Curățenia în bucătărie

 

Curățenia în bucătărie

curatenia in bucatarie

 Bucătăria este una din camerele ce necesită o mai mare atenție din partea noastră în ceea ce privește curățenia. Acesta este locul în care facem mâncare, în care depozităm alimentele și obiectele necesare pentru pregătirea și servirea mesei, așadar o curățenie desăvârșită este imperios necesară în bucătărie.

 

Trucuri ieftine de ajutor în curățarea bucătăriei

 Nu este neapărat necesar să cumpărați o mulțime de produse din cele mai scumpe pentru a face curățenie exemplară în bucătărie, este de ajuns să aveți la îndemână câteva trucuri pentru a menține curățenia și pentru a dezinfecta toate suprafețele. Așadar, poate nu știați, dar blatul de bucătărie se poate curăța cu apă oxigenată și amoniac, în combinația uimitoare ce va șterge toate urmele de grăsime. Mai mult decât atât, faianța se poate curăța foarte ușor cu bicarbonat de sodiu (o cană la patru litri de apă).

Sarea poate curăța chiar și petele încăpățânate de grăsime arsă de pe o cratiță, iar adevăratele arsuri de pe fundul vaselor se îndepărtează cu ketchup. Pentru curățarea vaselor de sticlă (si inclusiv a capacelor), folosiți cel mai bine folia de aluminiu. În frigider este indicat să puneți într-o ceașcă puțin bicarbonat pentru a absorbi din mirosuri iar esența de vanilie pe o bucată de bumbac pusă în congelator va da cu siguranță un miros plăcut.

 

Produse pentru curățenia în bucătărie

 Curățenia din bucătărie necesită ceva mai mult timp. Mobila de bucătărie se poate șterge cu o cârpă moale și cu Cif spray. De asemenea, aragazul se poate curăța cel mai bine cu Bref spray, și se poate folosi și pentru cuptor pentru a scoate petele de ulei și mirosurile neplăcute. De asemenea, puteți folosi și Cif cremă sau nufăr pentru aragaz. Geamurile se pot curăța foarte ușor cu Clin, iar chiuveta cu Cif cremă. Pentru gresie și faianță, însă, este nevoie de o atenție deosebită. Se spală bine faianța cu soluția de bicarbonat, apoi se clătește și lustruiește cu o lavetă curată, iar gresia de pe jos se curăță foarte bine cu o soluție de apă și oțet care îi dă strălucirea de odinioară. Curățenia în bucătărie trebuie făcută zilnic, în ideea că chiuveta trebuie menținută mereu curată, masa trebuie să fie liberă, fără farfurii murdare, aragazul cât de cât în regulă, iar pe jos trebuie să fie curat. Nu uitați să spălați cât mai des și găleata de gunoi, chiar dacă folosiți saci menajeri.

 

Alte trucuri utile pentru o bucătărie impecabilă

 Nu avem cum să menținem bucătăria impecabilă zi de zi. Dar putem încerca să o menținem curată. Așadar, pentru a curăța mașina de spălat vase, dacă aveți, puneți pe ultimul grilaj un bol cu oțet, și lăsați-o să își facă programul, fără vase la curățat. De asemenea, pentru a îndepărta petele dificile și mirosul de pe tocător, de multe ori neplăcut, stoarceți sucul de la o lămâie pe tocător, lăsați-l să acționeze jumătate de oră și apoi spălați bine tocătorul. Nici murdăria din cuptor nu va mai avea scăpare dacă veți curăța totul cu sare.

Mai poți citi despre Bucătărie

Ce culori sa alegi pent…

  Ce culori să aleg pentru bucătăria mea?  Îți renovezi bucătăria şi nu ...

Ce vase de gatit să al…

  Ce vase de gătit să alegem?  Atâtea modele de tigăi, cratițe și oale pun ...

Retete naturale de cura…

  Idei pentru rețete naturale de curățenie în casă  Te-ai săturat de produsele menajere ...

Trucuri in amenjarea bu…

  Trucuri utile în amenajarea bucătăriei  Atunci când construim viitoare...

Curățenia în bucăt…

  Curățenia în bucătărie  Bucătăria este una din camerele ce necesită o m...