Trucuri in amenjarea bucatariei

 

Trucuri utile în amenajarea bucătăriei

trucuri in amenjarea bucatariei

 Atunci când construim viitoarea noastră casă sau când renovăm un apartament, trebuie să ne gândim foarte bine și să vizualizăm efectiv cu ochii minții ceea ce avem de făcut și cum ne dorim să arate fiecare cameră și fiecare colțișor al casei în care vom locui. Bucătăria este o cameră extrem de importantă a casei, deoarece aici ne vom petrece o bună parte din timp. În bucătărie vom găti cina, prânzul sau micul-dejun pentru cei dragi, în bucătărie vom lua masa cu toții, tot în bucătărie ne putem relaxa dimineața la o ceașcă de cafea citind ziarul sau urmărind știrile pe tabletă ori la tv... Cu alte cuvinte, bucătăria este una din camerele ce necesită o mare atenție în ceea ce privește decorarea. Și dacă suntem pasionați de gastronomie și ne place să încercăm tot felul de noi rețete sau pur și simplu vrem să gătim cât mai sănătos pentru familia noastră, atunci bucătăria trebuie aranjată după gustul nostru pentru că vom petrece o perioadă bună de timp în ea.

 

Cum să arate bucătăria?

 Bucătăria trebuie să arate cât mai plăcut pentru noi. Nu trebuie să fie după ultimele tendințe, ci să conțină toate elementele necesare gătitului și să ne facă plăcere să stăm în bucătărie. Spre exemplu, încă de la bun început vă puteți face o părere despre viitoarea bucătărie - dacă veți avea nevoie de o mașină de spălat vase sau nu, dacă vreți un aragaz mai performant sau ceva mai tradițional...

 În primul rând, însă, trebuie să vedeți dacă vă doriți o bucătărie separată de restul casei, ferind celelalte camere de aburi și mirosuri sau dacă vă doriți o bucătărie deschisă, cu arcadă, în care să nu ne simțim noi, ca și gospodine, izolate de restul familiei în timpul pe care îl petrecem în bucătărie. Hota de bună calitate va rezolva toate problemele ce țin de mirosurile din bucătărie ce se pot împrăștia în întreaga casă. De asemenea, pentru a vă ghida asupra a cum trebuie să arate bucătăria dvs. trebuie să vă răspundeți la câteva întrebări întâi, cum ar fi – cât de mare e familia dvs.? cât de des gătiți? Unde obișnuiți să luați micul-dejun, prânzul și cina? Ce fel de aragaz vi s-ar potrivi (pe gaz, electric)? aveți nevoie de un frigider mare? Dar de un congelator separat? Ce fel de chiuvetă aveți în minte când vă imaginați bucătăria de vis?

 

Forma bucătăriei

 Găsiți forma perfectă pentru bucătăria dvs. Așadar, puteți opta pentru o bucătărie în formă de I, unde corpurile de mobilier, aragazul ș chiuveta se găsesc pe același perete (ideal pentru spații înguste și lungi). De asemenea, dacă aveți o bucătărie mai spațioasă, puteți opta pentru bucătăria în formă de L (unde pe latura mai lungă se află două din cele trei aparate casnice uzuale – chiuvetă, aragaz, frigider) sau o bucătărie în formă de U. Bucătăria în paralel și cea sub formă de insulă sunt ideale pentru spații mari dar necesită de multe ori și racorduri suplimentare.

 

Aragazul

 Una din principalele componente ale bucătăriei este aragazul. Alegeți un aragaz ce se pliază pe nevoile dvs. în bucătărie. Spre exemplu, alegeți un aragaz electric sau pe gaz, cu cuptor incorporat sau cu plită separată de cuptor. Un aragaz cu cuptor incorporat este ideal pentru orice bucătărie. Și cuptorul este un element esențial dacă alegeți să fie separat de aragaz. Sunt foarte multe modele pe piață și cu siguranță veți găsi ceva care să se potrivească nevoilor dvs.

 

Frigiderul

 Frigiderul este din nou un element deosebit de important al bucătăriei. În funcție de câți membri are familia dvs. și de cât de spațioasă este bucătăria, vă puteți face o idee despre cât de mare ar trebui să fie frigiderul. Dacă obișnuiți să congelați legume, fructe, carne o perioadă mai îndelungată în cantități mari, poate trebuie să vă gândiți și la achiziționarea unui congelator separat.

 

Mașina de spălat vase și alte elemente

 Mașina de spălat vase poate lipsi cu desăvârșire, dar, poate fi în egală măsură la fel de importantă în bucătărie. De asemenea, și cuptorul cu microunde, și alte elemente precum roboți de bucătărie, storcătoare de fructe, toate vă pot fi extrem de utile sau puteți decide să nu le achiziționați, dacă nu aveți nevoie de ele.

 

Mobila de bucătărie

 Aceasta trebuie să se adapteze stilului dvs. Mobila de bucătărie trebuie să fie veselă și utilă. Aveți nevoie de dulapuri, de rafturi, de sertare și bare pentru agățat de toate. Gândiți-vă că vă trebuie spațiu de depozitare al paharelor, veselei, prosoapelor, condimentelor, oalelor, tigăilor, capacelor, și lista poate continua. De asemenea, nu neglijați și dulapul special pentru făină, mălai, orez, paste, pesmet, griș, și raftul pentru borcane și conserve. Alegeți o mobilă cu multe sertare pentru a vă putea organiza. Mobilierul trebuie să fie de calitate, ușor de montat și de întreținut și astfel bucătăria dvs. se va transforma într-un spațiu plăcut pentru întreaga familie.

Mai poți citi despre Bucătărie

Ce culori sa alegi pent…

  Ce culori să aleg pentru bucătăria mea?  Îți renovezi bucătăria şi nu ...

Ce vase de gatit să al…

  Ce vase de gătit să alegem?  Atâtea modele de tigăi, cratițe și oale pun ...

Retete naturale de cura…

  Idei pentru rețete naturale de curățenie în casă  Te-ai săturat de produsele menajere ...

Trucuri in amenjarea bu…

  Trucuri utile în amenajarea bucătăriei  Atunci când construim viitoare...

Curățenia în bucăt…

  Curățenia în bucătărie  Bucătăria este una din camerele ce necesită o m...