mulțime de produse ecologice care nu sunt scumpe și care au o eficiență dovedită. Iată câteva idei de rețete de produse de curățenie care s-ar putea să te surprindă.

 

Pentru curățarea geamurilor

 Amestecă 8 dl de oțet alb, 2 dl de apă, 10 picături de ulei esențial de tea tree într-un recipient cu vaporizator. Agită energic pentru ca toate ingredientele să se întrepătrundă. Agită de asemenea sticla înainte de fiecare utilizare.

 

Produs pentru curățarea frigiderului

 Într-un bol cu apă călduță varsă două linguri de bicarbonat de sodiu. Amestecă totul cu o o lingură până la dizolvare. Adaugă apoi sucul de la o jumătate de lămâie și 5 picături de ulei esențial de lămâie.

 

Un produs pentru curățarea parchetului sau a gresiei

 Pentru ca petele să dispară de pe parchet sau gresie, pune la topit trei linguri de cristal de clorură de sodiu și o lingurită de fulgi de săpun de Marsilia într-un litru de apă care fierbe. Curăță pata de ulei sau de orice altceva cu acest produs. Acesta nu se potrivește însă cu curățarea unui produs din aluminiu sau dat cu ceară.

 

Lichid pentru vase

 Diluează săpun de Marsilia în 30 ml de apă. Adaugă o linguriță de bicarbonat de sodiu, 1 lingură de oțet și 1 lingură de cristal de clorură de sodiu. Adaugă în funcție de preferințe și câteva picături de ulei esențial.

 

Un detergent lichid

 Într-un litru de apă caldă pune 100 de grame de bucăți de săpun de Marsilia și 3 linguri de bicarbonat de sodiu - pentru spălarea lenjeriei albe, sau de cristal de clorură de sodiu pentru hainele colorate. Ai puțină răbdare până când cele două ingrediente se dizolvă în intregime și adaugă apoi un litru de apă călduță, dar și 5 picături de ulei esențial de lavandă pentru un parfum delicat. Agită totul energic. Lasă amestecul să se « odihnească » timp de o noapte înainte de a-l folosi. Dacă ți se pare că produsul este prea compact, mai adaugă apă.

Tu folosești produse de curățenie preparate în casă? Ți se par bune? Care sunt acestea?

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Mai poți citi despre Bucătărie

Ce culori sa alegi pent…

  Ce culori să aleg pentru bucătăria mea?  Îți renovezi bucătăria şi nu ...

Ce vase de gatit să al…

  Ce vase de gătit să alegem?  Atâtea modele de tigăi, cratițe și oale pun ...

Retete naturale de cura…

  Idei pentru rețete naturale de curățenie în casă  Te-ai săturat de produsele menajere ...

Trucuri in amenjarea bu…

  Trucuri utile în amenajarea bucătăriei  Atunci când construim viitoare...

Curățenia în bucăt…

  Curățenia în bucătărie  Bucătăria este una din camerele ce necesită o m...